Τι θα λέγατε για μια πρωτότυπη σαλάτα; Το καρπούζι της την κάνει να «μυρίζει» καλοκαίρι, ενώ οι πιπεριές και η φέτα της δίνουν μια ιδιαίτερη γεύση!

Υλικά (για 6 άτοµα)
• 5 πιπεριές Φλωρίνης
• 1 µεγάλη φέτα καρπούζι σε κύβους
• 1 φλιτζ. φέτα τριµµένη
• 4-5 µεγάλα φύλλα βασιλικού ή 1 κ.τ.σ. ψιλοκοµµένο µαϊντανό
• 5 ελιές Καλαµών ψιλοκοµµένες
• 1 κ.τ.σ. ξίδι από λευκό κρασί
• 4 κ.τ.σ. ελαιόλαδο
• 1 πρέζα πάπρικα γλυκιά

Ετοιµασία
1. Ακουµπάτε τις πιπεριές στο γκριλ του φούρνου ή στα κάρβουνα και τις ψήνετε για περίπου 20 λεπτά σε δυνατή φωτιά µέχρι να καψαλιστούν εξωτερικά.
2. Τις αφήνετε να κρυώσουν εντελώς, τις ξεφλουδίζετε, αφαιρείτε τους σπόρους και τις κόβετε σε µακρόστενες λωρίδες.
3. Τις ρίχνετε σε ένα µπολ µαζί µε τη µισή φέτα και αρτύζετε µε το µισό ελαιόλαδο, τις µισές ελιές και το ξίδι. Πασπαλίζετε µε το βασιλικό ή το µαϊντανό και ανακατεύετε πολύ καλά.
4. Προσθέτετε το καρπούζι, πασπαλίζετε µε την υπόλοιπη φέτα και τις ελιές και περιχύνετε µε λίγο ακόµα ελαιόλαδο και την πάπρικα.

Χρόνος προετοιμασίας: 40΄

Θερμίδες: 197

Πηγή: myworld