Καλοκαίρι του 2012. Το ημερολόγιο δείχνει 23 Ιουλίου. Η 15χρονη Μυρτώ βρίσκεται χτυπημένη και κακοποιημένη σε παραλία της Πάρου. Η ανήλικη έχει υποστεί σφοδρό χτύπημα στο κεφάλι με μία τεράστια πέτρα.

Η Μυρτώ μεταφέρεται άμεσα σε νοσοκομείο της Αθήνας και δίνει «μάχη» ώστε να παραμείνει ζωντανή. Λίγους μήνες αργότερα η κοπέλα ξυπνά από το κώμα. Ο Γολγοθάς της ξεκινά και στο πλάι της έχει πάντα τη μητέρα της ενώ δράστης της αποτρόπαιης επίθεσης αποδεικνύεται πως είναι ένας 21χρονος από το Πακιστάν.

Η μαμά της 24χρονης πλέον Μυρτώς είναι όλα αυτά τα χρόνια συνέχεια κοντά της. Έχει γίνει ο «φύλακας άγγελός» της παλεύοντας να δει την υγεία της να βελτιώνεται και πιστεύοντας ακόμη όπως τονίζει σε ένα θαύμα.

H Μυρτώ της Πάρου

«Δεν μπορεί κανείς να καταλάβει τον αγώνα μας αυτά τα εννιά χρόνια» αναφέρει μιλώντας στο Newsbeast η μητέρα της Μυρτώς, Μαρία Κοτρώτσου και το μόνο που ζητά είναι το Κράτος να στηρίζει την κόρη της.

Η προσφυγή στο ΣτΕ, η αποζημίωση και τα έξοδα της Μυρτώς που ξεπερνούν τα 5.000 ευρώ τον μήνα

Τη Δευτέρα (4/10) η μητέρα της Μυρτώς πέρασε την πόρτα του Συμβουλίου της Επικρατείας με στόχο την αποζημίωση της κόρης της από το Δημόσιο.

Η πρώτη προσφυγή στη Δικαιοσύνη της οικογένειας της κοπέλας, που βρίσκεται εδώ και εννέα χρόνια καθηλωμένη σε ένα κρεβάτι με ποσοστό αναπηρίας 100%, κατατέθηκε το 2017 και μέχρι τώρα έχει εισπράξει δύο «όχι».

Πλέον την υπόθεση θα κρίνει το Συμβούλιο της Επικρατείας καθώς η οικογένεια της Μυρτώς ζητά την αναίρεση της απορριπτικής εφετειακής απόφασης.

Συγκεκριμένα, η μητέρα της 24χρονης ζητά να καταβληθεί στην κόρη της ποσό 200.000 ευρώ ως χρηματική ικανοποίηση λόγω ηθικής βλάβης για τη ζημιά που υπέστη από τον βαρύτατο τραυματισμό της.

Η μητέρα της Μυρτώς
Η μητέρα της Μυρτώς έξω από το ΣτΕ

Παράλληλα η Μαρία Κοτρώτσου εξηγεί πως είναι απαραίτητη η μηνιαία καταβολή ποσού 2.977,81 ευρώ για όσο διαρκεί ο βίος της Μυρτώς, έτσι ώστε η κοπέλα να μπορεί να ανταπεξέλθει στο κόστος της διαβίωσης της.

«Πλέον απλά περιμένουμε. Δεν μας έχουν πει πότε θα έχουμε απάντηση από το ΣτΕ. Δεν ορίζεται πουθενά περιθώριο χρόνου, για παράδειγμα να μας πει κάποιος μεταξύ τριών και δεκατριών μηνών. Περιμένουμε…Έχει να κάνει καθαρά με τον χρόνο που μπορεί να δουλέψει ο δικαστής. Δηλαδή εάν έχει πολλές αποφάσεις θα αργήσει. Επιπλέον έχει να κάνει και με τον ίδιο τον δικαστή. Υπάρχουν άλλοι που βγάζουν γρήγορα μια απόφαση και άλλοι που θέλουν να τη σκεφτούν περισσότερο» σημειώνει και συμπληρώνει: «Από τη στιγμή που έγινε δεκτή η προσφυγή θέλουμε να είμαστε αισιόδοξοι».

«Ζητάμε το ποσό περίπου των 3.000 ευρώ μηνιαίως καθώς τα έξοδα της Μυρτώς τον μήνα κυμαίνονται χοντρικά περίπου στα 5.000 ευρώ. Καλύπτουμε και εμείς μέρος των εξόδων της απλά ζητάμε βοήθεια. Θέλουμε να έχει μια αξιοπρεπή ζωή, μια ζωή έτσι όπως πρέπει με τις θεραπείες της, με τα φάρμακά της, με τα πάντα της» εξηγεί.

Η ανάρτηση της μητέρα της 24χρονης λίγο πριν τη συζήτηση της υπόθεσης στο ΣτΕ

Μυρτώ μου !αύριο στις Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 10:00πμ θα είμαι η φωνή σου στο συμβούλιο επικράτειας ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ…

Posted by Maria Kotrotsou on Sunday, October 3, 2021

«Δεν υπάρχει μέτρο να μετρήσει τον πόνο που νιώθουμε»

«Το πόσο δύσκολος και επίπονος είναι αυτός ο αγώνας που δίνουμε καθημερινά δεν μπορεί να το νιώσει κανείς αν δεν βρεθεί σε αυτή την κατάσταση.

Είναι σαν να λέμε πονάει μια εγχείρηση. Σαν άνθρωποι το λέμε, αλλά πόσο πονάει ο καθένας το ξέρει μόνο αυτός. Δεν υπάρχει μέτρο να μετρήσει τον πόνο» λέει φανερά συγκινημένη.

