Υπάρχει μια απίστευτη θεωρία που θέλει το παλάτι του Κένσινγκτον -που έχει συνδεθεί άρρηκτα με τη βρετανική βασιλική οικογένεια, καθώς για πάνω από τρεις αιώνες αποτελεί την κύρια κατοικία της- να είναι στοιχειωμένο.

Σύμφωνα με το grunge.com, το παλάτι φέρεται να φιλοξενεί φαντάσματα του βασιλικού παρελθόντος. Η περίφημη βασιλική κατοικία είναι γεμάτη με δεκάδες δωμάτια και θαλάμους που δημιουργούν μια απόκοσμη ατμόσφαιρα, τόσο με τους υπαλλήλους όσο και τα μέλη της οικογένειας να έχουν αναφέρει κατά καιρούς περίεργα γεγονότα και παραστάσεις φαντασμάτων εντός των τειχών της πολυτελούς κατοικίας.

Αν και ορισμένες από τις αναφορές για φαντάσματα είναι ασαφείς, όπως η «γυναίκα με το φόρεμα Regency» που ανέφερε μια οικονόμος, άλλες υποτίθεται ότι παίρνουν τη μορφή κυβερνώντων που ζούσαν -και πέθαναν- στο παλάτι.

Τα φαντάσματα που λέγεται ότι «κυκλοφορούν» στο παλάτι

Ο βασιλιάς Γεώργιος Β΄ λέγεται ότι περιπλανιέται στην αίθουσα της Πινακοθήκης του Βασιλιά, μουρμουρίζοντας επανειλημμένα τα τελευταία του λόγια: «Γιατί δεν θα έρθουν;». Άλλες αυτοκρατορικές εμφανίσεις περιλαμβάνουν την πριγκίπισσα Σοφία και δύο Καρολίνες, μία του Μπράνσγουικ και μία του Άνσμπαχ. Ωστόσο, όπως λένε οι ιστορίες, ορισμένες περιοχές του παλατιού του Κένσινγκτον φαίνεται να προσελκύουν περισσότερα φαντάσματα από άλλες.

H πιο στοιχειωμένη πτέρυγα του Κένσινγκτον

Σύμφωνα, λοιπόν, με το grunge.com, η περιοχή του παλατιού που καταλαμβάνουν ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον, μαζί με τα τρία παιδιά τους, είναι η πιο στοιχειωμένη πτέρυγα του Κένσινγκτον. Το δωμάτιο, μάλιστα, του πρίγκιπα Λούις φέρεται να προσέλκυσε το φάντασμα του «Πέτρου, του Άγριου Αγοριού», ενός άντρα που υποτίθεται ότι έπασχε από τη νόσο του Πιτ Χόπκινς που ανακαλύφθηκε περπατώντας στο παλάτι από τον βασιλιά Γεώργιο Β’.

Άλλες βασιλικές κατοικίες και κτίρια, όπως το Hampton Court Palace, λέγονται, επίσης, ότι είναι στοιχειωμένα. Κάτι τέτοιο, βέβαια, αναφέρει το grunge.com, είναι πιθανό να βασίζεται στο γεγονός ότι η ιστορική βασιλική αρχιτεκτονική και η ιστορία του κτιρίου του προσδίδουν έναν αέρα μυστικισμού και όταν οι προηγούμενοι ένοικοι ενός κτιρίου ήταν βασιλιάδες και βασίλισσες παλαιότερων αιώνων, υπάρχουν όλα τα «συστατικά» για την δημιουργία της πιο ευφάνταστης ιστορίας φαντασμάτων. Εκτός κι αν ο πρίγκιπας Λούις αρχίσει να αποκαλύπτει πράγματα για το παιχνίδι του με τον φίλο του τον Πέτρο!