Μια πολύ δημιουργική ιδέα ανακύκλωσης, με υλικά τα υπολείμματα των παλιών σαπουνιών σας!

Ξεκινήστε να συλλέγετε τα υπολείμματα των παλιών σαπουνιών σας και… ανασκουμπωθείτε!
Όλα αυτά τα άχρηστα κομματάκια σαπουνιού που συνήθως πετάτε, φτιάχνουν υπέροχες και πανεύκολες δημιουργίες που μπορείτε να αναθέσετε ακόμη και στα παιδιά! Θα χρειαστείτε ακόμη, ένα μπεν μαρί (ή ένα δοχείο που θα βάλετε πάνω σε μία κατσαρόλα με καυτό νερό) και προαιρετικά μια φόρμα για να δώσετε σχήμα στο νέο σας σαπούνι.

Εκτέλεση

Τοποθετείτε όλα τα κομμάτια σαπουνιού στο μπεν μαρί και μόλις το μείγμα γίνει ρευστό, προσθέτετε ό,τι υλικό επιθυμείτε και ανακατεύετε καλά. Στη συνέχεια, τοποθετείτε το μείγμα στη φόρμα ή περιμένετε να κρυώσει λίγο και το πλάθετε με τα χέρια και μετά… στολίζετε, αρωματίζετε, χρωματίζετε!

Βάλε κραγιόν!
Ο πιο εύκολος και «ακίνδυνος» τρόπος για να προσθέσετε χρώμα στις δημιουργίες σας είναι τα κραγιόν που βάφετε τα χείλη σας. Επιλέξτε το χρώμα που σας αρέσει και προσθέστε την ποσότητα που επιθυμείτε. Όσο λιγότερο, τόσο πιο απαλό χρώμα θα βγει. Εάν θέλετε πιο εξεζητημένα χρώματα, ρίξτε λίγες σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής!

Θα το στολίσεις;

Χάντρες, σκοινί, φρούτα, ζωγραφιές, παγιέτες, λουλούδια αποξηραμένα ή «ζωντανά», φύλλα, κλαδάκια, ύφασμα, χαρτί… πραγματικά τα υλικά είναι ατέλειωτα! Καθώς το σαπούνι είναι ένα πολύ εύπλαστο υλικό, μπορείτε να «χτίσετε» πάνω ή μέσα του ό,τι δημιουργία σας αρέσει!

Άρωμα;

Βανίλια σκόνη, λίγες σταγόνες άρωμα, αιθέρια έλαια, ένα ξύλο κανέλας… Εάν θέλετε περισσότερο άρωμα στο νέο σας δημιούργημα μπορείτε να προσθέσετε ό,τι αρωματικό σας αρέσει!

Πηγή: livesmart.gr