40
loading
Γράφει
η Μαργαρίτα Τζαγκαράκη

Ποιος μπορεί να πει ότι το διαδίκτυο δεν μας έχει λύσει τα χέρια; Είναι ένα μέσο για να επικοινωνούμε, να δουλεύουμε, να ενημερωνόμαστε. Ωστόσο στην εποχή της μαζικής επικοινωνίας και της πληροφόρησης χωρίς σύνορα κυκλοφορούν και ειδήσεις ψευδείς, παραπλανητικές, κομματικές, ψαρωτικές, συγκλονιστικές ή γεμάτες φανφάρες.

Καθημερινοί αναγνώστες και δημοσιογράφοι έχουν πέσει θύματα παραπληροφόρησης. Προκειμένου να αντιμετωπίσουν ή τουλάχιστον να περιορίσουν το πρόβλημα, μεγάλοι κολοσσοί, όπως η Google και το Facebook ρίχνουν… δισεκατομμύρια δολάρια στην αγορά.

Ο Βαλεντίνος Τζέκας, είναι ένας 20χρονος φοιτητής από τη Λάρισα που ψάχνει τους… ψεύτες του Διαδικτύου και υπόσχεται να σώσει πολλούς φορείς από ψευδείς ειδήσεις.

Φοιτητής στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας στο τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής, κατάφερε να δημιουργήσει ένα πρόγραμμα με παραμέτρους και ξεχωριστό αλγόριθμο, προκειμένου να εντοπίζεται άμεσα και γρήγορα μια παραπλανητική είδηση από μία πραγματική σε όλο το φάσμα του διαδικτύου. Ο ίδιος το χαρακτηρίζει πολυεργαλείο. Το FightHoax έχει τη δυνατότητα μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα να «σκανάρει» κάθε είδους πληροφορία που είναι γραμμένη στον παγκόσμιο ιστό και να αποκρίνεται κατά πόσο η είδηση είναι πραγματική ή ψεύτικη.

Όπως λέει ο ίδιος στο newsbeast.gr οι αμερικανικές εκλογές που στιγματίστηκαν από τον καταιγισμό ψευδών ειδήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, του έκαναν το «κλικ».

6ulz1klt

- Πώς προέκυψε η ιδέα για το FightHoax;

«Ουσιαστικά ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο, πριν 8-9 μήνες περίπου. Επειδή εγώ ενημερώνομαι από μεγάλα ειδησεογραφικά πρακτορεία του εξωτερικού, έβλεπα τι γινόταν λίγο πριν τις αμερικανικές εκλογές. Άρχισαν να βγαίνουν άρθρα από πηγές που επηρέαζαν εκατομμύρια κόσμου οπότε όλοι μιλούσαν για ένα μεγάλο πρόβλημα που ήρθε στην επιφάνεια. Άρχισαν να κυκλοφορούν ψευδείς ειδήσεις και ο κόσμος δεν ήξερε τι να πιστέψει. Το είδα με ενδιαφέρον, πιο ερευνητικά το όλο θέμα. Και μετά βγήκε το περιοδικό Wired και είπε ότι ανακάλυψε έναν φοιτητή στο FYROM ο οποίος τι έκανε; Παράτησε το πανεπιστήμιο, του ώστε να ασχοληθεί με την συγγραφή παραπλανητικών ειδήσεων μέσα από μία σελίδα που είχε. Έβγαζε όσα χρήματα έβγαζαν και οι δύο γονείς του. Έχει δημιουργηθεί ένας business model γύρω από τις ειδήσεις και κάποιοι το εκμεταλλεύονται. Το είδα σαν μία δύσκολη πρόκληση και σκέφτηκα τι μπορούμε να κάνουμε για να βοηθήσουμε τους δημοσιογράφους να αναγνωρίζουν τις ψευδείς ειδήσεις πιο γρήγορα και να αναλύουν τα άρθρα που διαβάζουν μέσα σε δευτερόλεπτα».

homescreen_paste_article

- Πώς δουλεύει η πειραματική πλατφόρμα FightHoax.com;

