26
loading

Ο Ιανουάριος του 1991 είναι ένας από τους πλέον ταραγμένους που έζησε ποτέ η Ελλάδα. Ήδη από τις τελευταίες ημέρες της προηγούμενης χρονιάς η κατάσταση στη χώρα έδειχνε να βγαίνει εκτός ελέγχου, ωστόσο, όλοι ήλπιζαν πως οι γιορτινές ημέρες των Χριστουγέννων και της πρωτοχρονιάς θα μπορούσαν να… ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Δυστυχώς όλες αυτές οι προβλέψεις διαψεύστηκαν και, μάλιστα, με τον χειρότερο δυνατό τρόπο. Όταν οι γιορτές έδωσαν τη θέση τους στους κανονικούς ρυθμούς η κατάσταση μύριζε και πάλι μπαρούτι. Η κατάληξη εκείνων των ημερών ήταν συνολικά πέντε άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και η κυβέρνηση Μητσοτάκη να βιώσει μια μεγάλη πολιτική κρίση.

Ένας δολοφονημένος καθηγητής από μέλη της νεολαίας του κυβερνώντος κόμματος και τέσσερις νεκροί από μια πυρκαγιά που προκλήθηκε σε κεντρικό κατάστημα της Αθήνας κατά τη διάρκεια μιας από τις μαζικότερες και πλέον επεισοδιακές κινητοποιήσεις που γνώρισε ποτέ η πρωτεύουσα.

Οι πληγές εκείνων των ημερών έμειναν ανοιχτές για πολλά χρονιά ενώ ακόμα και σήμερα πολλές φορές και με διάφορες αφορμές έρχονται ξανά στην επιφάνεια ως επιχείρημα για πολιτική αντιπαράθεση.

Το πολυνομοσχέδιο που λίγο έλειψε να ρίξει μια κυβέρνηση

temp3

Στις 11 Απριλίου 1990 η χώρα αποκτά μέσα από πολλές περιπέτειες και μια μεγάλη περίοδο πολιτικής αβεβαιότητας, νέα κυβέρνηση. Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης αναλαμβάνει τα ηνία της χώρας δηλώνοντας αποφασισμένος να επιβάλει μια σειρά από σημαντικές μεταρρυθμίσεις σε διάφορους τομείς.

Παραδοσιακά, οι μεταρρυθμίσεις στον τομέα της Παιδείας χαρακτηρίζονται ως «νάρκες» για τις εκάστοτε κυβερνήσεις που προσπαθούν να τις επιβάλουν και εκείνη του Μητσοτάκη δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση.

Υπουργός Παιδείας εκείνη την περίοδο ήταν ο Βασίλης Κοντογιαννόπουλος ο οποίος το φθινόπωρο του 1990 ανακοινώνει πως θα καταθέσει άμεσα ένα πολυνομοσχέδιο που θα «ακουμπά» όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Το πολυνομοσχέδιο προέβλεπε μεταξύ άλλων: λειτουργία ιδιωτικών ΑΕΙ, κατάργηση της δωρεάν παροχής συγγραμμάτων, επιβολή χρονικού ορίου στις σπουδές, πιθανό περιορισμό του πανεπιστημιακού ασύλου, επιβολή ομοιόμορφης ενδυμασίας σε λύκεια και γυμνάσια, έπαρση της σημαίας κάθε πρωί στα σχολεία και πολλά άλλα.

temp4

Το πολυνομοσχέδιο χαρακτηρίζεται άκρως συντηρητικό και αναχρονιστικό από την εκπαιδευτική κοινότητα η οποία εξαγγέλλει κινητοποιήσεις μέχρι την τελική απόσυρσή του.

