Το κολασμένο τριήμερο της Αθήνας που λίγο έλειψε να βγάλει τον στρατό στους δρόμους

Τα επεισόδια μετά τη δολοφονία Γρηγορόπουλου, η αδυναμία της ΕΛΑΣ και όλο το χρονικό των κρίσιμων 24ωρων στο Μέγαρο Μαξίμου


WEEKEND
0:11
06/12/2015
Το κολασμένο τριήμερο της Αθήνας που λίγο έλειψε να βγάλει τον στρατό στους δρόμους
77
loading

Στην αστυνομία και πιο συγκεκριμένα στις δυνάμεις καταστολής, τα ΜΑΤ δηλαδή, υπάρχει ένας μαθηματικός κανόνας που είναι σχεδόν… απαράβατος. Σύμφωνα με αυτόν τον κανόνα για να μπορεί να ελεγχθεί μια πορεία η αναλογία αστυνομικών προς διαδηλωτές πρέπει να είναι περίπου 1 προς 5.

Αν θέλουμε να το κάνουμε πιο συγκεκριμένο αν μια πορεία είναι συγκρουσιακή η αναλογία αυτή «πέφτει» στο 1 προς 3 ως προς το κομμάτι εκείνο της διαδήλωσης που έχει άγριες διαθέσεις. Σε αυτό πρέπει να συνυπολογιστούν δυο ακόμα παράγοντες. Ο πρώτος είναι ο περιορισμός των συγκρούσεων σε συγκεκριμένο χώρο και ο δεύτερος να είναι συγκεκριμένης χρονικής διάρκειας.

1298309

Αν τηρούνται οι παραπάνω μαθηματικοί κανόνες τότε η κατάσταση, από την πλευρά των δυνάμεων καταστολής, είναι απολύτως ελεγχόμενη. Σε αντίθετη περίπτωση αρχίζουν τα προβλήματα καθώς οι αστυνομικοί αδυνατούν να ελέγξουν την κατάσταση και τότε όλα ακροβατούν πάνω σε ένα τεντωμένο σχοινί.

1298187

Αυτό δηλαδή που στη σύγχρονη ιστορία της Ελληνικής Αστυνομίας έχει συμβεί μόλις μια φορά. Τη φορά που λίγο έλειψε να βγει ο στρατός στους δρόμους της Αθήνας προκειμένου να ελεγχθεί η κατάσταση που έδειχνε (και σε πολλές περιπτώσεις ήταν όντως έτσι) να ξεφεύγει από κάθε έλεγχο…

Η δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου και το άγριο ξέσπασμα

1299206

Το Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2008 ο ειδικός φρουρός Επαμεινώνδας Κορκονέας δολοφονεί τον 15χρονο Αλέξη Γρηγορόπουλο στα Εξάρχεια. Σε χρόνο μηδέν η περιοχή έχει μετατραπεί σε πεδίο μάχης ενώ σχεδόν ταυτόχρονα, ολόκληρη η αστυνομική δύναμη της Αθήνας τίθεται σε επιφυλακή.

Σάββατο, Κυριακή και Δευτέρα σημειώνεται το μεγαλύτερο σε διάρκεια και αγριότητα ξέσπασμα που έχει ζήσει η χώρα στη σύγχρονη ιστορία της. Αυτή τη φορά δεν είναι μερικές δεκάδες ή εκατοντάδες άτομα που συγκρούονται με τα ΜΑΤ. Είναι χιλιάδες και τα επεισόδια, ειδικά το βράδυ της Δευτέρας, απλώνονται από την Πατησίων (στο ύψος της ΑΣΟΕΕ) μέχρι την Συγγρού και από το Σύνταγμα μέχρι το Μοναστηράκι, την Ομόνοια και χαμηλά την οδό Πειραιώς.

1298691 1298415 1298444 1298565

Η αστυνομία βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο καθώς υπάρχουν μεγάλα κομμάτια του κέντρου της πόλης που δεν μπορεί να ελέγξει. Η μια διμοιρία μετά την άλλη μένουν χωρίς δακρυγόνα και χημικά. Τους απομένουν μόνο χειροβομβίδες κρότου-λάμψης τις οποίες τις χρησιμοποιούν προσεκτικά και με βασικό στόχο να απεμπλακούν οι αστυνομικοί από δυσάρεστες για τους ίδιους καταστάσεις.

1298332 1298246 1298266

Το βράδυ της Δευτέρας είναι το πλέον κρίσιμο. Είναι η νύχτα που ο τότε πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής συγκαλεί κυβερνητικό συμβούλιο μετά το τέλος του οποίου δεν φεύγει από το Μαξίμου αλλά παραμένει εκεί αφενός για να έχει συνεχή ενημέρωση και αφετέρου για λόγους ασφαλείας καθώς εκείνη την ώρα κρίθηκε πως δεν μπορεί να εξασφαλιστεί η ομαλή αποχώρησή του από την Ηρώδου Αττικού.

Ο στρατός και η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης

1299974

Στη συνεδρίαση (την οποία μεταξύ άλλων συμμετέχουν οι Προκόπης Παυλόπουλος και Παναγιώτης Χηνοφώτης από το υπουργείο Εσωτερικών, Βαγγέλης Μεϊμαράκης και Δημήτρης Γράψας από το Εθνικής Άμυνας και το ΓΕΕΘΑ αντίστοιχα, ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος, ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς και η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη) αναλύονται τα χαρακτηριστικά των διαδηλώσεων και των επεισοδίων.

Η ανάλυση εστιάζει περισσότερο στις ιδιαιτερότητες των ταραχών και λαμβάνεται υπόψη ότι δεν πρόκειται για μία μεγάλη διαδήλωση που θα μπορούσε να ελεγχθεί αστυνομικά, αλλά για πολλές ταυτόχρονες και ασύνδετες μεταξύ τους ομάδες, καθώς και ότι δεν ξεκινούν από ένα σημείο ή από τα Εξάρχεια όπως συνήθως, αλλά από διάφορες περιοχές του κέντρου της Αθήνας.

1299986

Εκείνη την ώρα ήταν που έπεσε στο τραπέζι η πρόταση που έκανε πολλούς να «μουδιάσουν» στο άκουσμά της! «Να βγει ο στρατός ώστε να επιβληθεί η τάξη στους δρόμους και να κηρυχθεί η χώρα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης».

1298256

Υπάρχει ένα πέπλο μυστηρίου σχετικά με το ποιος έκανε τη συγκεκριμένη πρόταση. Διάφορα ονόματα υπουργών αλλά και συμβούλων που βρισκόντουσαν στη σύσκεψη έχουν ακουστεί, ωστόσο, δεν υπάρχει κάτι επιβεβαιωμένο.

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ και τις πληροφορίες εκείνων των ημερών την πρόταση έριξε πρώτος στο τραπέζι ένας σύμβουλος για να υποστηριχθεί στη συνέχεια από δύο υπουργούς ο δεύτερος εκ των οποίων σημείωσε πως θα πρέπει «να είναι προσεκτική η επιλογή των άρθρων του Συντάγματος στα οποία θα γίνει επίκληση, προκειμένου να μην συμπέσουν με εκείνα που είχαν επικαλεστεί και οι χουντικοί τον Απρίλιο του 1967 και δημιουργηθούν συνειρμοί που μόνο κακό θα έκαναν εκείνη την ώρα στην κυβέρνηση».

Αυτό που είναι γνωστό είναι πως οι πρώτοι που αντέδρασαν αρνητικά σε αυτή τη προοπτική ήταν οι τότε υπουργοί Εσωτερικών, Προκόπης Παυλόπουλος και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης οι οποίοι τόνιζαν πως υπήρχε ο κίνδυνος να χαθεί κάθε έλεγχος πάνω στα γεγονότα και εξέφρασαν τον φόβο πως μπορεί να υπήρξε και δεύτερος νεκρός.

1299452

Χαρακτηριστική ήταν η ατάκα του κ. Αλογοσκούφη πως: «ότι τις ζημιές και να γίνουν η κυβέρνηση μπορεί να τις πληρώσει αλλά εάν υπάρξει κι άλλος νεκρός ή νεκροί δε θα μπορεί να τους φέρει πίσω»!

1299400

Για αρκετή ώρα η κατάσταση είναι ρευστή. Ο Καραμανλής εν τέλει παίρνει την απόφαση. Βάζει ως έσχατο όριο την Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου. Αν μέχρι τότε έχει εκτονωθεί η κατάσταση δεν υπάρχει ο παραμικρός λόγος να επέμβει ο στρατός. Σε διαφορετική περίπτωση θα ληφθούν «όλα τα απαραίτητα μέτρα». Παράλληλα, ενημερώνει τους πολιτικούς αρχηγούς, τον τότε πρόεδρο της δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια και απευθύνει διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό στο οποίο καταδικάζει την ωμή βία εκείνων των ημερών και εξαγγέλλει σειρά μέτρων προκειμένου να αποζημιωθούν όσες επιχειρήσεις είχαν υποστεί ζημιές από τα επεισόδια.

Το κρίσιμο 48ωρο και η επέμβαση των ΕΚΑΜ

EKAM
Φωτογραφία που είχε κάνει τον γύρο του internet εκείνες τις ημέρες και στην οποία φαίνεται η διμοιρία της ΕΚΑΜ με ένα από τους άνδρες να οπλοφορεί

Την ίδια ώρα στους δρόμους της Αθήνας η κατάσταση παραμένει έκρυθμη. Σε αυτό συμβάλει και το γεγονός πως την Τρίτη 9 Δεκεμβρίου γίνεται η κηδεία του 15χρονου Αλέξη. Μετά το τέλος της σημειώνονται στη Νέα Σμύρνη σφοδρές συγκρούσεις και μοτοσικλετιστές της ομάδας «Ζ» κάνουν χρήση των υπηρεσιακών τους όπλων προκειμένου να απεμπλακούν.

1298315 1299958 1298313

Το ίδιο βράδυ στην Αθήνα ήδη έχει αρχίσει και ακούγεται όλο και πιο έντονα το ενδεχόμενο επέμβασης του στρατού. Κάποιοι το μεταφέρουν με κάθε επιφύλαξη, κάποιοι άλλοι με βεβαιότητα. Και πάλι, ωστόσο, η κατάσταση δεν εκτονώνεται και τα Εξάρχεια, με επίκεντρο το Πολυτεχνείο, «φλέγονται».

vima

Την Τετάρτη το πρωί η εφημερίδα «Το Βήμα» κυκλοφορεί με πρωτοσέλιδο τίτλο «Εκτόνωση ή ακραία αστυνομικά μέτρα» και υπότιτλο που για πολλούς επιβεβαιώνει τα σενάρια περί επέμβασης του στρατού καθώς γίνεται λόγος για «απαγόρευση διαδηλώσεων»!

Όλοι πλέον περιμένουν την επόμενη κίνηση της κυβέρνησης η οποία δεν αργεί να έρθει. Ενώ ήδη η κατάσταση έχει αρχίσει να εκτονώνεται από το βράδυ της Τετάρτης, την Πέμπτη γίνεται η κίνηση που δείχνει πως η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να σκληρύνει την στάση της.

Στη πρωινή συγκέντρωση στη Βουλή αλλά και στα επεισόδια (μικρότερης έντασης και έκτασης σε σύγκριση με εκείνα των προηγούμενων ημερών) που σημειώνονται το απόγευμα στα Προπύλαια, κάνει για πρώτη φορά την εμφάνισή της μια διμοιρία της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (ΕΚΑΜ). Ειδικά στα επεισόδια των Προπυλαίων οι άνδρες της διμοιρίας κάνουν χρήση βομβίδων κρότου-λάμψης (ισχυρότερων από εκείνες που χρησιμοποιούν τα ΜΑΤ).

1298283

Κανείς δεν ξέρει αν ήταν τυχαίο, πάντως, από την επόμενη μέρα οι σφοδρές συγκρούσεις σταματούν και τα επεισόδια που σημειώνονται είναι μεμονωμένα και εντελώς ελέγξιμα από την ΕΛΑΣ.

Δείτε όλα τα θέματα του Weekend

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

77
σχόλια
 1. avatar σουρταφερτας

  μια χαρα περνατε ολοι σας τι αναγκη εχετε σαμπως πειναει κανεις απο σας η μηπως ειναι στο δρομο εξω ψωφατε ολοι για παρελαση επρεπε να εχει πολεμο η χωρα οπως εχουν αλλου και ανοιγεις την τηλεοραση να δεις και λες τωρα γιατι την ανοιξα και λες απο μεσα σου ευτυχως παναγια εμεις εδω δεν εχουμε τετοια εδω και υστερα να πατε στον εβρο να ακουσετε τις ιστοριες των στρατιωτων που περιγραφουν τα περιστατικα τωρα δεν ξερω αν υπαρχουν παλιοτερα ομως ειχαν συμβει με τουσ κουδρους που προσπαθουσαν απεγνωσμενα να περασουν το βραδυ μεσα στην ελλαδα και πεφτανε μεσα στο ναρκοπεδιο και τιναζοντουσαν στον αερα εκει να νιωσεις τι σημαινει ζωη οταν προσπαθεις να τον βγαλεις εξω με ασφαλεια και προσπαθεις να συνενοηθεις μαζι του θελετε και τα υπολοιπα οταν δεν το κατα φερνεις? οποιος μπορει το περναει ψυχρα για σκεφτειτε λιγο κι αυτη τη πλευρα της ζωης

 2. avatar Βασίλειος ο Β’

  Αντί να γιορτάζουν τον Άγιο Νικόλαο οι ακροαριστεροί γιορτάζουν τον άγιο Αλέξιο.Έτσι όπως πάμε μας βλέπω να μας φορτώνουν περιουσιολόγιο σε λίγο οι Αριστεροί Δικτάτωρες του Σύριζα.

 3. avatar John1

  Α ρε να ήμουν εγώ στη θέση του Καραμανλή θα είχα προφυλακίσει όσους βουλευτές από τον τσύριζα κυρίως αλλά και του κκε,πασόκ ψευτοαριστερούς στήριζαν τα επεισόδια και τις μεγάλες καταστροφές. Θα είχα στείλει από την ίδια μέρα εκάμ,ματ,ειδικές δυνάμεις του στρατού να συλλάβουν όσους βανδάλιζαν και θα τους έβαζα σε στρατόπεδα εργασίας φυλακή να κάνουν τα βαριά έργα που χρειάζεται η χώρα

  1. avatar Γιαννης Αντιδης

   Και εσυ σαν τον Καραμανλη πρεπει να εισαι καλος στο Playstation.

   1. avatar John1

    Και εσένα προφυλάκιση και κοινωνική εργασία!

 4. avatar ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ

  H antifa είναι ένα πολιτικό ρεύμα που στοχεύει -σύμφωνα με τα λεγόμενα των οπαδών της- στην καταπολέμηση του φασισμού και του ρατσισμού. «Μητρόπολή» της θεωρείται η μεταπολεμική
  Γερμανία και δημιουργήθηκε για να υπερασπίζεται τα συμφέροντα των ΗΠΑ, της Βρετανίας και του Ισραήλ. Σε παρόμοιο μήκος κύματος φαίνεται ότι κινούνται και «μη κυβερνητικές» οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στο πρώην ανατολικό μπλοκ, χρηματοδοτούμενες από την Δύση. Στην Ελλάδα υπάρχει πλειάδα antifa πυρήνων, που συμμετέχουν μεταξύ άλλων σε τραμπουκικές ενέργειες τρομοκράτησης όσων δεν συμφωνούν με τις απόψεις τους. χαρακτηριστικά:
  - Είναι φανατικοί εχθροί των εθνικών κρατών και ένθερμοι υποστηρικτές της πολυπολιτισμικής κοινωνίας.
  - Είναι θιασώτες της «ευρωπαϊκότητας» και του «πολιτικά ορθού» και υπέρμαχοι της υπεροχής του «πολιτισμένου» δυτικού κόσμου έναντι των «κακών» Ρώσων και Σέρβων (ή σε ορισμένες περιπτώσεις και κατά των «τρομοκρατών» Ιρανών και Παλαιστινίων).
  - «Κολλούν» εσκεμμένα την «στάμπα» του «φασίστα» σε όλους ανεξαιρέτως τους Έλληνες πατριώτες.
  - Επικροτούν και δικαιολογούν την επιλεκτική χρήση βίας από ιμπεριαλιστικές δυνάμεις με σκοπό την συλλογική «τιμωρία» ορισμένων μη «πολιτικά ορθών» λαών (π.χ. ο «καλός» βομβαρδισμός της Σερβίας το 1999).
  - Υπερασπίζονται τους απανταχού Εβραίους

 5. avatar Αλέξανδρος R.I.P

  Όπου βρεθεί μπάτσος θα έχουμε νεκρούς όπου βρεθούν νεκροί θα βρεθούμε εμείς ΑΝΤΙΦΑ

  1. avatar ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ

   Φίλε, άντε πρώτα να κάψεις την περιουσία του μπαμπά σου και το σπίτι σου αν είσαι επαναστάτης. Σας πήρε ο πόνος δήθεν για το Αλέξη! Πείτε οτι θέλετε να εκτονώσετε την παλιανθρωπιά σας καταστρέφοντας τους συνανθρώπους σας και αφήστε τα σάπια για τον Αλέξη.
   Α, και αν μπουν να σε κλέψουν ή να σε σκοτώσουν να φωνάξεις τους φίλους σου τους μπαχαλάκηδες να σε σώσουν. Μην πας στους \"μπάτσους\".

 6. avatar Nikath13

  Θα ήθελα να ήξερα. Οι μεν πέταξαν 2-3 μπουκάλια μπύρα, και ο άλλος έριξε 2-3 σφαίρες. Ποίος νικάει;

  1. avatar !

   ΣΩΣΤΟΣ!

 7. avatar greg180p2

  Την περίοδο αυτη οι ξένες μυστικές υπηρεσίες έκαναν πάρτυ...

 8. avatar ΜΥΓΔΟΝΑΣ

  ΕΙΜΑΙ ΑΝΤΙΝΑΖΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ ,ΕΙΜΑΙ ΕΛΛΗΝ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ.ΕΜΕΙΣ ΠΟΛΕΜΗΣΑΜΕ ΤΟΥΣ ΙΤΑΛΟΥΣ,ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΔΙΑ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΙΣΤΩΝ ΜΕΤΑΞΑ,ΚΟΡΥΖΗ.ΕΜΕΙΣ ΠΟΛΕΜΗΣΑΜΕ ΚΑΙ ΣΩΣΑΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΑΙΛΑΠΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ.

  1. avatar ΠΟΛΙΤΗΣ

   Είσαι κατά δήλωσή σου πυρηνάρχης της ΧΑ. Τυρί των αποπάτων. Δεν χρειάζεται τίποτε άλλο να μας πεις.

   1. avatar Πολίτης (ταπεινός με μικρά)

    Αυτος ξέρουμε τι είναι, εσύ δε ξέρουμε τι είσαι...
    κομμουνιστής? αναρχικός? συριζαίος? Αντιφά αχταρμάς? όπου φυσάει ο άνεμος πάμε?

 9. avatar Πατριωτης Ελλάδας

  Δεν συμφωνώ. Το κεφάλι μπορούσες να μην το σκυψεις και τις άλλες μέρες. Δεν υπήρχε λόγος να συνδεθεί η δολοφονία ενός παιδιού με αναρχισμο και βανδαλισμους. Απλώς φάνηκε πως είναι πολλοί εκείνοι που εκμεταλλευονται τα πάντα προκειμένου να βλαψουν το κοινωνικό σύνολο.

 10. avatar Duonisis

  Στη μνημη του παιδιου https://youtu.be/w6n9n3xTsJM

 11. avatar jasmine

  Με τον φοβο της οργης των Αριστερων να μην βγει ο στρατος στους δρομους και ας καει ολη η Αθηνα.

