Φτιάξτε ένα νόστιμο πιάτο που θα το λατρέψουν οι καλεσμένοι σας.

Εκτέλεση

Ανοίγουμε το κοτόπουλο με το μαχαίρι και το χτυπάμε ώστε να πλατύνει, το αλατοπιπερώνουμε και το αλείφουμε με την μουστάρδα.

Προσθέτουμε την πιπεριά ανοίγοντάς την ώστε να καλύψει όλο το κοτόπουλο (ότι περισσεύει το κόβουμε) και αλατοπιπερώνουμε ελαφρώς.

Καθαρίζουμε τις γαρίδες και στις δύο αφήνουμε τις ουρές και τις μαρινάρουμε στην τεκίλα για 10 λεπτά.

Τα κεφάλια και τα υπόλοιπα από τις γαρίδες τα βράζουμε σε λίγο νερό προσθέτοντας την δάφνη και το κρασί για να βγάλουμε το φιμέ από τις γαρίδες (ζωμός).

Βάζουμε τις γαρίδες πάνω από την πιπεριά βάζοντας στην μέση την γαρίδα χωρίς ουρά και τις άλλες δύο στις άκρες ώστε οι ουρές τους να προεξέχουν από το κοτόπουλο.

Κάνουμε το κοτόπουλο ρολό, το δένουμε με τον σπάγκο, το σοτάρουμε στο τηγάνι μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα από όλες τις πλευρές και στην συνέχεια το ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου στους 180°C.

Στην συνέχεια προσθέτουμε στο τηγάνι που σοτάραμε το κοτόπουλο λίγο βούτυρο, σοτάρουμε την υπόλοιπη πιπεριά κομμένη καρεδάκι, σβήνουμε με την τεκίλα που είχαμε μαρινάρει τις γαρίδες, προσθέτουμε το φιμέ και την κρέμα γάλακτος, αφήνουμε να γλασάρει και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι αν χρειάζεται.

Κόβουμε το κοτόπουλο σε φέτες βγάζοντας το σπάγκο, τις τοποθετούμε στο κέντρο ενός ρηχού πιάτου, ρίχνουμε την σάλτσα μας, γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό (και μια φουντίτσα στην μέση) και σερβίρουμε.

Υλικά

1 στήθος κοτόπουλου
3 γαρίδες Νο. 1
1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης
1 κουταλάκι μουστάρδα
1 μερίδα τεκίλα
50 γρ. κρέμα γάλακτος
1 φύλλο δάφνης
1 μερίδα λευκό κρασί
Λίγο βούτυρο
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι
Πιπέρι
Λίγο σπάγκο μαγειρικής

Πηγή: greekmasa.gr