Δεν είναι απλώς υπέροχες και μαγευτικές, είναι πραγματικές εμπειρίες ζωής.

Και ταυτοχρόνως αποτελούν προορισμούς από μόνες τους.

Γιατί πισίνες και πισίνες θα βρεις άπειρες στον πλανήτη μας, δεν κάνουν όμως όλες το ίδιο πράγμα.

Εδώ ο σχεδιασμός αποζήτησε τον εντυπωσιασμό και το δέος και τα απέσπασε μάλιστα αβίαστα.

Άλλες γιατί είναι εκπληκτικές από μόνες τους, άλλες πάλι γιατί συνδυάζουν πράγματα που ταξιδεύουν μυαλό και ψυχή. Ναι, όλα αυτά σε μια πισίνα!

Πώς μπορεί να μεταμορφωθεί μια πισίνα στο κεντρικό στοιχείο ακόμα και μοναδικών ξενοδοχείων; Κάπως έτσι…

Marina Bay Sands – Σιγκαπούρη

Το καθόλα εκπληκτικό ξενοδοχείο έχει ένα κρυμμένο στολίδι στον 57ο όροφό του, μια τεράστια πισίνα υπερχείλισης απ’ όπου ατενίζεις την τσιμεντένια ζούγκλα της Σιγκαπούρης, ως εκεί που φτάνει το μάτι. Είναι πράγματι η μεγαλύτερη rooftop πισίνα υπερχείλισης του κόσμου, αν και αυτό μικρή σημασία έχει για το θέμα μας.

Με μήκος 150 μέτρων και την απαραίτητη δόση πολυτέλειας, εδώ απολαμβάνεις χορταστική θέα στην πόλη με ένα ποτήρι σαμπάνιας στο χέρι. Είναι ανοιχτή αποκλειστικά για τους πελάτες του ξενοδοχείου, οι οποίοι λιάζονται στο υπερπολυτελές lounge δίπλα στην πισίνα, πάντα στη σκιά ενός φοίνικα.

Hanging Gardens – Μπαλί

Στο Ουμπούντ του Μπαλί, στην Ινδονησία, θα βρει κανείς ένα resort που έχει γίνει παγκοσμίως γνωστό για την πισίνα του. Μια πισίνα υπερχείλισης σε δύο επίπεδα απ’ όπου αντικρίζεις τη ζούγκλα. Είναι πράγματι ένα κρυμμένο στολίδι στο μέσο της πυκνής τροπικής βλάστησης.

Το ξενοδοχείο βρίσκεται στην άκρη μιας εντυπωσιακής κοιλάδας, ανάμεσα σε ένα ποτάμι και έναν αρχαίο ναό, και περιβάλλεται από το τροπικό δάσος. Όπως λένε όλοι, πρέπει να το δεις για να το πιστέψεις. Όσο για τις μαγευτικές κυματιστές πισίνες, χτισμένες η μια πάνω από την άλλη, ακουμπούν σχεδόν τα δέντρα της ζούγκλας, την ίδια ώρα που είναι καμωμένες από ηφαιστειακά πετρώματα.

San Alfonso del Mar – Χιλή

Δεν είναι ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη πισίνα της οικουμένης, την οποία χρειάζεσαι πλεούμενο για να διασχίσεις, είναι ότι μπορεί και αντιστρατεύεται την απεραντοσύνη της θάλασσας! Με μήκος 1 χιλιομέτρου, η θεόρατη πισίνα καλύπτει μια επιφάνεια 20 στρεμμάτων και χρειάζεται κάπου 250 εκατ. λίτρα θαλασσινού νερού για να γεμίσει. Τα οποία τα παίρνει από τον διπλανό Ειρηνικό Ωκεανό.

Κι εδώ η πρόσβαση είναι αποκλειστική υπόθεση των πελατών του ξενοδοχείου. Βρίσκεται σε θέρετρο της Χιλής, 100 χιλιόμετρα δυτικά του Σαντιάγο, και είναι ό,τι πιο φιλόδοξο έχει φτιάξει ποτέ ο άνθρωπος σε όρους πισίνας. Όπως μας λένε όσοι την έχουν δοκιμάσει, είναι το μόνιμο δίλημμα της διαμονής: να βγεις κάποια στιγμή για να βουτήξεις στη θάλασσα ή μπα;

Laucala Island Resort – Φίτζι

Στα εξωτικά Φίτζι της Ωκεανίας συναντάμε μια σωστή παραδοξότητα: μια πίσινα μέσα σε πισίνα! Φτιαγμένη από γυαλί, ακουμπά μέσα στη μεγαλύτερη πισίνα, που μοιάζει όσο να πεις πιο φυσική στην όψη. Και είναι πράγματι αυτό το χαρακτηριστικό που έχει ξεχωρίσει το συγκεκριμένο resort από τους ανταγωνιστές του.

Μέσα σε μια ιδιωτική έκταση 3.500 στρεμμάτων, πλάι στις φυτείες με τις καρύδες, τις λευκές αμμουδιές, την τροπική φύση και την απίστευτη ομορφιά, ο άνθρωπος έπρεπε να βάλει τα δυνατά του για να ξεχωρίσει. Και το έκανε με μια πισίνα για χάζι…

Amangiri – Γιούτα, ΗΠΑ

Εδώ έχουμε ένα σεληνιακό τοπίο 600 στρεμμάτων στις εσχατιές της νότιας Γιούτα, που χρειάστηκε μάλιστα να περάσει ειδικός νόμος από το Κογκρέσο για να επιτραπεί η ανέγερσή του. Σαν το τελευταίο λες απομεινάρι της Άγριας Δύσης, το παραμυθένιο resort είναι μια πολυτελής όαση με σουίτες που παραμένει σε γαλήνια απομόνωση όλες τις εποχές του χρόνου και όλες τις ώρες της ημέρας.