«Το FightHoax αναλύσει άρθρα ειδήσεων στα αγγλικά, όπως για παράδειγμα αυτό που έγινε με την βομβιστική επίθεση στη συναυλία στο Μέντσεστερ. Αυτό που βλέπεις είναι αν είναι αλήθεια το δημοσίευμα, αν κρύβει κάτι και πώς μπορείς να το αναλύσεις. Οπότε βάζεις το url του άρθρου στο FightHoax, και μέσα σε περίπου 30 δευτερόλεπτα σου λέει εάν αυτό που διαβάζεις είναι αλήθεια ή όχι, εάν είναι trusted ή hoax. Σου δίνει έτσι μία πρώτη πρόβλεψη αν μπορείς να το εμπιστευτείς ή όχι και αργότερα πιο κάτω σου βγάζει 7 με 8 μηνύματα-αποτελέσματα τα οποία αναλύουν την γλώσσα του κειμένου δηλαδή γραμματικά και συντακτικά αν είναι καλή η ποιότητα του άρθρου, αν υπάρχει προπαγανδιστική γλώσσα δηλαδή φορτισμένες εκφράσεις, ο αρθρογράφος που έχει γράψει πιο πριν, αν είναι έμπειρος ή κάποιος που μόλις ξεκίνησε. Σου αναλύει επίσης τη σελίδα. Το άλλο σημαντικό που έχει είναι ότι μπορεί να σου προτείνει πάνω στο ίδιο θέμα άρθρα αντίθετης άποψης ώστε να πάρεις μία πιο σφαιρική εικόνα».

accident_resultcancerHOAXresult

- Πώς είναι σε θέση να εντοπίζει την πληροφορία και πόσο έγκυρο είναι;

«Εγώ όταν ξεκίνησα δεν ήθελα να πάω στα χαμένα γιατί ήταν ένα σοβαρό ζήτημα. Πήγα σε πολλούς δημοσιογράφους από το εξωτερικό και σε όσους ασχολούνται με την διασταύρωση πληροφοριών, τους ρώτησα ποια είναι τα βήματα που κάνουνε όταν πρέπει να ελέγξουν και να διασταυρώσουν πληροφορίες. Ουσιαστικά το FightHoax ακολουθεί τα δικά τους βήματα. Ας πούμε ότι είναι ένας πιο γρήγορος επαγγελματίας άνθρωπος. Κάνει πολλά πράγματα αλλά κυρίως κάνει αυτό που κάνουν οι δημοσιογράφοι, διασταυρώνει τις πληροφορίες με άλλες πηγές. Χρησιμοποιεί το Google για να ψάξει άλλες πηγές πάνω στο ίδιο θέμα, μαζεύει για παράδειγμα 20 άρθρα από 20 διαφορετικές πηγές και τα συγκρίνει μεταξύ τους».

accident_results2 accident_results1

Και συνεχίζει:

«Όσο για την αξιοπιστία, που με ρωτήσατε, το τελευταίο τεστ που τρέξαμε είχε μια ακρίβεια 89% . Ουσιαστικά πήραμε 172 άρθρα που έχουν ελεγχθεί με το χέρι των έμπειρων, αυτών που διασταυρώνουν τις πληροφορίες και από τα 172 πέτυχε τα 152 που είναι το 89%. Οπότε δεν υπάρχει κάτι στον κόσμο που να είναι πιο ακριβές. Αυτό είναι το πρώτο βήμα για την καταπολέμηση της μαζικής παραπληροφόρησης».

Ο Λαρισαίος φοιτητής τους επόμενους μήνες αναμένεται να βρεθεί και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προκειμένου να δείξει πώς η τεχνολογία μπορεί να φέρει λύσεις σε ένα τόσο ευαίσθητο θέμα χωρίς να υπάρχει λογοκρισία.

13217310_1709498379339685_1242917196762600401_o

«Τον Οκτώβριο θα πάω. Με προσκάλεσε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο η Εύα Καϊλή επειδή κι αυτοί έχουν ένα πρόβλημα. Η Γερμανία ενέκρινε νόμο όπου μπορεί να χρεώνει πλέον τις υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook για παράδειγμα, 50 εκατομμύρια τη μέρα εάν δεν κατεβάζουν τις ψευδείς ειδήσεις αλλά από την άλλη η Ευρώπη διαφωνεί με αυτό. Η Ευρωπαϊκή Ένωση θέλει να υπάρχει ελευθερία, ο καθένας να γράφει και να κάνει share ό,τι θέλει κι ας είναι fake news. Απλά αυτό που θέλει η Ε.Ε. είναι όταν κάνεις share ο,τιδήποτε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να βγαίνει από κάτω και η αντίθετη άποψη. Η Γερμανία λέει "κόφτε τα", η Ευρώπη θέλει να μάθει να σκέφτεται ο κόσμος».

- Η τελευταία είδηση που τσέκαρες και ήταν ψευδής;

«Είχε διαλέξει ένας δημοσιογράφος μία είδηση που έλεγε ότι ο καρκίνος είναι ανθρώπινο δημιούργημα και ότι οι κυβερνήσεις τον "κολλάνε" στους ανθρώπους. Αυτό ήταν το τελευταίο hoax».

- Υπάρχουν και άλλοι που κάνουν ό,τι εσύ;

«Το FightHoax είναι το μόνο στον κόσμο που αναλύει το κείμενο λέξη προς λέξη, προσπαθεί να καταλάβει σαν άνθρωπος τι γράφει. Κάποια άλλα εργαλεία που ήδη χρηματοδοτούνται και φτιάχνονται δεν είναι τόσο καλά. Σε ένα δύο μήνες βγαίνει μία άλλη data που έχει πάρει χρήματα και από την Google και θα κάνουν την ίδια δουλειά απλά επεξεργάζονται μόνο στατιστικά και αριθμούς. Δηλαδή αν πω ότι η ανεργία αυξήθηκε στην Ελλάδα 5% αυτό θα το αναλύσει αλλά αν πω ότι έγινε έκρηξη στην συναυλία της Αριάνα Γκράντε αυτό δεν θα μπορεί να το αναλύσει. Ενώ το FightHoax τα κάνει και τα δύο».

Τέλος τον ρωτάμε για τα επόμενα σχέδιά του.

«Το αντικείμενό μου είναι το business και το innovation. Δεν θα μπορούσα να δουλέψω σε μία κλασική εμπειρία. Θέλω να έχω την ελευθερία να καινοτομώ, να φτιάχνω δικά μου πράγματα».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΤΟ NEWSBEAST.GR

40
σχόλια
 1. avatar ElenaGodena

  Συγχαρητήρια και μόνο συγχαρητήρια... Εύχομαι να συνεχίσει με το έργο του να μεγαλουργεί και με την πορεία του να εμπνέει όλους τους νεότερους ...

  Μας κάνει όλους υπερήφανους

  Καλή του επιτυχία και καλή δύναμη...

 2. avatar ποιο θα ειναι αραγε το….

  επομενο βημα του ΄΄βαλεντινου΄΄?
  να ανακαλυψει
  και την τεχνολογια αφης στις ηλεκτρονικες συσκευες για 1η φορα?
  αχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαα...γεια σου ρε ψωνισμενο γκρηκ....αχαχαχαχα

 3. avatar Γεώργιος Ι.

  Κάποιες λεπτομέρειες της καινοτομίας εγείρουν ερωτηματικά, αλλά μπορεί να είναι και ιδέα μου και δεν είναι εδώ ο χώρος για επιστημονικές αναλύσεις και κριτική. Καλή επιτυχία στο παλικάρι!

 4. avatar criskalts

  criskalts- απο θεσσαλονικη με αγαπη=
  criskalts γαλαζιο στρουμφακι υπηκοος αλβανιας=
  criskalts- αποδομησις και απομυθοποιησις=
  Γεια σου criskalts απο Θεσσαλονικη=
  criskalts- απο θεσσαλονικη με αγαπη=
  Παλλαδία Κόρη=
  μυθοπλασίας συνέχεια=
  @ criskalts=.... ΤΟ ΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΥΤΟ ΟΝΟΜΑ
  .... μερικά από τα ονόματα που χρησιμοποίησε το θηλυκό τρόλι του σάιτ....
  ΣΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΨΙΛΟ ΓΑΖΙ ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟΥΣ ΚΙΝΕΖΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΤΕ ΡΕΖΙΛΙ
  ΜΠΙΣΤΑΙΟΙ
  κόψε τώρα και αυτό αστροπελέκι, δεν έχεις νεφρά

  1. avatar ξεχασες….

   τα χαπια σου να παρεις παλι σημερα σαικο....εχεχε

 5. avatar Social Distortion

  Μπράβο στον νεαρό. Και εις ανώτερα.

 6. avatar αχ λουλιτσα

  δεν ειμαι σε θεση να αξιολογησω απο μηχανικης υπολογιστων αποψης την αξια της εφαρμογης του συμπατριωτη μου.
  μακαρι ναναι σπουδαια και το παιδι να πνιηει στα λεφτα, περσσοτερα κιαπ τον ζουκερφρικ που σιχαινομαι.
  Εχω φτιαξει και γω μια μηχανη προσωπικης χρησεως
  της βαζω μονο ειδησεις που με αφορουν και οχι κουτσομπολια γκοσιπ σουπες μουπες κιαναγουλες
  μονο θεματα που αφορουν τον μικρο και μακροκοσμο μου
  υστερα περιμενω να περασουν λιγες ωρες να πυρωσουν τα καλωδια και βγαζω το προιον πουναι 101%ακριβες...
  πχ της βαζω πραξικοπημα στην τουρκια....... δε ξανασχολουμε και σε 5ωρες ξερω αν εγινε απο ποιους και την πορεια του.... του βαζω σεισμος στη ιαπωνια και σε 5ωρες ξερω ενταση και ζημιες του βαζω σεισμος στην Αθηνα. σε κανα 2ωρο ξερω τα παντα
  Οχι τυπε εγω προσωπικα δεν ενδιαφερομαι να το μαθω πρωτος δεν ενδιαφερομαι να ενημερωσω το προφιλ μου στο φρικιμπουκ ,και στα φρυδια μου αν μαθω κατι που δεν ειναι κατεπειγον για τα συμφεροντα μου με χρονοκαθυστερηση
  Οχι τυπε εγω δεν δουλευω σε ειδησιογραφικο οργανισμο να με γκαζωσει το αφεντικο πουρθα δευτερος...
  πως την λεω την μηχανη ;; ειδησιογραφικος χρονοεκκοκιστης.....
  αφηνω τον χρονο και τα δουλακια να μου κανουν το κοσκινισμα.....
  παιρνω καθαρο καρπο την ωρα που οι γρηγοροι ακομη ψαχνονται....να πεταξουν τα αχυρα.
  μεχρι τωρα δε τοχω μετανιωσει,καμια ειδηση δεν αλλαξε τη ζωη μου αν την πληροφορηθηκα ολοσωστη μεν αλλα με χρονοκαθυστερηση.

 7. avatar alex56k

  Αρκεί η προσπάθεια.

  1. avatar Χρήστος.

   Εσύ έκανες καμιά προσπάθεια; Ή πίνεις φραπεδάρα;

 8. avatar @ criskalts

  Εσύ ρε φίλε που πάντα κράζεις πετυχημένους Έλληνες από τη ζηλοφθονία σου για πές μας εσύ που έχεις διαπρέψει και δεν το ξέρουμε πέρα από το τρολάρισμα και τον ανθελληνισμό που ποτίζει κάθε σου ποστάρισμα; Ντροπή σου και πάλι ντροπή σου.
  Όσο για το τρίκ σου να προσπαθείς να μας πείσεις ότι και καλά ένα εμμονικό και φοβερό θηλυκό τρόλι όπως λές που λέγεται έρρικα ασχολείται μόνο αποκελιστικά μαζί σου και σε τρολάρει ασύστολα από το περασμένο καλοκαίρι, μάλλον δεν περνάει σε εμάς.
  Θες απλά να ασχολούνται όλοι μαζί σου, να κάνεις ντόρο στα θέματα, να παριστάνεις τον έξυπνο. Για σένα σημασία έχουν οι πιο πολλές ψήφοι, είτε θετικές είτε αρνητικές.
  Ελπίζω κάποια στιγμή να σε μπανάρουν και να απαλλαχθούμε απο την ανούσια παρουσία σου στο μπίστ. Φιλιά...

