Μία υπέροχη συνταγή για κέικ με σύκα και κρασί που θα τους ξετρελάνει όλους!

Υλικά:

200 ml κόκκινο κρασί (εγώ χρησιμοποίησα Σαγκρία)
200 γρ. φρέσκα σύκα (πλυμένα και κομμένα σε μικρά κομμάτια-όχι ξεφλουδισμένα)
1 κ.γ. κανέλα
1/2 κ.γ. ginger
1/4 γαρίφαλο
75 γρ. βούτυρο ανάλατο
150 γρ. μέλι
50 γρ. μαύρη ζάχαρη
1 μεγάλο αυγό (ελαφρά χτυπημένο)
200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (κοσκινισμένο)
1 κ.γ. baking powder
3/4 κ.γ. σόδα

Εκτέλεση:

Βάζουμε σε κατσαρόλα το κρασί, τα σύκα και τα μπαχαρικά και τα αφήνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να κοχλάσουν.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο, το μέλι και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να περάσουν 10 λεπτά πριν να προσθέσουμε το αυγό (ενώ ταυτόχρονα ανακατεύουμε συνέχεια) και έπειτα λίγο-λίγο το αλεύρι μαζί με το baking powder και τη σόδα.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ, και στρώνουμε στον πάτο λαδόκολλα. Ρίχνουμε μέσα το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 160oC για περίπου 45-50 λεπτά ή μέχρι να δούμε ότι ψήθηκε.

Πηγή: sintagespareas.gr