Η Ίλβα Γιόχανσον, η Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων της Κομισιόν, υπεύθυνη για σημαντικά ζητήματα που αφορούν τις 27 χώρες της ΕΕ και φυσικά την Ελλάδα, όπως για παράδειγμα το μεταναστευτικό – προσφυγικό, αποφάσισε να πλέξει ροξ κάλτσες στη διάρκεια της συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κι ενώ μιλούσε η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Η κάμερα «έπιασε» την επίτροπο Ίλβα Γιόχανσον να είναι απορροφημένη και να πλέκει μια ροζ μάλλινη κάλτσα μέσα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Κι όλα αυτά ενώ η συνεδρίαση ήταν κρίσιμη με θέματα υψίστης σημασίας στην ατζέντα που καθορίζουν τις ζωές των Ευρωπαίων πολιτών.

Μάλιστα, δεν είναι η πρώτη φορά συμβαίνει αυτό. H Γιόχανσον, πάντως, έχει ήδη δείξει στο παρελθόν το ταλέντο της στο πλέξιμο σε συνεδριάσεις της Ευρωβουλής, αλλά και στη διάρκεια ταξιδιών της, ενώ το 2020 χάρισε από ένα ζευγάρι κάλτσες στους συναδέλφους της επιτρόπους στην Κομισιόν.

Το 2021 τόσο η ίδια όσο και η Μαργκρέτε Βεστάγκερ επίσης έπλεκαν την ώρα που μιλούσε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για ζητήματα όπως η σεξιστική βία, η κλιματική αλλαγή και η υπερφορολόγηση.