Φοιτητές και μαθητές μπαίνουν στην πρωτοπορία αυτού του κινήματος και σχεδόν αμέσως ξεσπά ένα πρωτοφανές κύμα καταλήψεων. Είναι ενδεικτικό πως στις αρχές Νοεμβρίου πλέον, πάνω από το 70% των λυκείων και γυμνασίων της επικράτειας βρίσκονται υπό κατάληψη. Είναι η περίοδος που για πρώτη φορά το πανελλήνιο ακούει το όνομα Αλέξης Τσίπρας καθώς ο σημερινός πρωθυπουργός της χώρας, τότε ήταν πρόεδρος του 15μελους συμβουλίου του σχολείου του αλλά και μέλος του συντονιστικού των καταλήψεων.

temp5

Παράλληλα, καθημερινές είναι και οι μαζικές πορείες και κινητοποιήσεις σχεδόν σε κάθε πόλη με τα επεισόδια και τις συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας να μη λείπουν. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη βλέποντας τις διακοπές των Χριστουγέννων να πλησιάζουν, ευελπιστεί πως η κατάσταση θα εκτονωθεί.

Η δολοφονία του καθηγητή Νίκου Τεμπονέρα

temp12

Δυστυχώς, ωστόσο, αποδείχθηκε πως η ελπίδα αυτή ήταν μάταια. Ακόμα και την περίοδο των εορτών πολλά σχολεία (1.800 από τα 3.014 σε ολόκληρη την Ελλάδα) έμειναν υπό κατάληψη συντηρώντας ένα κλίμα έντασης το οποίο έφερε μια πρωτοφανή έκρηξη βίας όταν η εορταστική περίοδος τελείωσε.

Στις 7 Ιανουαρίου, ημέρα επανέναρξης των μαθημάτων, η κατάσταση μυρίζει μπαρούτι. Η ΟΛΜΕ καλεί σε κινητοποιήσεις καθώς υπάρχουν πληροφορίες πως ομάδες «αγανακτισμένων γονέων» μαζί με μέλη της νεολαίας της Νέας Δημοκρατίας θα επιχειρούσαν να σπάσουν όσες περισσότερες καταλήψεις μπορούσαν.

temp6

Επιπλέον, λάδι στη φωτιά ρίχνει και ο ίδιος ο υπουργός Παιδείας ο οποίος ανακοινώνει πως όσοι μαθητές συμπληρώνουν 50 απουσίες εξαιτίας των καταλήψεων θα χάνουν το σχολικό έτος.

Την επόμενη ημέρα πραγματοποιούνται νέες καταλήψεις, νέα επεισόδια κατά τη διάρκεια πορειών ενώ ξεσπά και πολιτική κρίση με την αντιπολίτευση να ζητά την παραίτηση Κοντογιαννόπουλου.

Στην Πάτρα η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου καθώς από νωρίς το απόγευμα μια ομάδα περίπου 50 ΟΝΝΕΔιτών με επικεφαλής τον τοπικό πρόεδρο της οργάνωσης και δημοτικό σύμβουλο της ΝΔ Ιωάννη Καλαμπόκα, οπλισμένη με λοστούς, σφυριά και άλλα αντικείμενα ξεκινά για να σπάσει την κατάληψη στο Πολυκλαδικό Λύκειο χωρίς όμως αποτέλεσμα.

temp10

Στη συνέχεια κατευθύνεται στο σχολικό συγκρότημα «ΒΟΥΔ» και με διαδοχικές επιθέσεις προσπαθεί να ανοίξει το σχολείο. Στο πλευρό των μαθητών σπεύδουν γονείς και καθηγητές ενώ αίσθηση προκαλεί η απουσία της αστυνομίας παρά το γεγονός πως τα επεισόδια κρατάνε πάνω από τρεις ώρες!

temp8 temp7

Στις 11:30 το βράδυ σε μια από τις επιθέσεις ο Καλαμπόκας χτυπά με σιδερολοστό στο κεφάλι τον καθηγητή Νίκο Τεμπονέρα, μέλος του Εργατικού Αντι-ιμπεριαλιστικού Μετώπου (ΕΑΜ), ο οποίος σε κωματώδη κατάσταση μεταφέρεται στο νοσοκομείο όπου τελικά θα αφήσει την τελευταία του πνοή το επόμενο πρωί.

Η φονική φωτιά στο πολυκατάστημα «Κ. Μαρούσης»

temp1

Η είδηση της δολοφονίας του καθηγητή στην Πάτρα μεταδίδεται με την ταχύτητα της αστραπής και πλέον η οργή της εκπαιδευτικής κοινότητας ξεχειλίζει. Πραγματοποιούνται πορείες στη διάρκεια των οποίων σημειώνονται συγκρούσεις, ενώ ειδικά στην Πάτρα τα επεισόδια είναι γενικευμένα.

Στην Αθήνα το μεγάλο ραντεβού δίνεται το μεσημέρι της επόμενης ημέρας, 10 Ιανουαρίου. Υπολογίζεται πως πάνω από 80.000 διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί εκείνη την ημέρα στο κέντρο της πόλης. Πριν καλά-καλά ξεκινήσει η πορεία η οργή ξεσπά και σημειώνονται τα πρώτα επεισόδια τα οποία γρήγορα γενικεύονται λαμβάνοντας μεγάλες διαστάσεις.

Νωρίς το απόγευμα τα επεισόδια εκτείνονται από την Ομόνοια μέχρι το Μοναστηράκι και από το Σύνταγμα μέχρι την γεωπονική σχολή. Στο στόχαστρο των διαδηλωτών μπαίνουν η βουλή, πολλές τράπεζες και βέβαια τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας. Πέτρες, ξύλα και μολότοφ από την μια πλευρά, εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων και χημικών από την άλλη.

Τίποτα και κανείς, ωστόσο, δεν μπορεί να ελέγξει την κατάσταση. Αργά το απόγευμα μεγάλη πυρκαγιά ξεσπά στο πολυκατάστημα «Κ. Μαρούσης» στη συμβολή των οδών Πανεπιστημίου και Θεμιστοκλέους. Όταν περίπου τα μεσάνυχτα (και ενώ πλέον τα σχεδόν ολοήμερα επεισόδια έχουν τελειώσει) η φωτιά σβήνει οι πυροσβέστες εντοπίζουν νεκρούς από ασφυξία τον 32χρονο επιχειρηματία Περικλή Ρεπάπη, τον 57χρονο δικηγόρο Μανώλη Κοντόπουλο και τον 59χρονο χρυσοχόο Γιάννη Μεμετζίδη. Ένα ακόμα άτομο θα βρεθεί απανθρακωμένο αλλά η σωρός του δεν θα αναγνωριστεί ποτέ.

temp2

Την επόμενη ημέρα ο Κοντογιαννόπουλος παραιτείται και νέος υπουργός Παιδείας ορκίζεται ο Γιώργος Σουφλιάς, ο οποίος ανακοινώνει την απόσυρση του πολυνομοσχεδίου και την έναρξη διαλόγου από μηδενική βάση. Η κίνηση αυτή εκτονώνει την κατάσταση και σταδιακά η κανονικότητα επανέρχεται.

Σε ότι αφορά τη φονική φωτιά στο «Κ. Μαρούσης», δεκάδες μάρτυρες κατέθεσαν πως προκλήθηκε από ρίψη δακρυγόνου με τα ειδικά τουφέκια που διαθέτουν τα ΜΑΤ. Η υπηρεσιακή ΕΔΕ της αστυνομίας, ωστόσο έκλεισε την υπόθεση, κάνοντας λόγο για «εμπρησμό του κτιρίου από αναρχικούς». Βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών, που ήρθε έξι χρόνια αργότερα, όμως, χαρακτήρισε την πυρκαγιά «βομβιστική ενέργεια» και αποδόθηκε είτε σε ρίψη βόμβας μολότοφ από τους αναρχικούς, είτε σε ρίψη δακρυγόνων από τους αστυνομικούς, αφήνοντας ανοιχτό για πάντα το τι πραγματικά συνέβη εκείνο το μοιραίο απόγευμα.

Τέλος, αναφορικά με το δικαστικό σκέλος της υπόθεσης Τεμπονέρα, ο δράστης Γιάννης Καλαμπόκας πρωτόδικα δικάστηκε στη Βόλο έχοντας ως δικηγόρους τρία στελέχη της παράταξης της ΝΔ, τον Απόστολο Ανδρεουλάκο, τον Κώστα Κωνσταντινίδη και τον Επαμεινώνδα Ζαφειρόπουλο. temp9

Το δικαστήριο τον καταδίκασε σε ισόβια για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως, χωρίς να του αναγνωρισθεί κανένα ελαφρυντικό. Αργότερα η ποινή του μειώθηκε σε 17 χρόνια και 3 μήνες. Το 1996 άσκησε αναίρεση, προκειμένου να του αναγνωρισθεί το ελαφρυντικό του «βρασμού ψυχικής ορμής», αλλά το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας δεν του αναγνώρισε και διατήρησε την ποινή.

temp11

Τελικά η ποινή του μειώθηκε κατόπιν νέας επιμέτρησης στα 16 χρόνια και 9 μήνες και στις 2 Φεβρουαρίου 1998 αφέθηκε ελεύθερος, αφού εξέτισε τα 3/5 της ποινής του.

Ακόμα και σήμερα ισχυρίζεται ότι είναι αθώος και πως δράστης της δολοφονίας Τεμπονέρα ήταν ο «συναγωνιστής του στην ΟΝΝΕΔ», Αλέκος Μαραγκός ο οποίος είχε απαλλαχθεί με βούλευμα πριν από το πρώτο δικαστήριο.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΤΟ NEWSBEAST.GR

26
σχόλια
 1. avatar ειναι η δεν ειναι η ΝΔ

  εγκληματικη οργανωση; ειχε και εχει ταγματα εφοδου που σκοτωναν ανθρωπους; υπαρχουν φωτογραφιες του καλαμποκα να υψωνει χερια μαζι με τον μειμαρακη και αλλους. τι εκανε η δικαιοσυνη για αυτο; ο καλαμποκας κυκλοφορει ελευθερος πλεον...

 2. avatar Αγοράκριτος

  Λυπάμαι και ντρέπομαι που είμαι Έλληνας. Μόνο λύπη και ντροπή. Που και σήμερα συνεχίζεται με αυτά που διαβάζω. Κι όποιος καταλάβει, κατάλαβε...

  1. avatar Να λέμε αλήθειες

   Το μυαλό, μας το έδωσε η Φύση για να σκεπτόμαστε, να είμαστε τίμιοι, συνετοί και άνθρωποι. Οφείλουμε να το καλλιεργούμε με την μόρφωση για ένα καλύτερο αύριο της χώρας μας, αλλά κ την δική μας αυτοβελτίωση.
   Με το καλλιεργημένο μας μυαλό λοιπόν, είμαστε σε θέση να επιλέγουμε, να κρίνουμε, να σχηματίζουμε απόψεις/ιδεολογία και ΟΧΙ να απαρνούμαστε την Πατρίδα κ την καταγωγή μας!
   Αν εσύ λοιπόν, διαθέτεις φτωχό μυαλό όπου σε καθιστά Μισέλληνα/νίδα, μπορείς κάλλιστα να παραιτηθείς, ν\' αλλάξεις ταυτότητα (και πατρίδα ακόμη καλύτερα!) και να πας να κόψεις το λαιμό σου...

 3. avatar μαυρο αλογο

  στην μαρφιν που οι αναρχοκομμουνιστες δολοφονοι της αριστερης τρομοκρατιας καψανε χωρις λογο τους ανθρωπους ζωντανους δεν βλεπω να καταλογιζονται ευθυνες. [...] κοκκινα σκυλια

  1. avatar v.v.

   Άσχετο. Σήμερα είναι επέτειες εκείνης της μέρας, γι\' αυτό και υπάρχει το άρθρο. Με την Marfin ασχολούμαστε κάθε χρόνο στην επέτειο ΕΚΕΙΝΗΣ της ημέρας.
   Άσε τους αναρχοάπλυτους σήμερα. Ασχολήσου με τους [...] της \"απέναντι\" ιδεολογίας.

 4. avatar Έχουν ονομασία προέλευσης

  Ακροδεξιοί και φασιστόμουτρα. Όπως οι ακροδεξιοί φασιστικών αντιλήψεων της Χ.Α. και της Ν.Δ.

  1. avatar ¨Εχετε Π.Ο.Π. […]

   πασοκοσυριζαίος ε; σε καταλαβαίνω απόλυτα γιατί σε \"καίει\" το θέμα, ακριβώς όπως κυριολεκτικά κάψαε κάποιους άλλους....

   1. avatar Να λέμε αλήθειες

    Ελα μπράβο πες τα!... Πήξαμε στα κοπρόσκυλα του τσίμπλα!

  2. avatar Εχετε ονομασία και μυρωδιά προέλευσης…

   ...τον βόθρο απο εκεί που ξεπήδησε ο Εφιάλτης, ο Αρτέμης Μάτσας και ο Τσολάκογλου.
   Δολοφόνοι Ελλήνων, τραβάτε να κάψετε κάνν άνθρωπο και μετά να πείτε τους κομματικούς σας αντιπάλους \"φασίστες\".

 5. avatar takis

  Αυτό το άρθρο ειναι απάντηση σε όλους όσους λένε πως δε φταίει ο λαός γι αυτά που τραβάει η Ελλάδα σήμερα . Ο λαός μπροστάρης πάντα σε κάθε προσπάθεια μεταρρύθμισης . Με τους Κολλαδες και όλα τα λαμόγια ενάντια σε κάθε προσπάθεια ιδιωτικοποίησης ο λαός . Ενάντια σε όποιον προσπαθούσε να μιλήσει για αναγκαίες αλλαγές στο ασφαλιστικό , την παιδεία και την οικονομία . Πάντα με τα λαμόγια και τους κάθε λογής κοτσαμπασηδες για μια θεσούλα στο δημόσιο και για κανα ρουσφετάκι . Με αυτούς πάντα που χαϊδεύουν τα αυτιά και λένε τα μεγαλύτερα ψέματα όπως τώρα τελευταία . Μνημόνιο μέχρι να σβήσει ο ήλιος !

  1. avatar κάποιος που τα έζησε

   Αυτοί που έχουν σε οφσορ τα χρήματα τους μιλάνε για ιδιωτικοποιησεις και λιτότητα και κράζουν όσους δε θέλουν να γίνουμε ακόμα πιο μπανανια

   1. avatar κάποιος που τα έζησε αλλά δεν είναι ζώον

    1) Για την Οφ σορ της Αυγής λες;
    2) Και ο Χίτλερ δεν είχε οφ σορ αλλά κοίτα τι έκανε / κάνετε.
    Εσείς και οφ σορ έχετε και έργα ανάλογα του Χίτλερ. Φούρνους αυτός μολότοφ και Μαρφίν εσείς.

 6. avatar κάποιος που τα έζησε

  Για όσους λένε ότι η βία προέρχεται από την αριστερά. Πέντε νεκροί από τη δεξιά και την αστυνομία σε διάστημα λίγων ημερών. Και αυτό γιατί ήθελαν να ξεπουλησουν τα πάντα στα επιχειριματικα συμφεροντα

  1. avatar Απασφάλιση των επιχειρημάτων σου έναν προς ένα , ευκολάκι

   Τώρα θα μας πεις πιο τα ξεπουλάει; Η δεξιά; Ο σύριζα είναι δεξιά; Ή μήπως τώρα \"δεν τα ξεπουλάει\" επειδή έτσι υπαγορεύει η εθελοτυφλία σας και εδώ γελάμε όλοι.

 7. avatar Nick fr

  Αριστερά..... η αιώνια πληγή της ελληνικής κοινωνίας.

 8. avatar Carolinas

  Για να μην έχει κανείς αμφιβολίες ότι το σημερινό κατάντημα της χώρας έχει τις ρίζες του στην καταστροφική για την Ελλάδα άνοδο του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία το 1981 και την αριστερού προσήμου αλλαγή που επέφερε σε νοοτροπία και συμπεριφορές.

 9. avatar “Συναγωνιστής στην οννεδ” ;

  ΛοοοοοΛ

  1. avatar κάποιος που τα έζησε

   Συμφεροντολογος είναι το σωστό όχι συναγωνιστης χαχα

 10. avatar Giorgi Papasj

  Ο ΤΕΜΠΟΝΕΡΑΣ ΖΕΙ...

  1. avatar Αυτός σας οδγηγεί !

   Σανοφάγος με σωτε λωτού ?

 11. avatar Gore

  Απολαυστικά ¨¨τρομολάγνᨨ είναι τα πρωτοσέλιδα των βοθροφυλλάδων της εποχής (από τότε έζεχναν , το ίδιο ακριβώς μέχρι και σήμερα) ....όχι τόσο για την τραγική απώλεια του μακαρίτη και τα λοιπά γεγονότα , αλλά για την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη πολιτική σπέκουλα στηριζόμενη πάνω σε αυτά .
  Άλλες εποχές όμως τότε .....
  Η μισητή απ\' τους ΠΑΣΟΚους Νέα Δημοκρατία , δεν χαρακτηρίστηκε ¨¨εγκληματική οργάνωσ稨 ούτε για τον δολοφόνο-μέλος της , ούτε για τα ¨¨τάγματα εφόδου¨¨ που έστελνε τότε να κάνουν επιθέσεις .
  Και βέβαια οι του βοθροΠΑΣΟΚ τα ίδια σ@@@@ ήταν , είχαν πάντα έτοιμους τους δικούς τους και θα μπορούσαν να ήταν αυτοί στην θέση του θύτη , αλλά εκείνη την μέρα η ....μπίλια έκατσε στον μακαρίτη .
  Και περνώντας τα χρόνια , οι δυο μισητοί εχθροί ΝΔ - ΠΑΣΟΚ ενώ .... τους ΧΩΡΙΖΑΝ όλα αυτά που ξέραμε για δεκαετίες ολόκληρες μέσω των δικών τους πάντα αλληλοκατηγοριών ,
  .....τους ΕΝΩΣΕ ανάγκη για την σωτηρία της πατρίδας και έκαναν συγκυβέρνηση !
  Έχει ρε καμιά σωτηρία αυτός ο τόπος ; ; ;

 12. avatar Θάνος

  Μέλος του Εργατικού Αντι-ιμπεριαλιστικού Μετώπου (ΕΑΜ) καθηγητής σε εφήβους? Ένας άνθρωπος που δεν έπρεπε να διδάσκει σκοτώθηκε από ένα κτήνος. Ποιός την πάτησε? Η κοινωνία.

 13. avatar Σ.Α 44

  Ήμουν μαθήτρια της Γ\' λυκείου τότε κ θυμάμαι τα γεγονότα πολύ καλά. Θυμάμαι την απαίσια ψυχολογική κατάσταση που είχαμε όλοι, το πανελλήνιο σοκ με την στυγνλη κ απεχθή δολοφονία του Τεμπονέρα, τις σοκαριστικές φωτογραφίες με τον ίδιο να του συγκρατούν τον εγκέφαλο με βαμβάκι κ γάζες, απο το φονικό μένος κ μίσος ενός Κτήνους, που του στέρησε την ζωή! Ναι.. εν τάξει, ο Τεμπονέρας ήταν αριστερός. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι διαλύεις το κεφάλι ενός συνανθρώπου για να επιβάλλεις την Τάξη κ τα Πιστεύω σου! Με τι ψυχή αποτελειώνεις ένανάνθρωπο με σιδηρολοστό;; Ποιος σου δίνει το δικαίωμα;;
  Αυτόματα γίνεσαι ζώον, γίνεσαι το πιο απεχθές Κτήνος κ είναι απλά εξοργιστικό, να μην πληρώνεις την πράξη σου! Το ότι εξέτισε τα 3/5 της ποινής του ο δράστης, δεν λέει απολύτως τίποτα κ λυπάμαι ειλικρινά!

 14. avatar Στην ιδιωτική σχολή Χίλλ έχουν το ζεύγος Μπαζιάννα τα παιδιά τους

  Άλλο ένα φρικιαστικό παράδειγμα πως οι ακροαριστεροί χειραγωγούν τα άμαθα μυαλά όπως αυτά της νεολαίας προκειμένου να συμβάλουν στα αναχρονιστικά και οπισθοδρομικα συντεχνιακά τους συμφέροντα. Και βέβαια σαν αποτέλεσμα όλων αυτών καταστροφή και δολοφονίες ακριβώς όπως κάνανε και στην Μαρφίν, ο \"σοφός\" Ελληνικός λαός θα πρέπει να μάθει κάποια στιγμή να μην γίνεται έρμαιο αυτών των ακροαριστερών βοσκών του.

 15. avatar Akoma

  Καπου διαβαζα οτι μετα την αποφυλακιση του διοριστηκε σε τραπεζα

  1. avatar Giorgi Papasj

   Δυστυχώς ισχύει φίλε...

Παρακαλούμε περιμένετε ...