Στις 5 Αυγούστου του 1962, η διεθνής σούπερ σταρ και σύμβολο του σεξ Μέριλιν Μονρόε πέθανε στο σπίτι της στο Λος Άντζελες. Βρέθηκε γυμνή, ξαπλωμένη μπρούμυτα στο κρεβάτι της με ένα μπουκάλι χάπια δίπλα της και το ακουστικό του τηλεφώνου στο χέρι της. Ο θάνατός της, που προκλήθηκε από υπερβολική δόση ναρκωτικών, κρίθηκε αυτοκτονία, αναφέρει το grunge.com, ενώ μέχρι σήμερα πολλές είναι οι θεωρίες συνωμοσίας γύρω από αυτόν.

Αυτό που είναι γνωστό για τον μυστηριώδη και τραγικό χαμό της είναι ότι η Μονρόε κηδεύτηκε λίγες μέρες αργότερα, στις 8 Αυγούστου στο Νεκροταφείο του Westwood Village, με τα λείψανά της να βρίσκονται στην κρύπτη με αριθμό 24. Πόσο θα πλήρωνε κανείς σήμερα για να θαφτεί δίπλα στο θρυλικό σύμβολο του σεξ;

Πόσο κοστίζει να θαφτεί κανείς δίπλα στη Μέριλιν Μονρόε

Ο τάφος της Μονρόε είναι εύκολα διακριτός, καθώς έχει σημάδια κραγιόν παντού από θαυμαστές που τον επισκέπτονται σε τακτά χρονικά διαστήματα, 59 χρόνια μετά τον θάνατό της. Το 1992, ο μεγιστάνας του Playboy Χιου Χέφνερ αγόρασε την κρύπτη δίπλα στη Μονρόε για 75.000 δολάρια και τώρα, όπως αναφέρει το grunge.com, μια κρύπτη δίπλα σε δύο από τα πιο διάσημα σύμβολα του σεξ στον κόσμο είναι προς πώληση με ένα μεγάλο, ωστόσο, τίμημα.

Σύμφωνα, λοιπόν, με δημοσίευμα του New York Post τον περασμένο μήνα, η τιμή που θα πρέπει να πληρώσει όποιος θελήσει να θαφτεί δίπλα στη Μονρόε και τον Χέφνερ είναι 2 εκατομμύρια δολάρια. Εκτός από τους προαναφερθέντες, μάλιστα, στο συγκεκριμένο νεκροταφείο, που βρίσκεται στο Westwood, έχουν θαφτεί και άλλες διάσημες προσωπικότητες, ανάμεσα στις οποίες και οι Νάταλι Γουντ, Τρούμαν Καπότε και Φάρα Φόσετ. Ο Ντι Μάτζιο, πρώην σύζυγος της Μονρόε, λέγεται ότι επέλεξε το νεκροταφείο για την πρώην σύζυγό τους καθώς εκεί είναι θαμμένοι ο παιδικός φίλος της Μονρόε, Γκρέις Γκοντάρντ και η παρένθετη μητέρα, Άνα Λόουερ.

Η κενή κρύπτη που προσφέρεται προς πώληση ανήκε στον συνθέτη του Μπρόντγουεϊ Τζέρι Χέρμαν, ο οποίος σύμφωνα με το grugne.com έγινε γνωστός για τη δουλειά του στο «Hello Dolly». Ο Χέρμαν αγόρασε την κρύπτη το 1997, ενώ όταν πέθανε το 2019, θάφτηκε τελικά δίπλα στη μητέρα του στο Νιου Τζέρσεϊ. Όσο για τον Χέφνερ, αγόρασε την κρύπτη δίπλα της λόγω της σύνδεσής τους, παρόλο που δεν συναντήθηκαν ποτέ. Και οι δύο γεννήθηκαν το 1926 και η Μονρόε κοσμούσε το εξώφυλλο του πρώτου τεύχους του Playboy το 1953. Επιπλέον, ο Χέφνερ είχε αγοράσει γυμνές φωτογραφίες που είχε βγάλει το 1948 η ηθοποιός για να πληρώσει το αυτοκίνητό της, τις οποίες και χρησιμοποίησε ως κεντρικό θέμα του πρώτου τεύχους.