Το Λονδίνο πληρώνει ακόμα νοίκι στη βασίλισσα για μια ιδιοκτησία που νοικιάστηκε το 1211

Γιατί δίνει ένα μαχαίρι, ένα τσεκούρι, έξι υπερμεγέθη πέταλα αλόγου και 61 καρφιά;


Ο,ΤΙ ΝΑ 'ΝΑΙΠΑΡΑΞΕΝΑ
17:06
05/03/2017
Το Λονδίνο πληρώνει ακόμα νοίκι στη βασίλισσα για μια ιδιοκτησία που νοικιάστηκε το 1211
3
loading

Σε μια σεμνή τελετή που λαμβάνει χώρα κάθε Οκτώβριο στο βασιλικό δικαστικό μέγαρο, ο δήμος του Λονδίνου συνεχίζει να πληρώνει το μηνιάτικό του στο στέμμα εδώ και οχτώ αιώνες.

Το τίμημα περιλαμβάνει ένα μαχαίρι, ένα τσεκούρι, έξι υπερμεγέθη πέταλα αλόγου και 61 καρφιά και πληρώνεται σε δικαστικό επιμελητή της βασίλισσας, μια δικαστική θέση που παραμένει η παλιότερη στην Αγγλία.

Η θέση δημιουργήθηκε μάλιστα κατά τον 12ο αιώνα για να παρακολουθεί και να καταγράφει όλες τις οφειλές προς το στέμμα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, το νοίκι αφορά σε δύο ιδιοκτησίες που νοικιάζει το Λονδίνο από τη βασίλισσα, η μία από το 1235 και η άλλη τουλάχιστον από το 1211, και αφορούν σε ένα σιδηρουργείο και ένα αγκυροβόλιο.

Η πλάκα είναι πως κανείς δεν ξέρει πού βρίσκονται πια αυτά τα δυο κομμάτια γης, αν και οι δημοτικές αρχές δεν το θεωρούν πρόβλημα αυτό, πληρώνοντας νοίκι εδώ και μερικούς αιώνες για άφαντες ιδιοκτησίες. Το νοίκι, παρόλα αυτά, παραμένει αμετάβλητο, καθώς τα ίδια ακριβώς αντικείμενα δίνονται στον βρετανικό θρόνο εδώ και εκατονταετίες.

gwegwgwgoykgh1

Γιατί κάθε χρόνο δήμος και στέμμα προβαίνουν στην ίδια δοσοληψία χωρίς πρακτικό αντίκρισμα κανείς δεν ξέρει πλέον, αν και πάλι κανείς δεν φαίνεται διατεθειμένος να συζητήσει για την ανάγκη ύπαρξης αυτής της συνήθειας.

Το νοίκι για το άγνωστο αραξοβόλι, κάπου μακριά από το Λονδίνο μάλιστα, αφορά στο μαχαίρι και το τσεκούρι, τα οποία πρέπει να τηρούν ειδικές προδιαγραφές. Το μαχαίρι, για παράδειγμα, πρέπει να είναι σε τέτοια κατάσταση που να μην μπορεί να κόψει ένα κεφάλι τυρί και άλλα τέτοια υπέροχα. Όσο για το τσεκούρι, αυτό πρέπει να είναι καλοτροχισμένο, και στην ετήσια τελετή ελέγχονται πράγματι αμφότερα αν πληρούν τις βασιλικές προδιαγραφές.

gwegwgwgoykgh2

Το δεύτερο νοίκι αφορά σε ένα σιδηρουργείο εντός του Λονδίνου, το οποίο επιτελούσε μια ιστορική λειτουργία. Πίσω στον 13ο αιώνα, ο βασιλιάς οργάνωνε ένα τουρνουά ιπποτών, κατά το οποίο κάποιος έπρεπε να επιδιορθώνει τις πανοπλίες των διαγωνιζόμενων. Γι’ αυτό και είχε στηθεί ένα σιδηρουργείο, το οποίο ο θρύλος θέλει να υπάρχει αποκλειστικά για να πεταλώνει τα άλογα των Ναϊτών Ιπποτών! Κάτι που ενδέχεται να αληθεύει, μιας και η εκκλησία των Ιπποτών του Ναού ήταν στο τέλος του δρόμου.

Σιδηρουργείο βέβαια δεν υπάρχει πια, το νοίκι παραμένει όμως το ίδιο και αφορά σε έξι παμπάλαια πέταλα και 61 καρφιά. Ιστορικά τιμήματα στο στέμμα το Λονδίνο συνεχίζει μάλιστα να πληρώνει αρκετά, όπως και άλλοι δήμοι εκτός πρωτεύουσας, και περιλαμβάνουν συνήθως τέτοια μικροπράγματα όπως έναν κουβά με χιόνι, τρία κόκκινα τριαντάφυλλα, μια μικρή γαλλική σημαία, ακόμα και ένα καλάμι ψαρέματος. Κάποια τέτοια νοίκια, μεσαιωνικά κατάλοιπα όλα τους, δίνονται βέβαια μόνο αν επισκεφθεί ο βρετανός ηγεμόνας την περιοχή…

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
  1. avatar Ξελιγωμενος

    Ναι μεν ωραιο το Tradition, Aλλα!!!! Αυτο ειναι εισοδημα! Η βασιλισσα πρεπει να πλερωνει φορο. Οπως εμεις. Πρεπει να στελνει εναν παρατρεχαμενο καθε χρονο στην εφορια και να να δινει τα μισα καρφια, το ενα πεταλο κλπ. Ετσι θα ηταν πληρης και σωστη η παραδοση. Να παει ο Τρυφωνας να τους μαθει τα κολπα. Απο το 1211 με τους τοκους - προσαυξησει - προστιμα και κατι αλλα που ξερει ο Τρυωνας, θα της βγαλει να πλερωσει 10 νταλιγκες σιδερα.

  2. avatar Γαμάτοι εκεί στο Λονδίνο!!!!

    Συμφωνώ στην ύπαρξη τέτοιων παραδώσεων!!!!!

  3. avatar Koronakos

    Εμείς πληρώνουμε φόρους αλληλεγγύης που είναι το ίδιο και χειρότερο... γιατί τουλάχιστον η βασίλισσα συνεισφέρει στο τουριστικό εισόδημα του Λονδίνου, ενώ αυτά που πληρώνουμε εμείς πάνε σε τσέπες συνδικαλιστών και τόκους τραπεζών

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει