Ο οίκος Fendi παρουσιάζει τα γυαλιά ηλίου Paradeyes για τη συλλογή φθινόπωρο/χειμώνας 2015. Εμπνευσμένα από το λουλούδι, πουλί του παραδείσου, που παρουσιάστηκε στην επίδειξη μόδας Fendi, τα καινούργια αυτά γυαλιά αποπνέουν το καλλιτεχνικό ρεύμα του κονστρουκτιβισμού που ενέπνευσε την συλλογή του ιταλικού οίκου.

Βασισμένα στις γεωμετρικές γραμμές και τους όγκους, αυτά τα νέα γυαλιά ηλίου αποθεώνουν το μοντερνισμό και τη θηλυκότητα του οίκου Fendi μέσα από ένα έξοχο παιχνίδι ισορροπημένων αναλογιών.

Ο σχεδιασμός που μοιάζει να ίπταται και οι κομμένοι όγκοι καθορίζουν μια νέα εκλεπτυσμένη και γραφιστική ερμηνεία της έννοιας «πλαίσιο εντός πλαισίου», δημιουργώντας εκπληκτικές αντιθέσεις μεταξύ των επίπεδων στρογγυλών μεταλλικών ματιών και της ήπιας φόρμας «μάτι της γάτας» σε optyl, με μεταλλικούς βραχίονες σε φίνα χρώματα από σμάλτο.

Οι ελικοειδείς και χοντρές γραμμές είναι αποτέλεσμα επιδέξιας χειροποίητης τεχνικής και υπογραμμίζεται από απλά και διάφανα χρώματα, σε αποχρώσεις που θυμίζουν αυτές του λουλουδιού, πουλί του παραδείσου: ματ μαύρο/γυαλιστερό μαύρο με σκούρους γκρι καθρεπτέ φακούς, κρεμ/κόκκινο με μπεζ ντεγκραντέ φακούς, μπλε/ροζ με καφέ/χρυσούς φακούς, γυαλιστερό ροζ/πράσινο με σκούρους γκρι καθρεπτέ φακούς, λευκό/αστραφτερό λευκό με καθρεπτέ ασημί φακούς, πορτοκαλί/αστραφτερό ροζ με κόκκινους φακούς.

Τα γυαλιά ηλίου Paradeyes διατίθενται παγκοσμίως στις μπουτίκ Fendi και σε επιλεγμένα high-end οπτικά καταστήματα (μοντέλο FF 0137/s).