Στο εσωτερικό μιας κλινικής για παχύσαρκα κορίτσια

Μια καθόλου ανέμελη διαδικασία


ΓΥΝΑΙΚΑ
15:53
26/11/2015
Στο εσωτερικό μιας κλινικής για παχύσαρκα κορίτσια
1
loading

Η Βελγίδα φωτογράφος An- Sofie Kesteleyn επέλεξε να ταξιδέψει στην Ιαπωνία εν μέρει εξαιτίας της φήμης ότι στη χώρα ακολουθείται ένας υγιεινός τρόπος ζωής και αφετέρου για την «εισβολή» εστιατορίων γρήγορου φαγητού. Εκεί, διαπίστωσε ότι η χώρα ακολουθεί δυτικού τύπου διαιτολόγιο, με άφθονα λιπαρά, αναψυκτικά και λοιπά παχυντικά μενού. Ανακαλύπτοντας την παχυσαρκία, βρέθηκε μπροστά σε ένα Νοσοκομείο, το Εθνικό Νοσοκομείο Tsu, όπου γίνεται θεραπεία για την παχυσαρκία.

Εκεί συνάντησε την 11χρονη Yuna, η οποία μαζί με άλλα κορίτσια, συνομήλικα ή λίγο μεγαλύτερα, νοσηλεύεται στην κλινική. Η Yuna ξυπνάει κάθε μέρα στις 06:00 το πρωί και ανάλογα με την μέρα, είτε ζυγίζεται αμέσως, είτε την μετρούν με μεζούρες πριν φορέσει τα αθλητικά της και σπεύσει στο γυμναστήριο. Στις 07:30, η 11χρονη και τα υπόλοιπα κορίτσια, παίρνουν το πρωινό τους και μεταφέρονται στο σχολείο τους.

Την ώρα του μεσημεριανού, επιστρέφουν στο νοσοκομείο για το φαγητό τους το οποίο είναι αυστηρά μετρημένο από ειδικό γιατρό, ενώ όσο διαρκεί η σίτιση επιτηρούνται αυστηρά αλλά και χρονομετρούνται. Στόχος είναι να καταναλώσουν το μεσημεριανό τους σε λιγότερο από 20 λεπτά... Ακολούθως, επιστρέφουν στα μαθήματά τους και λίγο πριν το βραδινό, έχουν ελάχιστο ελεύθερο χρόνο στη διάθεσή τους.

Τα κορίτσια, εισήχθησαν στο νοσοκομείο έπειτα από παραίνεση των δασκάλων τους, χάνουν βάρος μέσα σε χρόνο μηδέν: Η Yuna, για παράδειγμα, μέσα σε διάστημα έξι μηνών κατάφερε και έχασε περίπου 30 κιλά! Τόσο η ίδια η 11χρονη όσο και οι λοιπές φίλες της, επιστρέφουν στις οικογένειές τους μονάχα τα Σαββατοκύριακα αλλά χωρίς να περνούν ανέμελα ούτε και εκεί. Είναι υποχρεωμένες να καταγράφουν ότι τρώνε ενώ τα γεύματά τους ελέγχονται αυστηρά από ιατρικό προσωπικό.

shausdafnb2
Η Yuna με την αδελφή της, πριν εισαχθεί στο νοσοκομείο

shausdafnb12 shausdafnb1 shausdafnb3 shausdafnb4 shausdafnb5 shausdafnb6 shausdafnb7 shausdafnb8 shausdafnb9 shausdafnb10 shausdafnb11

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Aggeliki Elisabeth

    Την ψυχη τους να γιατρεψετε πρωτα ,ποιος ξερει τι εχουν περασει και

    ξ
    εσπανε στο φαγητο

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει