Να κατακτάς τον κόσμο αλλά να μην ξεχνάς από πού ξεκίνησες. Να έχεις ιστορία που ξεπερνά τον αιώνα αλλά να είσαι διαχρονικός και να κοιτάς διαρκώς στο μέλλον. Να συμπυκνώνεις την ανεπιτήδευτη κομψότητα και πολυτέλεια αλλά να το κάνεις αυτό εξελίσσοντας τη συνεπή δουλειά απλών τεχνιτών. Να αλλάζεις, αλλά να μην αλλάζεις τα χαρακτηριστικά που σε κάνουν αυτό που είσαι. Δημιουργικότητα. Ακρίβεια. Ποιότητα.

Στον κόσμο της Oris, της ελβετικής ανεξάρτητης εταιρείας κατασκευής ρολογιών με περισσότερα από εκατό χρόνια ιστορίας, αυτό που έχει νόημα είναι να ακολουθείς τον δρόμο σου. Αυτή είναι άλλωστε και η φιλοσοφία της ωρολογοποιίας, που ξεκίνησε πριν από 115 χρόνια από το Holstein της Ελβετίας για να κατακτήσει τον κόσμο, χωρίς να ξεχνά ούτε στιγμή ούτε την αφετηρία της ούτε την αποστολή που υπηρετεί.

Ο κόσμος αλλάζει διαρκώς, κι αυτό που υπάρχει αυτή τη στιγμή, σε λίγο θα είναι παρελθόν. Σε αυτό το αέναο κυνηγητό του χρόνου, η Oris μπαίνει με τις δικές τις αξίες. Τη θέση της στις πιο αξιόλογες εταιρείες πολυτελών ρολογιών στον κόσμο την κέρδισε χάρη στο πάθος της για τα μηχανικά ρολόγια και την αφοσίωσή της στην υψηλή ποιότητα, με άριστες τεχνικές προδιαγραφές. Τα ρολόγια της τα φορούν διασημότητες από πολλούς χώρους, που επιλέγουν τη μοναδικότητα των δημιουργιών της και τον αισθητικά πλήρη συνδυασμό καινοτομίας και δυναμικού σχεδιασμού.

Go Your Own Way – Να ακολουθείς τον δικό σου δρόμο

Να χαράσσεις τη δική σου πορεία. Αυτό είναι το moto της Oris, που ενσωματώνει τις δικές τις υψηλές αξίες: ανεξαρτησία, δεξιοτεχνία, ποιότητα. Ακολουθώντας τη δική της πορεία, με «βάση» πάντα το Holstein, η Oris κουβαλά και αποτυπώνει στα ρολόγια της τη δική της στάση απέναντι στη ζωή. Ενθαρρύνει τους ανθρώπους που την επιλέγουν να ακολουθήσουν τον δικό τους δρόμο, όποια κι αν είναι η αφετηρία τους και όποιος κι αν είναι ο προορισμός τους.

Αλλά ενθαρρύνει πρώτα τους δικούς της ανθρώπους να κάνουν το ίδιο, αφού ο  καθένας που ακολουθεί τον δικό του δρόμο μπορεί να έχει την ελευθερία να δημιουργεί και να καινοτομεί.

Έτσι αποφάσισε και η Oris το 1985, εν μέσω της κρίσης των quartz ρολογιών, να αφοσιωθεί αποκλειστικά στην κατασκευή μηχανικών ρολογιών. Ήταν ένα μεγάλο ρίσκο για εκείνη την εποχή, που όμως απέδωσε. Σήμερα η Oris είναι μία από τις λίγες ανεξάρτητες εταιρείες ρολογιών και σκοπεύει να συνεχίσει με τη δική της πορεία, να αγωνίζεται για αυτό που θεωρεί ότι είναι το σωστό και γι’ αυτό στο οποίο πιστεύει.

Έχοντας επιβιώσει από δύο Παγκοσμίους Πολέμους, την κρίση στην ελβετική βιομηχανία της ωρολογοποιίας και τη γέννηση και κυριαρχία της εποχής της συνδεσιμότητας, η Oris κατάφερε να μείνει προσηλωμένη στον στόχο της: Να είναι μία από τις πιο ξεχωριστές ωρολογοποιίες στον κόσμο.