  1. avatar Θες και τα λες?

   Τα προσωπικά σας να τα λυσετε σε άλλο μαγαζάκι. Δεν ειστε το πρωτο χωρισμένο ζευγαρακι που νομίζει ότι όλος ο κόσμος περιστρέφεται γύρω από αυτούς.

 9. avatar Γιώργος Γ

  Μπράβο στο παλικάρι μας...

 10. avatar Γιώργος Γ

  Μπράβο...

 11. avatar Peter Akito

  Ααα για πες το έτσι! Θα ελέγχει η εφαρμογή, με βάση αλγόριθμων,εάν υπάρχουν παρόμοια άρθρα και θα τα συγκρίνει για να αποφασίσει εάν είναι έγκυρη η πληροφορία. ΔΗΛΑΔΉ ΜΕ ΛΊΓΑ ΛΌΓΙΑ,ΑΝ ΤΑ ΆΛΛΑ ΆΡΘΡΑ ΛΈΝΕ ΤΗΝ ΕΊΔΗΣΗ ΤΌΤΕ ΕΊΝΑΙ ΈΓΚΥΡΟ! Αυτό δίνει σοβαρό πρόβλημα στην ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας (ξέρω ότι υπάρχει και η παραπληροφόρηση). Δηλαδή, εάν εγώ έχω ψαχτεί σε μια βιβλιογραφία ή σε μια πολύ παλιά πηγή ή ακόμη μπορεί να είμαι αρχαιολόγος και να έκανα καλήτερη μετάφραση σε κάτι και θα ήθελα να το δημοσιεύσω και έρχεται μια εφαρμογή και μου λέει "ξες τι? Δεν είσαι σαν τους άλλους,οπότε είναι προπαγάνδα αυτό που γράφεις".

 12. avatar criskalts

  Η τρολού σήμερα κοπρίζει με ονόματα όπως:
  criskalts- απο θεσσαλονικη με αγαπη
  και
  criskalts- γαλαζιο στρουμφακι και υπηκοος αλβανιας
  ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΤΗΣ ΒΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΜΟΝΟ ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ
  χεχεχε

  1. avatar μυθοπλασίας συνέχεια

   εγώ δεν βλέπω καμία ΄΄έρρικα΄΄ που λες να μαζεύει αρνητικές!
   το ΄΄criskalts΄΄ βλέπω να μαζεύει μονο αρνητικές, και ακόμα δεν το έχεις καταλάβει παλικαράκι μου, πετυχημένο μου εσύ...

   1. avatar criskalts

    εεεεερικαααααα

  2. avatar μυθοπλασίας συνέχεια

   ένα ακόμα σχόλιο σου άσχετο με το άρθρο.
   μα καλά, ποιός σου είπε ότι μας ενδιαφέρουν οι μυθοπλασίες σου αγοράκι μου;
   πότε πια θα σταματήσεις να θες να είσαι συνέχεια στο επίκεντρο;

   1. avatar criskalts

    χρησιμοποιείς και τονισμό;
    γιατί;
    για να ξεγελάσεις κάποιον;

   2. avatar criskalts

    Είσαι σε καλό δρόμο....
    χεχεχε

   3. avatar criskalts

    Είσαι σε καλό δρόμο....
    χεχεχε

 13. avatar 11

  ας παει στο βραβειο !!

 14. avatar 11

  να παει στο βραβειο!!!

 15. avatar Hawk

  Ο κύριος από την όμορφη Θεσσαλονίκη το παίζει πολύξερος σε όλα τα θέματα. Τι σου κάνει το κόμπλεξ. Σε όλα τα σχόλια του εδώ μέσα, εισπράττει αρνητικά.

  1. avatar criskalts

   Και τίγκα στις αρνητικές η ''μαντάμ'' γιατί συνεχώς λέει μ.....

  2. avatar criskalts

   ''Κυρία'' παρακαλώ είναι και γράφει κάθε μέρα με διαφορετικά ονόματα.
   Τις περισσότερες με παράφραση του δικού μου, επειδή την κράζω συνεχώς.
   Μια σάικο μπουγατσόμυαλη είναι.

 16. avatar Kaleid_dm

  Mπράβο στο παλικάρι..