 12. avatar Φασιστες… παντα χαμενοι θα ‘σαστε

  Ευκαιρια βρηκαν οι γερμανο τσολιάδες να βγουν και να ριξουν το μελανι τους.
  Ο άλλος συγκρινει τον χιτλερ με τον κομμουνισμο... μια ζωη στο τιποτα τα φασισταρια.

  1. avatar τετραγωνακιας ξερω και εγω να πουλαω τρελα

   και ομως υπαρχει συγκριση ναζι, κουμμουνιστων το λενε τα νουμερα δηλαδη τα εκατομμυρια αθωους δολοφονημενους και απο τις δυο μεριες, εσας τους ακραιους πρεπει να σας μαζεψουμε ναζι, κουμμουνιστες, ισλαμιστες κτλπ ανωμαλα μυαλα σε ενα μερος μονοι σας να σφαχτητε και να αφησετε τον κοσμο στην ησυχια του, καταρχας αντιφασιστα λεμε τωρα!!!!!!! οτι φασισμος σημαινει οταν καποιος σου επιβαλει τα πιστευω του με την βια πες τωρα μια που εισαι αντιφασιστας και κουμμουνιστης λογικα οτι ο κουμμουνισμος δεν επιβληθει με την βια και δεν κρατηθηκε με την βια, η και πες μου εσεις που λετε οτι στον κουμμουνισμο οτι ο λαος εχει την εξουσια σε ποιο κουμμουνιστικο καθεστως ειχε την εξουσια ο λαος ενα κουμμουνιστικο κρατος πες μονο,ΑΠΛΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ

   1. avatar ΠΟΛΙΤΗΣ

    Τι βρωμιά ξεπηδάει από το μυαλό σου. Γεμίσαμε μπόχα από το στόμα σου..

    1. avatar τετραγωνακιας ξερω και εγω να πουλαω τρελα

     μιλας για βρωμια απιθανε πολιτη που ποιο κατω γραφεις οτι ποιο βρωμικο υπαρχει να ευχεσε κακο τελος σε αλλους και οχι μονο σε συγκεκριμενο αλλα και στους δικους του, μην ξαναμιλησεις για δημοκρατια πολιτη δεν εισαι αξιος να μιλας για δημοκρατια να πλενεις το στομα σου πρωτα υποστηριχτη απολυταρχικων καθεστων, καταρχας δεν μπορεις να απαντησεις σε αυτα που εγραψα και δειξε λιγο σεβασμο στα θυματα των κουμμουνιστων φονιαδων σταλιν ,μαο και σια που μιλατε για ανθρωπισμο και δικαιωματα υποστηριζοντας τους φονιαδες κουμμουνιστες, και τελευταιο απαντα ρε απιθανε σε ποιο κουμμουνιστικο καθεστως ειχε την εξουσια ο λαος απαντα ρε που μιλας για βρωμια απιθανε καμενε προβατο πες ενα καθεστως ενα αλλιως στην τρυπα σου

     1. avatar ΠΟΛΙΤΗΣ

      Τον φασίστα κι αν τον πλένεις το σαπούνι σου χαλάς.... Φασίστας είσαι μπόχα θα βγάζεις ότι και να γίνει. Κατά συνέπεια...

     2. avatar τετραγωνακιας ξερω και εγω να πουλαω τρελα

      Γεια σου πολίτη με τα ωραία σου!!!!!! αυτο κατάλαβες ρε καμένε οταν λέω οτι είμαι κατα των απολυταρχικων καθεστών όπως είσαι εσυ ρε δόλιε που προσπαθείς απεγνωσμένα να μου την πεις ,εσυ βρε κακομοίρη είσαι υπέρ απολυταρχικου καθεστώς του κουμμουνισμου που ειναι φασιστικό η ιστορία γράφει πολίτη και έγραψε οτι ο κουμμουνισμος ειναι απολυταρχικο καθεστώς και ενάντια σε ανθρώπινα δικαιώματα και ελευθερίες ρωτά αυτούς που ήταν σε γκουλαγκ όπως λέμε αουσβιτς τέλος παντον, θα απάντησης σε ποιο κουμμουνιστικο κράτος είχε ο λαός την εξουσία εεεε τι ρωτάω τωρα σε ανώμαλο μυαλό, παντός σε κουμμουνιστικο κράτος εσυ όχι απλά θα ήσουν ρουφιάνος αρχιρουφιανος θα ήσουν θα εδινες στεγνά

