23
loading
Γράφει
ο Νίκος Δεμισιώτης

Κάποτε ήταν σήμα κατατεθέν των φυλακόβιων. Σημάδι κοινωνικού αποκλεισμού που μπορούσε να σου στερήσει ακόμα και τη δουλειά σου. Στις ημέρες μας αυτό άλλαξε και το τατουάζ επέστρεψε στις ρίζες του. Πλέον είναι επιλογή. Καλή; Κακή; Είναι επιλογή και ως τέτοια δεν ενδιαφέρει κανέναν άλλο πέρα από αυτόν που αποφασίζει να το κάνει στο κορμί του.

Και επειδή το τατουάζ είναι μόνιμο, η σκέψη και μόνο του να το αφαιρέσεις κοστίζει και πονάει περισσότερο από το να το κάνεις, θα πρέπει όσοι το αποφασίσετε να είστε απόλυτα σίγουροι πως θα θελήσετε να ζήσετε μαζί του αρμονικά για το υπόλοιπο της ζωής σας.

Τώρα που είναι καλοκαιράκι και η «κάψα» για τατουάζ έσβησε δεδομένου πως αυτή είναι η μοναδική εποχή του χρόνου που δεν πρέπει κάποιος να πάει να χτυπήσει τατουάζ, είναι η κατάλληλη στιγμή, ψύχραιμα και νηφάλια, να μιλήσουμε δια την δερματοστιξία. Από την σύλληψη του σχεδίου μέχρι την εκτέλεση και την περιποίηση μετά, θα πρέπει να έχεις  στο νου σου, πως αυτό είναι μια σχέση ζωής. Θα προβληματιστείς, θα πονέσεις, θα ταλαιπωρηθείς αλλά στο τέλος θα έχεις αποτυπώσει στο δέρμα σου ένα κομμάτι του εσωτερικού σου κόσμου.

Βήμα πρώτο: Η σύλληψη του σχεδίου

wknkttatt2

Για να μη βρεθείς μετά από μερικά χρόνια που θα έχεις το τατουάζ να λες «πως πήγα κι έκανα εγώ τέτοια αηδία», καλό θα είναι να σκεφτείς σοβαρά το σχέδιο που θα επιλέξεις να «χτυπήσεις». Όσο περισσότερο συμβολίζει κάτι για εσένα, τόσο πιθανότερο είναι να μη το βαρεθείς ποτέ. Αν είναι ένα στοιχείο της ζωής σου ή  του χαρακτήρα σου, ακόμα καλύτερα.

Το να πας να «χτυπήσεις» κάτι άσχετό απλά και μόνο για να το «χτυπήσεις», για να κάνεις βόλτες στην παραλία ή να σηκώνεις λίγο περισσότερο το μανίκι για να φανεί, σε έχει βάλει ήδη στο λάθος δρόμο. Πήγαινε να αγοράσεις ένα μηχανάκι και κάνε τρύπα στην εξάτμιση. Την ίδια δουλειά θα κάνεις και δεν θα έχεις σημαδέψει το σώμα σου.

Όταν, λοιπόν, φτάσεις έξω από το τατουατζίδικο (το οποίο επίσης θα πρέπει να έχεις επιλέξει με προσοχή, αν και πλέον υπάρχουν πολλοί και καλοί επαγγελματίες) θα πρέπει να έχεις ήδη καταλήξει στο σχέδιο. Στους τατουατζήδες δεν αρέσει καθόλου να πηγαίνεις εκεί και να τρως 2 και 3 ώρες μέχρι να διαλέξεις.

wknkttatt6

Όταν, επιτέλους, καταλήξεις βρες το ιδανικό μέρος πάνω στο σώμα σου για να το κάνεις. Η φάση εδώ δεν σηκώνει… μπλάνκο. Εκεί που θα αποφασίσεις, εκεί θα γίνει και τέλος.

Και κάπου εδώ τα εύκολα τελειώνουν και η καρδιά αρχίζει να χτυπάει λίγο πιο γρήγορα…

Βήμα δεύτερο: Η προετοιμασία

wknkttatt1

Όταν καταλήξεις σε σχέδιο και σημείο, μπαίνεις στην τελική ευθεία. Είναι η τελευταία σου ευκαιρία να φύγεις. Πως είναι όταν στέκεσαι στα σκαλιά της εκκλησίας και περιμένεις τη νύφη και ακούς από μακριά την κόρνα και σου λέει ο κολλητός πως «ή τώρα ή ποτέ»; Ε, αυτό. Αν δεν είσαι σίγουρος φεύγεις τώρα. Μετά δεν θα έχεις άλλη ευκαιρία.

Αφού λοιπόν, αποφάσισες να μείνεις σηκώνεις το μανίκι. Ο tattoo artist όση ώρα εμείς μιλάμε, έχει εκτυπώσει το σχέδιο που θα κάνεις σε ένα ειδικό χαρτί το οποίο όταν ακουμπήσει πάνω στο δέρμα σου αφήνει το σχέδιο που έχεις επιλέξει. Έτσι ο τατουατζής ελαχιστοποιεί την πιθανότητα να κάνει λάθος.

Εκεί είναι η τελευταία ευκαιρία να αλλάξεις θέση στο τατουάζ. Πριν από αυτό, όμως, ο καλλιτέχνης σε έχει ξυρίσει, σου έχει καθαρίσει και απολυμάνει το σημείο και πλέον έχει έτοιμη την περιοχή που θα δουλέψει. Αφού, τελειώσει και αυτό σε βάζει να κάτσεις. Το που θα κάτσεις εξαρτάται από το σημείο που θα επιλέξεις να χτυπήσεις το τατουάζ.

wknkttatt11

Το χειρότερο είναι όταν σε βάζει να κάτσεις σε αυτή την καρέκλα που θυμίζει την αντίστοιχη του οδοντιάτρου. Ακούς και τον ήχο από το μηχάνημα που προετοιμάζει και μοιάζει αδιανόητα με εκείνο του τροχού και έχεις την αίσθηση πως πας για σφράγισμα στο μπράτσο. Ναι, δεν πονάει λιγότερο.

Βήμα τρίτο: Η ώρα της βελόνας

wknkttatt10

Στο σημείο αυτό θα μου επιτρέψεις μια προσωπική αναφορά. Κάθε φορά που επισκέπτομαι τον τατουατζή μου (ο οποίος αυτοαποκαλείται… σαδιστής), του πηγαίνω ένα κουτί με κουλουράκια και βουτήματα από τον φούρνο της γειτονιάς του. Πριν πεις «και τι σχέση έχει αυτό» θυμήσου: ο άνθρωπος αυτός για τις επόμενες δυο ώρες θα σε έχει βάλει κάτω και θα σου τρυπάει το σώμα με βελόνες που θα σου ρίχνουν χρώμα μέσα στο δέρμα. Σκέψου τώρα: ποιον άνθρωπο πρέπει να καλοπιάσεις; Σωστά. Αυτό λέω κι εγώ και του πάω τα κουλουράκια.

Βέβαια αυτό δεν πιάνει πάντα. Όταν φτάνει στο σημείο που πονάει, δείχνει να το ευχαριστιέται! Το κάνει πιο έντονα -λέει- για να τελειώσει πιο γρήγορα. Παράλληλα, πιάνει την κουβέντα για να ξεχαστείς. Αλλά εσύ έχεις τον πόνο σου εκείνη την ώρα. Κάνε υπομονή. Θα τελειώσει, που θα πάει. Το πιθανότερο είναι να σου πει κάποια παλιά ιστορία για κάποιον που πόναγε υπερβολικά και στο τέλος να σου πετάξει το «μα δεν είναι αστείο; Δυο μέτρα μαντράχαλος και να κλαψουρίζει»; Μην απαντήσεις. Είναι παγίδα. Θέλει να σε ρίξει στο φιλότιμο για να μην γκρινιάζεις.

Εντάξει, δεν πονάνε όλα τα σημεία το ίδιο αλλά μετά από λίγη ώρα, υπάρχει και ένα σχετικό μούδιασμα. Επίσης, αν το τατουάζ είναι μεγάλο πάρε τα τσιγάρα σου κάπου κοντά. Θα σου χρειαστούν.

wknkttatt3

Πέρα από τα αστεία, πάντως, υπάρχει και το θέμα της υγιεινής και εκεί τα πράγματα είναι σοβαρά. Οι βελόνες που θα χρησιμοποιήσει θα πρέπει να ανοιχτούν μπροστά σου και μετά το τέλος της δουλειάς θα πρέπει να τις σπάσει και να τις πετάξει στα σκουπίδια. Θα πρέπει να φοράει γάντια. Οτιδήποτε διαφορετικό γίνει είναι αιτία διακοπής.

Βήμα τέταρτο: Η περίοδος της επούλωσης και η περιποίηση

wknkttatt8

Όταν επιτέλους θα έχει τελειώσει, το σημείο που έχεις κάνει το τατουάζ θα φλέγεται και έρχεται η ώρα για το «σκωτσέζικο ντους». Ο tattoo artist θα σου ρίξει μια γενναία ποσότητα από φυσικό ορό για να καθαρίσει το τατουάζ. Η αίσθηση είναι όπως όταν κάνεις βουτιά στη θάλασσα και έξω έχει 45 βαθμούς κελσίου! Αγαλλίαση. Και στα «καπάκια» πόνος γιατί παίρνει το χαρτί για να το σκουπίσει από τα νερά.

Αφού περάσεις και αυτόν τον σκόπελο ήρθε η ώρα της ηρεμίας. Θα σου το τυλίξει με μεμβράνη και αν και θα νιώθεις σαν το κοτόπουλο που περίσσεψε και το τυλίγει η μάνα σου για να το βάλει στο ψυγείο, θα είσαι χαρούμενος που τελείωσε.

wknkttatt5

Το σημείο που έχει γίνει το τατουάζ είναι μια ανοιχτή πληγή, ένα έγκαυμα, που απαιτεί να το προσέχεις για το επόμενο εικοσαήμερο όπως θα έκανες με ένα μωρό. Αρχικά τρείς πλύσεις την ημέρα και κρεμούλα και στη συνέχεια, δυο πλύσεις την ημέρα και κρεμούλα (που κολλάει πάνω σε ρούχα και σεντόνια όταν κοιμάσαι και τ΄ ακούς το επόμενο πρωινό). Με χλιαρό νερό, δεν πα’ έξω να χιονίζει.  Αυτή η περίοδος είναι η σημαντικότερη γιατί επί της ουσίας, εσύ πλέον «δουλεύεις» πάνω στο τατουάζ. Ο tattoo artist έκανε ότι ήταν να κάνει. Από εσένα εξαρτάται πως θα καταλήξει το τατουάζ.

Μακριά από θάλασσες και τον ήλιο (εξ ου και δεν «χτυπάμε» τα καλοκαίρια). Στην περίοδο της επούλωσης δεν το ξύνουμε. Το ακουμπάμε απαλά από πάνω και προσπαθούμε να ηρεμήσουμε τη φαγούρα που προκαλείται επειδή «θρέφει».

wknkttatt4

Μετά τις 20 ημέρες όλα έχουν τελειώσει. Καλορίζικο! Έχεις ένα ολοκαίνουργιο τατουάζ. Το θέμα είναι πως επειδή είναι εθιστικό ήδη έχεις αρχίσει να σκέφτεσαι το επόμενο σχέδιο. Είναι σα τα γνωστά πατατάκια. Κανείς δεν μπορεί να… κάνει μόνο ένα!

ΚΑΝΤΕ LIKE ΤΟ NEWSBEAST.GR

23
σχόλια
 1. avatar L

  Μετά απο Laser αποτρίχωσης στο χέρι ποσο χρονικό διαστημα πρεπει να περασει ωστε να χτυπήσεις Tattoo στο ίδιο σημείο ?

 2. avatar pananas

  δεν ειναι ολοι σαδιστες και οποιοσδηποτε αυτο αποκαλειται σαδιστης και κανει ταττοο θα επρεπε το λιγοτερο να εχι μια φαπα την ημερα .

 3. avatar Hope

  Πάντως ψυχολόγος μου έχει πει πως τα τατουάζ δηλώνουν άτομα που δεν έχουν πάρει πολύ αγάπη κατά την παιδική τους ηλικία...δεν ξέρω εάν ισχύει....

  1. avatar Aldo

   Εννοείτε ότι δεν υσχιει τώρα γίνονται επειδή έχουν πολλοί φενετε πιο ωραίο και είσαι μες τη μόδα θεωριτικα

 4. avatar Ας τελειωνουμε με τους τσακωμους

  Σε οσους κρινουν τα τατουαζ θελω να πω οτι εχουν αδικο.Εγω προσωπικα δεν εψω τατουαζ αλλα δεν κρινω οσους εχουν επισης γιατι με αυτον τον τροπο θα εβγαζα κακια απο μεσα μ και να ξεσπασω στους αλλους για ποιον λογο? Οποιος κρινει τα ατομα που εχουν τατουαζ προφανως αυτος εχει το προβλημα και τον κομπλεξισμο και ειναι \"παλιομοδιτης\" πιστευω πως ο καθενας κανει ο,τι θελει στο σωμα του και δεν περιμενει απο τους haters να τον κρινουν

 5. avatar Κρίτων

  Παλιά σκεφτόμουν πως θα βρίσκαμε έναν τρόπο να σημαδεύουμε τους προβληματικούς ώστε να τους αναγνωρίζουμε απο μακρυά και να μην χάνουμε χρόνο. Τελικά αυτοί βρήκαν μόνοι τους τον τρόπο! Τα τατουάζ. Όσο πιο πολλά τόσο ποιο μεγάλο το πρόβλημα. Τώρα πλέον αντί να βλέπω με αρνητικό βλέμα τα τατουάζ τα βλέπω σαν ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο !

 6. avatar Λυκακι

  Εμείς που δεν έχουμε τατουάζ φαντάζομαι ότι είμαστε προς εξαφάνιση........ Τρομερό......

