Ξεφύγετε λίγο από τις κλασικές συνταγές για μηλόπιτα! Αυτή η εκδοχή θα σας ξετρελάνει!

Υλικά
για το παντεσπάνι
6 αβγά
2 κούπες ζάχαρη
1 κούπα γάλα
1 κούπα ηλιέλαιο
4 κούπες αλεύρι
1 baking powder
1 βανίλια

για τη γέμιση
5 πράσινα μήλα
ζάχαρη
κανέλα

για την κρέμα
2 κούπες χυμό από τα μήλα
3 κ.σ. κορν φλάουρ

Εκτέλεση
Τρίβουμε τα μήλα στη χοντή μεριά του τρίφτη. Ραντίζουμε με ζάχαρη και κανέλα.Ανακατεύουμε πολύ καλά. Βάζουμε το μείγμα των μήλων σε σουρωτήρι πάνω σε βαθύ μπολ. Πιέζουμε καλά με κουτάλι να βγάλουν όλα τα υγρά τους.
Μετράμε (πρέπει να είναι 2 κούπες).Αν δεν είναι,συμπληρώνουμε με κάποιο χυμό (π.χ. χυμό πορτοκάλι,μήλο ή άλλο φρούτο). Ετοιμάζουμε το παντεσπάνι. Ανακατεύουμε σε μπολ το αλεύρι με το baking και τη βανίλια.

Σε άλλο μπολ χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το ηλιέλαιο και χτυπάμε ξανά για λίγο. Συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε εναλλάξ το γάλα και το μείγμα με το αλεύρι μέχρι να τελειώσουν. Αδειάζουμε το μισό μείγμα σε πολύ καλά βουτυρωμένη φόρμα με διάμετρο 30 εκ. Απλώνουμε επάνω τα μήλα.

Καλύπτουμε με το υπόλοιπο μισό από το μείγμα του κέικ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς
μέχρι να βγαίνει καθαρή μια οδοντογλυφίδα όταν τη βυθίσουμε στο κέντρο του (περίπου 50-60 λεπτά,ανάλογα πάντα με το φούρνο).

Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει και ετοιμάζουμε την κρέμα μήλου. Βάζουμε σε κατσαρόλα το χυμό και το κορν φλάουρ. Ανακατεύουμε πάνω σε μέτρια φωτιά το μείγμα μέχρι να πήξει και να γίνει μια όμορφη κρέμα.

Καλύπτουμε το γλυκό.

Πηγή:syntagesapospiti.blogspot.com