Όλες θέλουν μαλλιά με άρωμα φρεσκάδας. Αλλά αν διαπιστώσετε ότι τα μαλλιά σας δεν παραμένουν τόσο φρέσκα όσο θα θέλατε, υπάρχουν εύκολοι τρόποι για να το διορθώσετε.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε, σύμφωνα με το thelist.com, είναι να επανεκτιμήσετε τη ρουτίνα περιποίησης των μαλλιών σας. Αν αυτό που κάνετε δεν λειτουργεί προς το παρόν, δοκιμάστε να λούσετε τα μαλλιά σας μια μέρα νωρίτερα από ό,τι συνήθως. Δεν υπάρχει σταθερός κανόνας για το πόσο συχνά πρέπει να λούζεστε, καθώς μαλλιά από μαλλιά διαφέρουν.

Ωστόσο, ένας γενικός κανόνας είναι να λούζετε τα μαλλιά σας κάθε δύο με τρεις ημέρες. Τα πυκνά και κυματιστά ή σγουρά μαλλιά τείνουν να είναι ξηρά, ενώ τα λεπτά μαλλιά μπορεί να είναι πιο λιπαρά, οπότε προσαρμόστε τα ανάλογα με την υφή των μαλλιών σας.

«Δεν υπάρχει γενική σύσταση. Αν έχετε λιπαρό τριχωτό της κεφαλής, τότε χρειάζεται καθημερινό λούσιμο», δήλωσε στο WebMD η δερματολόγος Dr. Carolyn Goh. «Μερικοί άνθρωποι με ξηρά μαλλιά ή σγουρά μαλλιά μπορούν να λούζονται πολύ λιγότερο συχνά χωρίς προβλήματα». Η Goh συνιστά να εξετάζετε τα σημάδια που δείχνουν ότι τα μαλλιά σας χρειάζονται λούσιμο, όπως «αν τα μαλλιά είναι εμφανώς λιπαρά, το τριχωτό της κεφαλής έχει φαγούρα ή υπάρχει απολέπιση λόγω βρωμιάς».

Χρησιμοποιήστε άρωμα ή λάδι μαλλιών

έλαιο μαλλιών

Μόλις τα μαλλιά σας είναι πεντακάθαρα και περιποιημένα, μπορείτε να αναβαθμίσετε το άρωμά τους χρησιμοποιώντας άρωμα μαλλιών. Ενώ πολλοί από εμάς χρησιμοποιούμε το κανονικό μας άρωμα για να ψεκάσουμε στα μαλλιά μας, υπάρχει μια σημαντική διάκριση μεταξύ του κανονικού αρώματος και του αρώματος μαλλιών. Το άρωμα μαλλιών είναι ειδικά φτιαγμένο για τα μαλλιά. Ορισμένα σκευάσματα περιέχουν παράγοντες λάμψης και περιποίησης, έτσι ώστε να βοηθούν στο να μαλακώσουν τα μαλλιά, ενώ παράλληλα μυρίζουν υπέροχα.

Το άρωμα μαλλιών είναι λιγότερο συμπυκνωμένο από το κανονικό άρωμα, οπότε δεν έχει τόσο έντονη μυρωδιά. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ένα ακόμη πλεονέκτημα από τη χρήση αρώματος για τα μαλλιά. Δεδομένου ότι είναι λιγότερο συμπυκνωμένο, είναι πιο προσιτό από το κανονικό άρωμα.

Μια άλλη επιλογή για να κάνετε τα μαλλιά σας να μυρίζουν φρεσκάδα είναι η χρήση αρωματικού λαδιού μαλλιών. Αν και αρχικά μπορεί να αγοράσετε το λάδι για να αποκαταστήσετε και να επισκευάσετε τα ξηρά μαλλιά, επιλέγοντας ένα γλυκό αρωματικό άρωμα μπορείτε να κάνετε τα μαλλιά σας να μυρίζουν καθαρά και ενδεχομένως ακόμη και σαγηνευτικά. Για πρόσθετο όφελος, προσθέστε μερικά αιθέρια έλαια στο μείγμα για να προκαλέσετε ηρεμία και να μειώσετε το άγχος.

Καθαρίστε και αρωματίστε τα εργαλεία styling

Σεσουάρ μαλλιών και βούρτσες

Αν και μπορεί να λούζετε και να περιποιείστε τα μαλλιά σας τακτικά, πρέπει επίσης να βεβαιωθείτε ότι οτιδήποτε αγγίζει τα μαλλιά σας, πρέπει, επίσης, να καθαρίζεται τακτικά. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τις βούρτσες μαλλιών, επειδή όταν τα μαλλιά συσσωρεύονται, μπορούν να παγιδεύσουν οσμές που στη συνέχεια μπορούν να «λερώσουν» και πάλι τα μαλλιά σας κάθε φορά που τις χρησιμοποιείτε.

Οι βούρτσες μαλλιών μπορούν να συγκρατήσουν πολλά ανεπιθύμητα σωματίδια, τα οποία μπορούν όχι μόνο να οδηγήσουν σε δυσάρεστη οσμή αλλά και να προκαλέσουν συσσώρευση βακτηρίων και μυκήτων. «Η βούρτσα των μαλλιών σας συγκεντρώνει κάτι περισσότερο από παγιδευμένες τρίχες», δήλωσε στο Reader’s Digest ο τριχολόγος William Gaunitz.

Το πλύσιμό τους μία φορά την εβδομάδα είναι αρκετό. Απλώς αφαιρέστε τις τρίχες των μαλλιών σας που έχουν κολλήσει στις τρίχες της βούρτσας και, στη συνέχεια, μουλιάστε τη βούρτσα σε ζεστό σαπουνόνερο. Τρίψτε ανάμεσα στις τρίχες και αφήστε τη να στεγνώσει στον αέρα. Για πρόσθετη τόνωση, ψεκάστε λίγο άρωμα μαλλιών σε μια καθαρή βούρτσα. Αν την έχετε πάνω από ένα χρόνο, ίσως χρειαστεί να πετάξετε τη βούρτσα σας και να την αντικαταστήσετε με μια καινούργια.