Οι διακοπές συνήθως συνοδεύονται από μπόλικα μεζεδάκια, ξάπλες κάτω από τον ήλιο, ατελείωτες ώρες στην παραλία και μπόλικο αλκοόλ… Αποτέλεσμα όλων αυτών; Η συσσώρευση περιττών θερμίδων, που με το τελείωμα της άδειας φέρνουν «ενοχές» για το πώς θα τις καταπολεμήσουμε.

Υπάρχουν όμως τρόποι, που μπορείτε χωρίς να μετακινηθείτε ούτε βήμα από την παραλία που βρίσκεστε, να διατηρήσετε όσα με κόπο και ιδρώτα καταφέρατε όλο το χειμώνα!

Ρακέτες

Μπορεί στην αρχή να κυνηγάτε το μπαλάκι ανάμεσα στις ξαπλώστρες των λουόμενων και αυτοί να σας κοιτάζουν με «μισό μάτι», αλλά δεν πειράζει… Είναι θέμα υγείας! Μετά από λίγα λεπτά εξάσκησης θα συνηθίσετε και δε θα ενοχλείτε κανέναν… εκτός κι αν θέλετε να κάνετε καινούριες γνωριμίες! Σ’ αυτήν την περίπτωση συνεχίστε να πετάτε το μπαλάκι. Οι ρακέτες λειτουργούν σαν αεροβική άσκηση. Γυμνάζουν αρμονικά χέρια και πόδια, ενώ βοηθούν την καρδιοαναπνευστική λειτουργία

Beach Volley
Το beach volley απαιτεί καλύτερη φυσική κατάσταση και γι’ αυτό βοηθάει και στο «κάψιμο» περισσότερων θερμίδων. Το άθλημα αυτό γυμνάζει καλά τα πόδια, αλλά και τους μύες της πλάτης, των χεριών και των ώμων, ενώ λόγω της άμμου είναι πολύ πιο κουραστικό και δύσκολο από το βόλεϊ σάλας.

Κολύμβηση
Το κολύμπι γυμνάζει όλο το σώμα χωρίς να επιβαρύνει κανέναν μυ καίγοντας παράλληλα πολλές θερμίδες. Έτσι το βράδυ μπορείτε να τσιμπολογήσετε χωρίς τύψεις στην ταβέρνα!

Περπάτημα στην παραλία
Το περπάτημα στην αμμουδιά που βουλιάζει ή μέσα στο νερό, δεν είναι εύκολη υπόθεση. Μη το βάλετε κάτω όμως! Ζητήστε από το ταίρι σας ή από μια καλή σας φίλη να σας συνοδεύσει και πέρα από τη φανερή βελτίωση που θα δείτε στη γράμμωση των ποδιών σας, θα κάψετε όσες θερμίδες χρειάζονται για να απολαύσετε το απόγευμα ένα δροσιστικό παγωτό!