Και τι δεν μπορεί να κάνει πια κανείς με ένα παλιό t-shirt! Και τι καλύτερη καλοκαιρινή ιδέα από το να φτιάξουμε ένα μαγιό από ασφαλέστερα υλικά, που μας ταιριάζει γάντι, στεγνώνει πιο εύκολα, και που σίγουρα θα κατέχει πολύ λιγότερος αριθμός λουόμενων στην παραλία! Άσε που μπορούμε να φτιάξουμε και όσα θέλουμε!

Βήμα-Βήμα!

TEEKINI TOP:


1.Αρχικά βρίσκουμε το υποψήφιο «θύμα». Ένα παλιό t-shirt, όχι πολύ διαφανές είναι το ιδανικό. Όσο μεγαλύτερο τόσο το καλύτερο. Γι’ αυτό ρίχνουμε και μια ματιά στην ντουλάπα του μπαμπά, του αδερφού ή οπουδήποτε ξέρουμε πως θα βρούμε t-shirt σε μεγάαλες διαστάσεις!
2.Ξαπλώνουμε το t-shirt μας και κόβουμε προσεχτικά όλο το πίσω μέρος.
3.Σχεδιάζουμε το πατρόν, όπως αυτό στη φωτογραφία, και συνεχίζουμε το κόψιμο. Αν θέλουμε να το στριφώσουμε αφήνουμε λίγο ύφασμα παραπάνω. Αν δε θέλουμε, ή βαριόμαστε να σχεδιάζουμε το πατρόν, χρησιμοποιούμε ως πατρόν πολύ απλά το αγαπημένο μας παλιό μαγιώ, καρφιτσώνοντάς το επάνω στο μπλουζάκι μας, και κόβουμε ανάλογα. Αν είμαστε ακόμα αρχάριοι, μπορούμε πριν κόψουμε να σχεδιάσουμε το περίγραμμα του μαγιώ μας επάνω στο t-shirt και έπειτα να κόψουμε.
4.Μόλις κόψουμε το επάνω μέρος παρατηρούμε ότι είναι κοντό για να τυλιχτεί γύρω από το λαιμό μας γι’ αυτό κόβουμε από το κάτω μέρος που μας περίσσεψε και λωρίδες, όσο χοντρές θέλουμε εμείς, για το δέσιμο. Αν έχουμε όρεξη και επιπλέον t-shirts μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε άλλα χρώματα και σχέδια για το δέσιμο.
5.Τώρα μπορούμε να ράψουμε στις άκρες του επάνω κομματιού που μόλις κόψαμε, τις λωρίδες για να μπορέσει να τυλίγεται στο λαιμό μας. Προσέχουμε μόνο να είναι αρκετά μακριές για να τυλίγονται σε φιογκάκι. Όπως είπαμε και πριν, η επιλογή είναι δική μας. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε λωρίδες από το ίδιο t-shirt, από διαφορετικό, ή ακόμα και μια πλεξούδα από 3 διαφορετικά για ακόμα περισσότερο χρώμα!

TEEKINI BOTTOM:


1.Με το πίσω μέρος τώρα του t-shirt μας που περιμένει ανέγγιχτο κόβουμε το κάτω μέρος του χειροποίητου μαγιώ μας.2.Οι υπόλοιπες κινήσεις είναι ακριβώς ίδιες και με το επάνω μέρος του μαγιώ.

Δένουμε σωστά τις λωρίδες, δοκιμάζουμε για τέλεια εφαρμογή και είμαστε έτοιμες!

Πηγή: prasinizo