Ένας άντρας TikToker από τη Σιγκαπούρη, ο οποίος ισχυρίζεται ότι είναι γιατρός, αποκάλυψε τον λόγο που δεν τρώει ποτέ σνακ ενώ χαλαρώνει στο κρεβάτι. Ο λόγος είναι οι… κατσαρίδες. «Σας αρέσει να τρώτε στο κρεβάτι;» ρώτησε ο γιατρός, ξεκινώντας το βίντεό του στο TikTok και έχει συγκεντρώσει περισσότερες από 64.000 προβολές αυτόν τον μήνα.

«Λοιπόν, έχω νέα για εσάς», συνέχισε ο TikToker. Ο άντρας ανέφερε μια περίπτωση ενός 24χρονου Κινέζου που φέρεται ότι είχε «τη συνήθεια να αφήνει υπολείμματα φαγητού δίπλα στο κρεβάτι του». Ένα βράδυ, ένιωσε οξύ πόνο στο αυτί του, είπε ο Samuel, και τον πήγε εσπευσμένα στο γιατρό η οικογένειά του. Ο γιατρός ανέφερε ότι βρήκε μια κατσαρίδα μαζί με τα 10 μωρά της να φωλιάζουν στο αυτί του, «σερνόταν και γρατζουνούσε» με αποτέλεσμα να «προκαλεί έντονη ενόχληση». «Πριν πανικοβληθείτε», διαβεβαίωσε ο Samuel τους ακολούθους του, πως «αυτό είναι σπάνιο, αλλά μπορεί να συμβεί σε οποιονδήποτε».

Η New York Post απευθύνθηκε στον Samuel για σχόλιο. Ο εντομολόγος Coby Schal είχε δηλώσει στο παρελθόν στο The Verge ότι δεν είναι πρωτόγνωρο το έντομο να εισχωρεί στο ανθρώπινο αυτί – στην πραγματικότητα, είναι αρκετά … «ελκυστικό» σημείωσε. «Η μυρωδιά του αυτιού είναι ελκυστική για την κατσαρίδα», ανέφερε παλιότερα ο Schal. Το κερί αυτιών εκπέμπει το ίδιο άρωμα με αυτό που περιέχουν τα λιπαρά οξέα που βρίσκονται στα αγαπημένα μας φαγητά όπως το ψωμί, το τυρί και η μπύρα. Και οι κατσαρίδες λαχταρούν ένα μεταμεσονύκτιο σνακ

Στο βίντεο, ο Samuel τονίζει: «Μην προσπαθήσετε να αφαιρέσετε μόνοι σας το έντομο», ενώ είπε στους θεατές να μην πανικοβληθούν. «Μπορεί να καταλήξετε να κάνετε περισσότερο κακό στον εαυτό σας από ότι το έντομο». Αηδιασμένοι χρήστες παρακολούθησαν έκπληκτοι, συνειδητοποιώντας ότι οι μέρες που έτρωγαν στο κρεβάτι είχαν τελειώσει. «Ωχ όχι !!! Έχω αυτή τη συνήθεια», παραδέχτηκε ένας TikToker. «Αυτή η ιστορία με χαλάει πραγματικά», είπε ένας άλλος. «Λοιπόν… Φοράω ωτοασπίδες τώρα», δήλωσε ένας άλλος θεατής. «Δεν τρώω στο κρεβάτι μου όσο το βλέπω», έγραψε ένας άλλος χρήστης.

Το κανάλι του αυτιού δεν είναι η μόνη χαραμάδα στην οποία μπορούν να τρυπώσουν τα αηδιαστικά έντομα. Ένας γυναικολόγος στην Ονδούρα είπε πρόσφατα ότι μια κατσαρίδα βρήκε… τον δρόμο της στον κόλπο μιας ασθενούς του.