   2. avatar ΕΛΛΗΝ

    ΣΩΣΤΟΣ +1

 13. avatar Ακατοίκητο Ρετιρέ

  Διαλύσαν την Αθήνα γιατί δυο παιδιά πετάγανε κοτρόνες σε περιπολικό με ανθρώπους μέσα. Αν ήταν οι κονομημένοι πατεράδες τους μέσα θα τους πετούσαν πέτρες ;
  Άντε από εκεί που θα τους δώσουμε και δίκιο.
  Εάν θέλουν \"κονομημένη αναρχία\" να πάνε να ζήσουν στις σπηλιές τους ή να τσακώνωνται με τα ματ στην Πάρνηθα, εμείς δεν φταίμε σε κάτι , εμείς γουστάρουμε πολιτισμό και είναι δικαίωμα μας ή ασφάλεια και να ζούμε σε οποίο σύστημα γουστάρουμε (πχ καπιταλιστικο).

  1. avatar Ελευθερία

   Είναι όντως ακατοίκητο...χρόνια τώρα!

   1. avatar Ακατοίκητο Ρετιρέ

    Είναι ακατοίκητο και δεν γουστάρω κανένας \"Αναρχικός\" να μου επιβάλει το που έχω επιλέξει να ζω και σε ποιο σύστημα. Εάν έχεις διαφωνία τράβα στην σπήλια σου

  2. avatar ΕΛΛΗΝ

   ΕΤΣΙΙΙΙΙΙΙΙ.....

 14. avatar Πατριωτης Ελλάδας

  Εγώ δεν είμαι ούτε αριστερός ούτε δεξιος. Είμαι Ελληνας. Όλα όσα γίνανε εκείνες τις μέρες δεν τιμούν την Ελλάδα. Ούτε η δολοφονία του παιδιου ούτε οι βανδαλισμοι που ακολούθησαν, δείγματα βαρβαρων και τα δύο.

  1. avatar bsbag

   Φυσικα και τιμουν την Ελλαδα, αν το θετεις ετσι, αφου φανηκε πως δε σκυβουμε το κεφαλι σε αυτους που νομιζουν οτι μπορουν να παιζουν με τις ζωες μας.

   1. avatar Curious Jim

    Βγαλε αυτο το bs απο το ψευδωνυμο σου και βαλε παρακαλω το douche

    1. avatar Domenicodiver

     BS όπως λέμε bullshit?

 15. avatar kakoslykos

  Τα πράγματα δεν έγιναν ακριβώς έτσι.... Αρχικά οι διαδηλώσεις θεωρήθηκαν από τον κρατικό μηχανισμό ώς \"δικαιολογημένες\" καθώς πρώτιστα οι συνθήκες πρόσληψης των ειδικών φρουρών, στους οποίους υποτίθεται οτι άνηκε ο Κορκονέας, ήταν μία \"γκρίζα ζώνη κομματικού βολέματος\" και δεύτερα η δολοφονία ένος 15χρονου παιδιού θεωρήθηκε από την κοινη γνώμη ώς μια \"ακρία μορφή καταστολής\". Κατόπιν αυτού υπήρξε εντολή να μην γίνει παρέμβαση από τις δυνάμεις των ΜΑΤ σε κανένα σημείο και να τηρηθεί στάση \"διακριτικής εποπτείας\". Χαρακτηριστικές ήταν οι εικόνες από τα βράδια της 1ης και 2ης μέρας από την λεωφόρο Πατησίων όπου οι διμυρίες ήταν παρατεταγμένες στο ύψος της Αλεξάνδρας, ένω μπροστά από το πολυτεχνείο και ώς την πλατεία Ομόνοιας γινόταν ο κακός χαμός. Παράλληλα υπήρξε βοβμαρδισμός με σκληρές εικόνες από τα Μ.Μ.Ε. σε μια προσπάθεια να αλλάξει η κοινή γνώμη, να \"μπουχτήσει\"αν θέλετε και να σταφεί \"υπέρ της καταστολής\". Το επικοινωνιακό τρίκ ενισχύθηκε με μαρτυρίες ιδιοκτητών καταστημάτων σε καθημερινή βάση. Το κόλπο πέτυχε και η καταστολή ήρθε σε μια ώρα που η κοινή γνώμη είχε πειστεί πλέον πως \"δεν πάει άλλο\".... The rest is history....