Everything must make sense – Όλα θα πρέπει να έχουν νόημα

Αυτό αποτυπώνεται σε όλα τα project και όλες τις δημιουργίες της Oris. Κάθε τι που χρησιμοποιείται στα ρολόγια της θα πρέπει πρώτα να είναι χρήσιμο στους πελάτες. Κάθε τι θα πρέπει να έχει νόημα, που αποτυπώνεται σε κάθε μικρή, ίσως αθέατη, όμως σημαντική, λεπτομέρεια των δημιουργιών της.

Με τη λογική αυτή οι ιδιοκτήτες της εταιρείας εμπλέκονται σε όλες τις βαθμίδες της διοίκησης. Και το τελικό αποτέλεσμα είναι ο καρπός ιστορίας αιώνων, μιας ταπεινής ιστορίας απλών τεχνιτών, δημιουργικών κι αφοσιωμένων ανδρών και γυναικών, οραματιστών που αφιερώνουν τη δουλειά τους στην ακρίβεια και την ποιότητα.

Κι επειδή όλα πρέπει να έχουν νόημα σε κάθε κατασκευή, για την Oris έχει νόημα να λειτουργεί πάντα στην ίδια τοποθεσία, στο Holstein. Έχει νόημα να παραμένει συνδεδεμένη με τις ρίζες της και να διατηρεί με υπερηφάνεια το σήμα κατατεθέν «Made In Holstein».

Οι αξίες της Oris

Mechanical

Όλα τα ρολόγια της Oris λειτουργούν με αυτόματο μηχανισμό.

Inventive & Genuine

Αυθεντικότητα και εφευρετικότητα διακρίνει όλα τα project της εταιρείας, που παίρνει στα σοβαρά την τέχνη της ωρολογοποιίας.

Swiss

Προσηλωμένη στα πρότυπά της, η εταιρεία ενισχύει την ποιοτική δουλειά και την προσπάθεια δημιουργίας swiss made ρολογιών.

Holstein since 1904

Οι άνθρωποι της Oris έχουν εμπιστοσύνη στην κληρονομιά τους -στο πνεύμα της περιοχής Holstein- το οποίο τους καθοδηγεί στο μέλλον.

Independent

Έχουν την ανεξαρτησία στο να κάνουν ότι πιστεύουν εκείνοι ότι είναι το σωστό. Αξιοποιούν την ανεξαρτησία τους για να χαράξουν τον δρόμο τους, να δημιουργήσουν και να καινοτομήσουν.

Ο μηχανισμός – σύμβολο και οι τέσσερις κατηγορίες ρολογιών

Η Oris κατασκευάζει ρολόγια για πάνω από εκατό χρόνια. Εκτός από το ότι λειτουργούν αποκλειστικά με αυτόματο μηχανισμό, τα ρολόγια ξεχωρίζουν και από το χαρακτηριστικό design με τον κόκκινο ρότορα, το σύμβολο τους.

Παράγονται σύμφωνα με τις πλέον σύγχρονες μεθόδους της υψηλής ωρολογοποιίας και διακρίνονται για την εξαιρετική σχέση τιμής προϊόντος, με μέση τιμή τα  2.000€.

Η συλλογή της Oris διακρίνεται σε 4 κατηγορίες: κατάδυσης (diving), αεροπορίας (aviation), motor sport και πολιτισμού (culture).

Οι σειρές Aquis, Sixty-Five και Prodiver συνθέτουν εντυπωσιακά την εικόνα της Oris στην κατηγορία των καταδυτικών ρολογιών, όπως συμβαίνει αντίστοιχα με τη συλλογή Big Crown στους λάτρεις της αεροπορίας, τις σειρές Williams και ArtixGt στην κατηγορία motor sport και τις σειρές Artelier και Artix, με έμπνευση από το αγαθό που με τον χρόνο ωριμάζει αλλά ποτέ δεν παλιώνει: τον πολιτισμό.

Τη συλλογή της Oris επιλέγουν δημοφιλείς πρωταγωνιστές από τον χώρο της κατάδυσης (Roman Frischknecht, Jérôme Delafosse), της Formula1 (Pastor Maldonado, Nico Rosberg), της αεροπλοΐας (DonVito Wypraechtiger), της μουσικής jazz αλλά και πρωταγωνιστές της καθημερινής ζωής.

