Η Hailey Bieber έχει καθιερωθεί ως ένα από τα πιο περιζήτητα it girls, με τις επιλογές της να γίνονται αμέσως trend για όποια βιομηχανία κι αν πρόκειται -μόδα, νύχια, μαλλιά. Από πέρυσι, όμως, δραστηριοποιείται επιχειρηματικά και στον κόσμο της ομορφιάς με το λανσάρισμα της προσωπικής της μάρκας περιποίησης της επιδερμίδας, Rhode.

«Από νεαρή ηλικία, η ιδέα να φροντίζω το δέρμα μου ήταν ενσταλαγμένη μέσα μου -η μαμά μου και η γιαγιά μου είχαν και οι δύο έκδηλο ενδιαφέρον για την περιποίηση της επιδερμίδας τους, οπότε μεγάλωσα σε ένα σπίτι όπου οι κρέμες και τα προϊόντα ομορφιάς συζητούνταν συχνά», εξηγεί στη Vogue. «Αλλά η στιγμή που συνειδητοποίησα πραγματικά την ανάγκη να φροντίζω την επιδερμίδα μου ήταν όταν ήμουν έφηβη -επειδή σε αυτό το σημείο το δέρμα και το σώμα σου αλλάζουν γρήγορα- οπότε όταν ήμουν 15 ετών, ανέπτυξα περισσότερο μια θεραπευτική αγωγή και είχα την υπομονή να εξερευνήσω τι δούλευε καλύτερα για μένα».

Παρακάτω, το μοντέλο που έγινε, πια, επιχειρηματίας μοιράζεται με τη Vogue κάποια από τα μυστικά της για την περιποίηση της επιδερμίδας της.

Να είστε ευγενικές με το δέρμα σας

«Συνήθιζα να πιστεύω ότι η ξήρανση του δέρματός μου και η εφαρμογή σκληρών προϊόντων θα βοηθούσε με τα σπυράκια, αλλά σίγουρα έχω μάθει ότι πρέπει να προσεγγίζετε το δέρμα σας με τον πιο ήπιο τρόπο. Αντιμετωπίστε το σαν δέρμα μωρού. Πρέπει να παραμείνετε ήπια πριν προχωρήσετε σε πιο δυνατά προϊόντα, αν το επιθυμείτε».

Το λιγότερο είναι περισσότερο

«Το λιγότερο είναι σίγουρα περισσότερο, και αυτή είναι η προσέγγιση που ακολουθώ εδώ και χρόνια. Δεν νομίζω ότι χρειάζονται πολλά για να έχεις μια καλή ρουτίνα περιποίησης -αρκεί να έχεις μερικά προϊόντα που ξέρεις ότι λειτουργούν για σένα και που είναι εξαιρετικά ενυδατικά, με απλά, αποτελεσματικά συστατικά» εξήγησε το διάσημο μοντέλο και συμπλήρωσε:

«Όταν ξεκίνησα το μόντελινγκ στα 17 μου, ταξίδευα συνέχεια. Έκτοτε -από τη συνεργασία μου με διαφορετικούς ανθρώπους στον χώρο της ομορφιάς, όπως make-up artists, αισθητικούς και facialists- έμαθα να βελτιώνω τη δική μου φιλοσοφία περιποίησης της επιδερμίδας. Και επειδή η επιδερμίδα μου συνήθιζε να διαταράσσεται τόσο πολύ όταν ήμουν σε κίνηση, κατέληξα στο συμπέρασμα ότι έχω τρία προϊόντα χωρίς τα οποία δεν μπορώ να ζήσω: μια εξαιρετική ενυδατική κρέμα, έναν ενυδατικό ορό και ένα lip balm χειλιών».

Σωστή και επαρκής ενυδάτωση

«Η ενυδάτωση είναι το κλειδί -είμαι κάποια που παλεύει με το να πίνει αρκετό νερό, αλλά καταβάλλω συνειδητή προσπάθεια να διασφαλίσω ότι παραμένω όσο το δυνατόν πιο ενυδατωμένη. Μια από τις μεγαλύτερες παρανοήσεις που έχω παρατηρήσει είναι ότι οι άνθρωποι πιστεύουν ότι αν έχουν λιπαρό δέρμα, δεν χρειάζεται να ενυδατώνονται. Η ενυδάτωση του δέρματός σας είναι απαραίτητη -όλοι την χρειάζονται. Το θέμα είναι να βρεις τα προϊόντα που λειτουργούν για τον τύπο της επιδερμίδας σου».

Βρείτε τι λειτουργεί καλύτερα για εσάς

«Το δέρμα σας είναι μια αντανάκλαση του πώς αισθάνεστε μέσα σας. Και το να ακούς το σώμα σου για να ξέρεις τι του αρέσει και τι όχι είναι ζωτικής σημασίας. Δεν είμαι κάποια που ακολουθεί μια συγκεκριμένη δίαιτα, αλλά δίνω σημασία στο να τρώω για την ομάδα αίματός μου. Το θέμα είναι να ξέρεις τι σου ταιριάζει, γιατί όλοι είναι διαφορετικοί και δεν μπορούμε να συγκρίνουμε τους εαυτούς μας μεταξύ μας. Εφόσον βρεις μια ρουτίνα που σου ταιριάζει και σε κάνει ευτυχισμένη, το δέρμα σου θα καταλήξει να αντανακλά όλη την καλοσύνη που κρύβεις μέσα σου».