Πέρα από την επιστροφή του χρώματος taupe ή τη βασιλεία των κοντών μαύρων νυχιών, τα «καθαρά» νύχια αποτελούν ήδη ένα από τα κορυφαία trend στο μανικιούρ για το 2024.

Ο οίκος Chanel, για παράδειγμα, σύμφωνα με τη Vogue Indea, δεν είχε άδικο όταν επέλεξε τα κοντά γαλακτώδη νύχια στην τελευταία επίδειξη μόδας Cruise -τα φυσικά σχέδια νυχιών που απλά υποβόσκουν την ομορφιά τους θα βρεθούν στο επίκεντρο όλων των τάσεων μανικιούρ που θα σαρώσουν τον κόσμο φέτος.

Σύμφωνα με τους ειδικούς της OPI, πρόκειται για ένα μανικιούρ που συμβαδίζει με την εμμονή στο φυσικό φινίρισμα στο μακιγιάζ και προσφέρει «ένα τέλειο look που συνδυάζεται με όλα μας τα ρούχα, χαρίζοντας μια αναζωογονητική και καθαρή εικόνα».

Ανακαλύψτε παρακάτω όλες τις λεπτομέρειες για τα καθαρά νύχια με τη βοήθεια κορυφαίων αυθεντιών επί του θέματος.

Τι είναι τα καθαρά νύχια

Σύμφωνα με την ομάδα της OPI, καθαρά νύχια ονομάζονται τα «αψεγάδιαστα μανικιούρ που μοιάζουν με τον τόνο του δέρματος με πολύ φυσικά, ακόμη και διαφανή χρώματα νυχιών, αλλά με διακριτική λάμψη».

Το διακριτικό μανικιούρ με το οποίο η Τζένιφερ Λόπεζ άνοιξε τη χρονιά θα μπορούσε να είναι ένα καλό παράδειγμα, αν και η Aude Peyrefiche, διευθύντρια της Vitry Ισπανίας, επισημαίνει ότι για να θεωρηθούν καθαρά νύχια «τα νύχια πρέπει να είναι κοντά ή όχι πολύ μακριά».

Επιπλέον, η OPI αναφέρει ότι πρέπει επίσης να είναι «απόλυτα ομοιόμορφα όταν τα λιμάρουν». Δεν πρέπει να υπάρχουν μυτερά ή αμυγδαλωτά νύχια. Ο ειδικός της Vitry ορίζει τα καθαρά νύχια ως «ένα μινιμαλιστικό μανικιούρ πάνω απ’ όλα, όπου τα νύχια πρέπει να είναι πολύ καλά περιποιημένα».

Τα ιδανικά χρώματα βερνικιού για τα καθαρά νύχια

Η Peyrefiche δηλώνει ότι «φυσικοί τόνοι και μανικιούρ στο πιο καθαρό γαλλικό στυλ- όπως έχει αποδείξει η Jennifer Lopez με όλες τις εκδοχές του γαλλικού μανικιούρ- με τελειώματα που φαίνονται φυσικά». Υπό αυτή την έννοια, η OPI τονίζει τη σημασία της φροντίδας των πετσών (χωρίς να τις κόβει) και ότι το χρώμα νυχιών που χρησιμοποιείται δίνει μια γενική αίσθηση περιποιημένης εμφάνισης -«πάντα σε ροζ, απαλό ροδακινί (το pantone για το 2024) και ημιδιαφανείς και πουδρένιες nude αποχρώσεις».

«Θα είναι παρόμοιο στυλ με αυτό που φορούσε η Margot Robbie στις Χρυσές Σφαίρες του 2023: ένα ημιδιαφανές απαλό ροζ μανικιούρ. Κομψό, διακριτικό και απλά μεγαλειώδες», εξηγεί η Peyrefiche.

Πλεονεκτήματα των καθαρών νυχιών

Στην OPI, υποστηρίζουν ότι «τα καθαρά νύχια είναι τέλεια προσαρμοσμένα στην καθημερινή μας ζωή: στη δουλειά, με την οικογένεια, σε εκδηλώσεις, όταν αθλούμαστε… χαρίζοντας κομψότητα και λεπτότητα στα χέρια μας».

Από την άλλη πλευρά, η Aude Peyrefiche υπογραμμίζει τη χαμηλή συντήρησή τους: «Είναι ένας πολύ πιο εύκολος τύπος μανικιούρ για να συντηρηθεί στο σπίτι, επειδή με τις σκούρες αποχρώσεις είναι πιο εύκολο να εντοπιστεί μια ατέλεια ή η φυσική ανάπτυξη του νυχιού».

Πώς να κάνετε καθαρό μανικιούρ στο σπίτι

Η διευθύντρια της Vitry Ισπανίας λέει ότι το να κάνετε τα νύχια σας στο σπίτι έχει πολλά πλεονεκτήματα, αφού «μπορείτε να επιλέξετε ακριβώς τα εργαλεία και τα προϊόντα που σας αρέσουν και να απολαύσετε την άνεση του σπιτιού σας, όπου μπορείτε επίσης να ανάψετε το αγαπημένο σας κερί ή τη μουσική που σας αρέσει για να δημιουργήσετε μια πιο χαλαρή ατμόσφαιρα».

Επιπλέον, είναι πολύ πιο οικονομικό, αφού τα προϊόντα μπορούν να χρησιμοποιηθούν αμέτρητες φορές και δεν χρειάζεται να πηγαίνετε στους χώρους αισθητικής. Και μην ανησυχείτε με λίγη εξάσκηση, τα αποτελέσματα θα είναι τα ίδια.

Σύμφωνα με την ίδια, «το κλειδί είναι να έχετε καλά εργαλεία. Μια καλή λίμα, μια πένσα και ένα εργαλείο για να σπρώχνετε τα πετσάκια της επιδερμίδας αρκούν. Όσον αφορά τα προϊόντα -ένα λάδι για τα πετσάκια (που πρέπει να εφαρμόζετε κάθε βράδυ για να τα διατηρείτε υγιή και όμορφα), ένα αφαιρετικό βερνικιού νυχιών χωρίς ασετόν και με συστατικά όπως αμυγδαλέλαιο, και βερνίκι νυχιών σε ουδέτερους τόνους, μια καλή βάση και ένα top coat θα είναι αρκετά».