Oris James Morrison Academy of Music Limited Edition – Ένας ολοζώντανος θρύλος της τζαζ

Το ρολόι Oris jazz αποτελεί φόρο τιμής στον Αυστραλό μουσικό της τζαζ James Morrison. Το ντεγκραντέ μπλε καντράν του συμπληρώνεται από το λογότυπο της Ακαδημίας Μουσικής στο πίσω μέρος, ενώ ο χρυσός δείκτης των δευτερολέπτων θυμίζει λεπτομέρεια τρομπέτας, το αγαπημένο μουσικό όργανο του Morrison.

Oris Art Blakey Limited Edition – Στον ρυθμό των ντραμς

Το ρολόι αυτό τιμά τον Αμερικανό ντράμερ Art Blakey, ο οποίος το 2005 τιμήθηκε με Grammy για τα επιτεύγματα της ζωής του. Το καντράν του παραπέμπει σε τύμπανο και το πίσω μέρος του σε πιατίνι.

Oris Aquis Date – Στη θάλασσα του χρόνου

Αποτέλεσμα εκτεταμένης έρευνας και εποικοδομητικής σκέψης, η σειρά Oris Aquis αποτελείται από πλήρως λειτουργικά ρολόγια που δεν κάνουν κανένα συμβιβασμό στο στιλ διατηρώντας ταυτόχρονα τις επιδόσεις του είτε πρόκειται για σπίτι στην αστική ζούγκλα μιας μεγαλούπολης είτε για τα βάθη κάτω από τα αδάμαστα κύματα.

Oris Aquis Date Relief – Με έμπνευση το χρώμα και την αίσθηση του νερού

Το Oris Aquis Date Relief συμπυκνώνει τη βούληση της Oris να στείλει ένα μήνυμα ευαισθητοποίησης για τη σημασία του νερού. Και το κάνει αυτό στηρίζοντας τον κολυμβητή και water ambassador Ernst Bromeis, ο οποίος έχει κολυμπήσει τον Ρήνο.

Ενώ σχεδίασε και την αποστολή με τίτλο «The Blue Miracle» όπου θα κολυμπούσε στη λίμνη Βαϊκάλη, τη μεγαλύτερη λίμνη γλυκού νερού στον κόσμο. Το κολύμπι θα του διαρκούσε 60 ημέρες, ωστόσο για λόγους υγείας αναγκάστηκε να διακόψει την αποστολή στα μέσα της διαδρομής.

Oris Big Crown ProPilot X

Έχει αξία το να μπορεί κανείς να δει πώς λειτουργεί ένα ρολόι κομψό και πολυτελές όπως τα ρολόγια της Oris. Αυτή την ιδιαίτερη ικανοποίηση προσφέρει το καινοτόμο Oris Big Crown ProPilot X, ένα αρχιτεκτονικό μικρό θαύμα που αποκαλύπτει τον εσωτερικό μηχανισμό του και ανοίγει ένα παράθυρο στο πώς ένα μηχανικό ρολόι μετρά τον χρόνο.

Sixty Five – Βουτιά πίσω στον χρόνο

Μια βουτιά πίσω στον χρόνο επιχειρεί η Oris με τη σειρά Oris Divers Sixty-Five, αναβιώνοντας ένα θρυλικό ρολόι που είχε πρωτοεμφανιστεί στη συλλογή της ωρολογοποιίας πριν από 50 χρόνια.

Τα νέα Oris Divers Sixty-Five διατηρούν τη ρετρό εικόνα του αυθεντικού ρολογιού του 1960, αλλά έχουν εκσυγχρονιστεί καθώς ενσωματώνουν τεχνικές ωρολογοποιίας του 21ου αιώνα. Το πλαίσιό του είναι φτιαγμένο από ανθεκτικό στη διάβρωση ανοξείδωτο ατσάλι ενώ το κρύσταλλο έχει vintage κοίλο σχήμα. Είναι φτιαγμένο από κρύσταλλο ανθεκτικό στις γρατζουνιές ενώ ειδική επικάλυψη από την εσωτερική του πλευρά περιορίζει το θάμπωμα και αυξάνει τη διαύγειά του μέσα στο νερό.

Τα ρολόγια Oris θα τα βρείτε στο δίκτυο συνεργατών της RIST Hellas, που αποτελείται από 22 φυσικά καταστήματα και πάνω από 10 e-shop, στην Ελλάδα και την Κύπρο.