Επίκεντρο όλων, η μαγευτική πισίνα, που έχει φτιαχτεί περιμετρικά ενός βράχου, αγκαλιάζοντας το φαράγγι. Μέσα στο σκοτάδι της νύχτας, το κολύμπι σε αυτή την πισίνα θεωρείται επιβεβλημένο…

Huvafen Fushi – Μαλδίβες

Ατέλειωτη θάλασσα, άφθονη σαγήνη. Αυτό είναι το δίπτυχο της επιτυχίας του εξωτικού resort, που τυλίγει τα πάντα σε ένα πέπλο διαχρονικής πολυτέλειας. Ο μυστικός αυτός παράδεισος έχει στολίδι την πισίνα υπερχείλισης με το γλυκό νερό, που σε καλεί στο εσωτερικό της από κάθε σημείο του ηλιόλουστου ξενοδοχείου.

Παραμένει μια από τις μεγαλύτερες και εκπληκτικότερες πισίνες ενός τόπου που είναι γνωστός και για τις ευφάνταστες πισίνες του. Εδώ έχουμε οπτικές ίνες, πάνω από χίλιες, που τη μεταμορφώνουν το βράδυ σε φαντασμαγορικό θέαμα, καλώντας σε ξανά για μια τελευταία βουτιά…

The Library – Ταϊλάνδη

Το boutique ξενοδοχείο του Κο Σαμούι είναι ανατρεπτικό από πολλές απόψεις. Παράδεισος για τον βιβλιοφάγο, δεν έχει απλώς μια πελώρια βιβλιοθήκη στη διακριτική ευχέρεια των πελατών, αλλά όλα είναι οργανωμένα εδώ με βάση τη λογοτεχνία. Αυτή η όαση απομόνωσης και χαλάρωσης έχει επίσης και μια ιδιόρρυθμη πισίνα.

Κατακόκκινη! Αυτά τα φωτεινά και έντονα κόκκινα πλακάκια στο χρώμα του αίματος δημιουργούν μια υπέροχη αντίθεση με τα χρώματα της παραλίας. Δύσκολα θα αντισταθείς σε μια βουτιά εδώ

Four Seasons Resort Hualalai – Χαβάη

Μοιάζει με φυσική λίμνη, είναι όμως πισίνα. Η Βασιλική Λίμνη του περίφημου resort περιέχει κοντά στα 7 εκατ. λίτρα θαλασσινού νερού και έχει σκαλιστεί σε ηφαιστειακά πετρώματα. Πάνω από 4.000 ψάρια από 98 τροπικά είδη υπάρχουν εδώ, για να μη σου κάνει καρδιά να πεταχτείς ως τον ωκεανό προφανώς.

Πισίνα με έντονη ζωή εντός της, περιβάλλεται από λευκές ακρογιαλιές και μαύρα ηφαιστειακά τοπία, κι όμως κλέβει την παράσταση. Όλο το πνεύμα της Χαβάης θα το βρεις σε αυτή εδώ τη λιμνούλα…

Oberoi Udaivilas – Ινδία

Στη «Βενετία της Ανατολής», τη χιλιοτραγουδισμένη Ουνταϊπούρ, οι εφτά κρυστάλλινες λίμνες δεσπόζουν. Μια πισίνα όμως είναι αυτή που λειτουργεί με τον τρόπο των παραμυθιών. Μια πισίνα που βουτάς από την άνεση της σουίτας σου. Μια πισίνα που όλοι οι οδηγοί θα σου πουν να πας έστω να τη δεις, μιας και για να τη χαρείς πρέπει να είσαι πελάτης του ξενοδοχείου.

Μέσα λοιπόν στην «Πόλη των λιμνών», με τα παλάτια, τους ναούς και τους κήπους, ένα resort έχει τα δικά του παλάτια, ναούς και κήπους, μια υπερπολυτέλεια κατάλληλη για μαχαραγιάδες που απλώνεται σε 30 στρέμματα. Στολίδι όλων, η πισίνα που αγκαλιάζει το ξενοδοχείο, δίνοντας τη δική της νότα στον υδάτινο χαρακτήρα της πόλης…

Chongwe River House – Ζάμπια

Υπάρχουν πισίνες που δεν μαγεύουν με τον σχεδιασμό και τα υλικά τους, αλλά με τη θέση τους. Μια τέτοια είναι αυτή που έχει ο πολυτελής ξενώνας της αφρικανικής χώρας, που επιβλέπει τον Ζαμβέζη, το τέταρτο μεγαλύτερο ποτάμι της ηπείρου, και φέρνει την άγρια ζωή κυριολεκτικά δίπλα σου.

Μια πισίνα στις όχθες του Ζαμβέζη μοιάζει με πραγματικό όνειρο, καθώς η φύση έρχεται κυριολεκτικά και σε βρίσκει την ώρα που απολαμβάνεις το κοκτέιλ σου μέσα στο νερό. Η Αφρική έχει πολλά να προσφέρει και το boutique ξενοδοχείο ξέρει πώς να τα τυλίγει σε πολυτελή συσκευασία…