 17. avatar Panayota123

  Μπράβο του φοβερός!!!!!

  1. avatar ANDREAS samothrakitis

   Φίλε ότι καλύτερο θα μπορούσε να συμβεί σε όλους όσους θέλουν να διαβάζουν αληθινές ειδήσεις Εκφράζω τα συγχαρητήρια μου
   Προχώρα, να μάς δώσεις ότι καλυτερο
   Ερώτηση
   Εμείς οι μη δημοσιογράφοι πως θα το κατεβάζουμε ;

 18. avatar SCULLYXL5

  ΣΙΓΟΥΡΑ!!!

 19. avatar ΑσεΜαςΡεΦιλε

  "Απλά αυτό που θέλει η Ε.Ε. είναι όταν κάνεις share ο,τιδήποτε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να βγαίνει από κάτω και η αντίθετη άποψη. Η Γερμανία λέει "κόφτε τα", η Ευρώπη θέλει να μάθει να σκέφτεται ο κόσμος»." - Οι Γερμανοί (ως Γερμανοί λένε αυτό που θέλουν με το όνομά τους. Δεν έχουν κανέναν ενδοιασμό για το πως "φαίνεται" αυτό που ζητούν.
  Η...."Ευρώπη" από την άλλη, έχει περισσότερη διπλωματία - και γι αυτό είναι ποιό επικίνδυνη.
  Σου λέει ας φαίνεται πως υπάρχει πολυφωνία για να μην εξάπτουμε το πλήθος, και όταν χρειαστεί, θα μπορούμε να ελέγχουμε ποιά θέλουμε να εμφανίζονται ως trusted ειδήσεις και ποιά ως hoax....
  π.χ όσεσ ειδήσεις εξυμνούν τον Τσίπρα θα είναι trusted ενώ όσες επιχειρηματολογούν εναντίον, θα είναι hoax.
  Για να βλέπουν τα ευρωληγούρια που κατευθυνόμαστε.

 20. avatar criskalts- απο θεσσαλονικη με αγαπη

  πολυς λογος για το τιποτα ή ενας ακομα ΄΄επιτυχημενος ελληνας΄΄ που θα (δεν θα) σωσει την ελλαδα?
  νομιζω οτι ολοι εχουμε βαρεθει να ακουμε καθε εβδομαδα σχεδον και απο ενα ΄΄ελληνικο μυαλο΄΄ που διαπρεπει στο διαδικτυο και στις εφαρμογες ....λες και ετσι θα παει μπροστα η ελλαδα....με τους νεους να ασχολουνται μονο με ''καινοτομες εφαρμογες ''
  που καποιοι αλλοι σε αλλες χωρες -πχ ΗΠΑ- τις εχουν ανακαλυψει χρονια πριν....χρονια ομως....
  ας μην γινομαστε ομως κακοι με το παλικαρακι...που εβγαλε σελφι και με τον σταυρο τον θεοδωρακη προχθες.....

  1. avatar Χρήστος.

   Και ποιος σου είπε ότι έχει υποχρέωση (ή δυνατότητα) να σώσει την Ελλάδα; Χρωστάει κάτι στην Ελλάδα που τον καταδικάζει σε μισθό 400 Ευρώ (αν σταθεί τυχερός); Η δουλειά του δεν είναι 100% καινοτόμα, δεν ανακαλύπτει τον τροχό, μπορεί όμως να επεκταθεί με την κατάλληλη ομάδα ατόμων και να έχει εξαιρετική αποτελεσματικότητα. Που θα τον πεις και παληκαράκι... τι έκανες εσύ, άραγε, όταν ήσουν 20 χρονών; Σταμάτα να ζηλεύεις το μέλλον που έχει αυτός ο άνθρωπος, και άσε τα εσωτερικά σου κόμπλεξ να παραμείνουν μέσα σου.

  2. avatar Boulgaros

   Διακρίνω ένα κομπλεξ ή ιδέα μου είναι ;

   1. avatar criskalts

    Όχι ένα κόμπλεξ...
    η ερρικα είναι ΜΟΝΟ κόμπλεξ.....
    μπουγατσόφατσα

Παρακαλούμε περιμένετε ...