Η δύσκολη καθημερινότητα εδώ και 9 χρόνια

Η καθημερινότητα της Μυρτώς είναι δύσκολη, αναφέρει η μητέρα της περιγράφοντας του αφόρητους πόνους που νιώθει η 24χρονη και δεν την αφήνουν να είναι ήρεμη.

«Ξεκινάμε στις 7:00. Η Μυρτώ πρέπει να πάρει μια σειρά φαρμάκων ανά περίπου 15 λεπτά. Μετά πρέπει να φάει το πρωινό της, να αλλαχτεί και να ετοιμαστεί για φυσικοθεραπεία ενώ στη συνέχεια παίρνει και άλλα φάρμακα.

Το μεγάλο μας πρόβλημα είναι οι πόνοι. Η Μυρτώ δεν μπορεί να έχει ηρεμία και ξεκούραση. Αντιμετωπίζει φοβερούς πόνους και φωνάζει» υπογραμμίζει.

«Η Μυρτώ δεν είναι σε άγρυπνο κώμα όπως ήταν»

Όπως εξηγεί η Μαρία Κοτρώτσου η Μυρτώ «δεν είναι σε άγρυπνο κώμα όπως ήταν».

«Καταλαβαίνει αλλά δεν έχει τον τρόπο να μιλήσει, να εκφράσει αυτά που νιώθει. Καμιά φορά μπαίνω στη θέση της και σκέφτομαι πόσο δύσκολο και άσχημο είναι αυτό» προσθέτει.

Η Μυρτώ

Το «ναι» από τη Γερμανία και η θεραπεία που θα κάνει η Μυρτώ

Πριν από λίγες ημέρες η 24χρονη κοπέλα έγινε δεκτή από την κλινική INI HANOVER της Γερμανίας και αναμένεται να μεταβεί εκεί για θεραπεία.

«Το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Μυρτώ έχει να κάνει με τον εγκέφαλο και τον νωτιαίο μυελό» δηλώνει η μητέρα της.

«Ψάχνουμε μια καινούργια μέθοδο, κάτι που να έχει βγει, κάτι που να είναι έστω σε πειραματικό στάδιο και να έχει καλές προοπτικές. Δεν είναι μια οποιαδήποτε κλινική αυτή της Γερμανίας, είναι εξειδικευμένη γι΄αυτό επέμενα τόσο να πάμε» αναφέρει.

«Οι γιατροί εκεί μας είπαν πως υπάρχει κάποια καινούργια μέθοδος που βοηθάει στις επιληπτικές κρίσεις και παράλληλα θα δούμε και τα περαιτέρω προβλήματα της Μυρτώς» προσθέτει.

«Θα παραμείνουμε εκεί γύρω στις 8 εβδομάδες. Ακόμη δεν έχει κανονιστεί το πότε θα φύγουμε διότι πρώτα θα πρέπει να κατατεθεί το ποσό που έχουν βγάλει και το θέλουν όλο εννοείται. Υπολόγιζα λιγότερα και βγήκαν περισσότερα χρήματα. Θέλω λίγο να συζητήσω, να σκεφτώ. Εννοείται βέβαια πως δεν το αφήνω μετά από τόσο αγώνα, πρέπει όμως να το σχεδιάσω» επισημαίνει.

Η συγκινητική ανάρτηση της μητέρα της Μυρτώς για το ταξίδι τους που θα κάνουν στη Γερμανία

Δέχτηκαν την ΜΥΡΤΩ στην ΓΕΡΜΑΝΙΑ!!!Είμαι πολύ συγκινημένη και χαρούμενη που λάβαμε απάντηση απο το κεντρο INI HANOVER…

Posted by Maria Kotrotsou on Wednesday, October 6, 2021

«Θα ήθελα οι νόμοι να γίνουν αυστηρότεροι για είναι αποτρεπτικός παράγοντας στην εγκληματικότητα»

Η μητέρα της Μυρτώς όπως σημειώνει θα ήθελε πολύ να γίνει ένα θαύμα, «δεν εξαρτάται όμως από το δικό μας χέρι αλλά από το χέρι του Θεού» προσθέτει.

«Θα ήθελα τουλάχιστον αφού συνέβη ό,τι συνέβη το Κράτος να αναλάβει τις ευθύνες του και να καταλάβει πόσο δύσκολη είναι η συντήρηση ενός τέτοιου ανθρώπου με αυτά που έχουν προκύψει ως υποκείμενα νοσήματα» επισημαίνει και ζητά να παρασχεθεί στη Μυρτώ η δυνατότητα να ζήσει αξιοπρεπώς.

«Θέλουμε να έχει όσο το δυνατόν περισσότερες γίνεται ευκαιρίες, να κάνει τις θεραπείες που χρειάζεται. Αυτό θα τη βοηθήσει και σωματικά αλλά και στην ψυχολογίας της» λέει η Μαρία Κοτρώτσου.

«Δεν μπορώ να ξέρω τι θα έλεγε η Μυρτώ εάν μπορούσε αυτή τη στιγμή να μιλήσει. Ό,τι και να πω θα εκφράσω το δικό μου κομμάτι, τη δική μου συνείδηση. Ο κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός» εξηγεί η μητέρα της Μυρτώς ενώ κλείνοντας τονίζει: «Θα ήθελα οι νόμοι να γίνουν αυστηρότεροι για είναι αποτρεπτικός παράγοντας στην εγκληματικότητα. Όσο οι νόμοι είναι χαλαροί, δεν έχουν να φοβούνται τίποτα και αυτό με στεναχωρεί».