  1. avatar Alexkid

   Περιθωριακός πλέον είναι αυτός που δεν έχει τατουάζ:)

 7. avatar D g s K

  Ο τυπος που εγραψε πανω οτι οποιοι εχουμε ταττουαζ ειμαστε σαικο και κομπλεξικοι ας κοιταχτει για αρχη στον καθρεφτη.Επειτα,ας μαθει να μην κραζει ο,τι αυτος δεν εχει τις μπαλες να κανει!

  1. avatar ntinos

   Θεωρείς ότι χρειάζεται μπάλες για να κάνεις tatoo ? Τόσα χρόνια δηλαδή που δεν ήταν στην μόδα δεν είχε μπάλες ο κόσμος ??....Aς σοβαρευτούμε λίγο.

  2. avatar nope

   Μια gκόμενα που είχα...βαρούσε αβέρτα τατουάζ...μέχρι που έγινε psycho και την χωρίσαμε:) Δεν ήξερε τη να κάνει για να εξωτερικεύσει των πλούσιο εσωτερικό της κόσμο και τα βαθύτερα συναισθήματα της. Πως ζούσε η ανθρωπότητα τόσα χρόνια χωρίς τατουάζ;;;!!!Πόση καταπίεση!

  3. avatar criskalts- στα δίχτυα μιας σαλονικιάς

   με αυτο που εγραψες απεδειξες μολις ποσο σαικο , διαταραγμενος και ουγκ εισαι φιλε μου!
   αντε τωρα χτυπα ενα ακομα τατοο στο [...]
   και μετα πηγαινε να σου τσιπαρουν και τον εγκεφαλο.....μπεεεε....μπεεεε

 8. avatar φοβερο αρθρο

  πραγματικα το αρθρο αυτο ειναι αυτο που λεμε ΄΄βουτια στα βαθια νερα της δημοσιογραφιας΄΄!
  ειλικρινα γιναμε σοφοτεροι μεσα απ αυτο και μαθαμε πραγματα που δεν τα ξεραμε και δεν τολμαγε κανεις να θιξει!
  ειδικα στο σημειο εκεινο με τα κουλουρακια δωρο στον τατουατζη απο τον φουρνο...ελεος!
  η γνωμη μου για τα τατου; δεν εχω γνωμη για τα τατου!
  εχω ομως γνωμη για αυτους που τα κανουν: απλα ειναι σαικο και [...] στην συντριπιτικη πλειοψηφια τους και κομπλεξικοι/κες!

 9. avatar Σκορπιός

  Ας μου απαντήσει κάποιος...μια βόλτα με γρήγορο.......\"\"\"στα λιμανάκια, ή tattoo ?

 10. avatar Δημήτρης_Κ

  Πονάει λίγο μένει για πάντα.Ο καθένας κάνει οτι γουστάρει στο δέρμα του.Έχω ένα μικρό τατού στον ώμο.Διαφωνώ μόνο με τα full sleeve γιατί τα περισσότερα φαίνονται σαν να έχεις πέσει σε καμινάδα.Κακά τα ψέματα παιδιά.Ένα καλό τατουάζ κοστίζει πολλά χρήματα και εδώ ισχύει αυτό που λέει ένας tattoo artist.\"Έχεις το tatoo που σου αξίζει\".

 11. avatar Polyxeni Koutla

  Κι εγω εχω tatoo..αργότερα εμαθα πως για την ανατολικη ιατρικη αναλογα που ειναι το tatoo εχουμε επηρεασει μεσημβρινους αρα ενδεχομενως κ την υγεία μας... Οχι μονο λοιπον αναμενουμε καποιους μηνες πριν δωσουμε αιμα εθελοντικα αλλα κ χρειάζεται να ενημερωνομαστε περισσότερο για την ισορροπία οργανων του οργανισμου μας..

 12. avatar Ανατριχίλα

  Βρε τι καταπληκτικό άρθρο. Χτυπάς όχι μόνο τατου αλλά και Πούλιτζερ. Βρε πήγαινε τρύπα καμία εξάτμιση....

 13. avatar Ετ

  Τατου, ότι πιο βλακεία μπορεί να κάνει κάποιος και να νομίζει ότι κάτι κάνει

 14. avatar Τα 9μερα

  Το επάγγελμα του μέλλοντος: Tatoo remover!

  1. avatar ohyes

   Τριπλάσιος ο πόνος από το τρύπημα της βελόνας η αφαίρεση του με λέιζερ

   1. avatar ntinos

    ...και μένει και σημάδι. Από γνωστό που είδα μετά το σβήσιμο του tatoo το δέρμα δεν ξαναγίνεται όπως ήταν ποτέ !!

 15. avatar petmath

  δεν υπάρχει κανένας λόγος να βασανίσω το δέρμα μου !!!!!!

 16. avatar ekGC8.15

  Ευχαριστώ το ύφος του κειμένου!!! Έκανε τη διαδικασία να φαντάζει \'αναλαφρη\'.

Παρακαλούμε περιμένετε ...