 16. avatar The dude 82

  Καλά τις υπερβολές του άρθρου δε θα τις σχολιάσω γιατί Κατανοώ την ανάγκη για αναγνωσιμοτητα. Αλλά για άλλη μια φορά πιστεύω ότι το γέλιο θα βγει στα σχόλια... Θα βγούνε τα φασιστομουτρα (16χρονα και εμισθοι σχολιαστές στη πλειοψηφία τους) θα μας πουνε της θεωριες συνομοσιας τους για την αριστερά που κυβερνάει τη χώρα από το 1821 κτλ κτλ μετα οι αριστερατζα θα απαντήσει κι αυτή για φασίστες σε κρεμαλες και άλλα ετσι προοδευτικά. Έχετε γίνει πολύ προβλεψιμοι. Πρέπει να αλλάξει λιγο το σενάριο που σας δινει ο πυριναρχης σας η ο αρχικαταληψιας.... Και το ακόμα πιο αστείο είναι ότι στη καλύτερη των περιπτώσεων απο αυτούς που σχολιάζουν σήμερα, το 5% εκείνες τις μέρες παιζει να βγήκε από το σπίτι του να δει τι γίνεται...Αλλά τι να κάνουμε;Ελλαδαρα.... Καληνύχτα σας κι ας είναι πρωί...

 17. avatar καποιος χ

  γρήγορα πολλά λησμονούμε

 18. Εχω σε ενα χωριο ενα μαγαζι αν το ειχα στο κεντρο της Αθηνας και ερχοντουσαν να μου το καψουν θα με εβρισκαν ηδη μεσα και θα αφηνα παραλυτους οσους περισσοτερους μπορουσα απο αυτους Ετσι θα εκανα εγω επειδη ακριβως οπως και αυτοι ετσι και εγω δεν ειμαι νορμαλ

  1. avatar The dude 82

   Ναι ρε τσακ αλλα δε μπορούν όλοι να είναι φονικα όπλα σαν κι εσένα....

 19. avatar hdhd

  Ηταν η αφορμη για να αρχισει να ξετυλιγεται η κατρακυλα που ζουμε σήμερα. Ηταν μια δολοφονία, ηταν η χαρά των πλιατσικολόγων, των πρακτόρων κσι αυτών που μας γα...νε σήμερα

 20. avatar ΠΟΛΙΤΗΣ

  Επίσης έρχομαι ν αναρωτηθώ, όταν σκότωσε ο φασίστας τον Αλέξη κάηκε η Αθήνα για 3 μερες. Όταν σκότωσαν εν ψυχρώ οι ναζί τον Παύλο Φύσσα που ήταν οι ίδιοι να κάψουν τα μαγαζάκια των ναζιστών (ερώτημα θέτω)? Τι ήταν αυτό που τους συγκράτησε? Δύο απαντήσεις μπορούν να δοθούν.
  1.Οι μπαχαλάκηδες των Εξαρχείων επιθυμούν να είναι επαναστάτες με ...ασφάλεια.
  2. Είναι ευθέως καθοδηγούμενοι από τα ίδια κέντρα με την Χ.Α. για να δίνουν \"βούτυρο στο ψωμί της αντίδρασης\".

  1. avatar Ακατοίκητο Ρετιρέ

   Αυτοι που σκοτώσαν τον Φυσσα σκοτωσαν και τους 2 της Χρυσής αυγής .

   1. avatar ΠΟΛΙΤΗΣ

    Ναι φυσικά ΧΑύγουλα ήταν έτσι κι αλλιώς.

   2. avatar ΠΟΛΙΤΗΣ

    Είπαμε ακατοίκητος.... απαλλάσσεσαι ...

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει