Πόσα λεφτά θα δίνατε για ένα κινητό τηλέφωνο; Σίγουρα η απάντηση διαφέρει για κάθε άνθρωπο. Όλοι όμως συμφωνούν ότι σήμερα ένας χρήστης χρειάζεται μια συσκευή που να πραγματοποιεί κλήσεις, ανταλλαγή μηνυμάτων, να τραβάει μια καθαρή φωτογραφία και να επιτρέπει το σερφάρισμα στο Διαδίκτυο. Αυτές τις λειτουργίες μπορούν να τις βρουν οι καταναλωτές σε όλα σχεδόν τα κινητά τηλέφωνα της αγοράς. Ένας όμως στοιχείο των υπερβολικά πλούσιων ανθρώπων είναι ότι ξοδεύουν μυθικά ποσά σε πράγματα, για τα οποία θα μπορούσαν να ξοδέψουν λιγότερα… απλά επειδή μπορούν. Με αυτό το σκεπτικό, κάποιες εταιρείες βελτίωσης έχουν κατασκευάσει σε γελοίο βαθμό πολυτελή κινητά που απευθύνονται σε πάρα πολύ λίγους ανθρώπους και κοστίζουν μια περιουσία. Τα περισσότερα από αυτά μάλιστα είναι iPhone εξαιτίας της αριστοτεχνικής δουλειάς του σχεδιαστή Stuart Hughes στα προϊόντα της Apple… Δείτε τις εντυπωσιακές κατασκευές που μας κάνουν να απορούμε ποιος θα έδινε τόσα χρήματα για ένα κινητό τηλέφωνο…

Gresso Luxor Las Vegas Jackpot

gresso1 Τον Αύγουστο του 2010, η ρώσικη εταιρεία Gresso που φημίζεται για την κατασκευή πολυτελών αντικειμένων καθώς και κινητών τηλεφώνων, παρουσίασε ένα κινητό που κόστιζε, σύμφωνα με το gsmarena.com ένα εκατομμύριο δολάρια. Αυτό που κάνει το κινητό τόσο ιδιαίτερο είναι τα μαύρα διαμάντια που καλύπτουν το μπροστινό κομμάτι της συσκευής, καθώς και ένα κομμάτι ξύλου ηλικίας 200 ετών στο πίσω μέρος του τηλεφώνου. Επίσης η Gresso γέμισε μια γραμμή 12 χιλιοστών στη συσκευή με 180 γραμμάρια χρυσού.

iPhone 5 Black Diamond

iphbs1 iphbs2 iphbs3 Ένα μαύρο διαμάντι 26 καρατίων αποφάσισε να ενσωματώσει σε ένα iPhone 5 ένας επιχειρηματίας από το Χονγκ Κονγκ στη θέση του περίφημου Home Button στη συσκευή της Apple. Όπως ήταν φυσικό, η τιμή του smartphone εκτοξεύτηκε στα 11,7 εκατ. ευρώ. Το χειροποίητο iPhone 5 Black Diamond κατασκευάστηκε από τον Stuart Hughes, σε συνεργασία με την Goldstriker, η οποία έχει τυλίξει σε χρυσό και διαμάντια και πολλά άλλα προϊόντα της Apple, όπως Ipad. Σημειώνεται ότι το Phone 5 Black Diamond έχει επίσης το λογότυπο της Apple ντυμένο με 53 αψεγάδιαστα διαμαντάκια, χρυσό 24 καρατίων που ζυγίζει 135 γραμμάρια, και οθόνη από ζαφείρι.

GoldVish Le Million

goldvish1 goldvish2 Το 2006 η ελβετική GoldVish μπήκε στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες παρουσιάζοντας το ακριβότερο κινητό που κατασκευάστηκε και πωλήθηκε. Αγοραστής ήταν ένας ρώσος μεγιστάνας ο οποίος έγινε φτωχότερος κατά ένα περίπου εκατομμύριο ευρώ. Η εταιρεία που ειδικεύεται στην κατασκευή τέτοιων τηλεφώνων έφτιαξε ένα κινητό με περίεργο σχήμα και το έντυσε με χρυσό 18 καρατίων και διαμάντια 120 καρατίων. Μόλις τρεις τέτοιες συσκευές κατασκευάστηκαν, ενώ μια είναι μόνο η επιβεβαιωμένη πώληση.

iPhone 4 Diamond Rose Edition

diamros1 diamros2 Ακόμα μια δουλειά του Stuart Hughes που εντυπωσιάζει. Ο Hughes αναδημιούργησε τη ζώνη γύρω από τις πλευρές του iPhone 4 προσθέτοντας χρυσό και διαμάντια, ενώ διαμόρφωσε το λογότυπο της Apple με 53 περισσότερα διαμάντια. Το κόστος της κατασκευής έφτασε τα 5 εκατ. λίρες, ενώ μεταξύ των διαμαντιών υπάρχει και ένα ροζ 7,4 καρατίων!

Diamond Crypto Smartphone crypto1

Πριν δέκα χρόνια εμφανίστηκε το Diamond Crypto Smartphone και κέρδισε αυτομάτως μια θέση στη λίστα με τα κινητά τηλέφωνα που κοστίζουν εκατομμύρια. Το 2006 λοιπόν η ρώσικη εταιρεία JSC Ancort ανέπτυξε ένα κινητό βασισμένο στο λειτουργικό Windows CE το οποίο φημιζόταν για τις ισχυρές του δυνατότητες στην τεχνολογία κρυπτογράφησης… Η εταιρεία κατασκευής εξυμνούσε τις δυνατότητες του κινητού για την προστασία δεδομένων, ωστόσο τα 50 διαμάντια ήταν αυτά που έκαναν την τιμή του να φτάσει στα 1,3 εκατομμύρια δολάρια.

Diamond Ecstasy iPhone 6

ecs1 ecs2 ecs3 Από τη λίστα δεν θα μπορούσε να λείπει και ένα «έξυπνο» κινητό από ατόφιο χρυσό και διαμάντια. Ο λόγος για το «Diamond Ecstasy iPhone». Αν απορείτε για το ποιος θα έδινε 3,5 εκατ. δολάρια για να αποκτήσει το smartphone, σύμφωνα με την εταιρεία Goldgenie που επιμελείται την κατασκευή, στη λίστα των πάμπλουτων πελατών της βρίσκονται ονόματα όπως οι: Γιουσέιν Μπολτ, Ντέιβιντ Μπέκαμ και Παφ Ντάντι. Η πολύτιμη συσκευή έχει φτιαχτεί από ατόφιο χρυσό 24 καρατίων και έχει διακοσμηθεί με δεκάδες μικρά διαμαντάκια.

iPhone 4S Elite Gold

elit1 elit2 elit3 elit4 Παρόλο που το iPhone 4S μοιάζει παρωχημένο μπροστά στο iPhone 6s που κυκλοφορεί σήμερα, υπάρχει ένα 4S που κοστίζει 7,2 εκατομμύρια ευρώ. Αυτό συμβαίνει επειδή διαθέτει 500 αψεγάδιαστα διαμάντια, πολλά εξ’ αυτών σπάνια, συνολικού βάρους πάνω από 100 καράτια και λογότυπο της Apple με όχι λιγότερα από 50 διαμάντια. Όχι μόνο το κινητό αλλά και η θήκη, έχει διακοσμηθεί με πολύτιμους λίθους.

Savelli smartphone

sav1 sav2 Το κινητό που έφτιαξε ο ελβετικός οίκος κοσμημάτων Savelli είναι γνωστό ως το smartphone των 250.000 ευρώ. Φυσικά η συσκευή ανήκει περισσότερο στην κατηγορία των κοσμημάτων παρά σε αυτή των κινητών, αφού διαθέτει ιδιαίτερο σχεδιασμό και κατασκευή από διαμάντια, χρυσάφι και δέρμα. Η συσκευή του ελβετικού κυκλοφόρησε σε επιλεγμένες αγορές Ρωσίας, της Ευρώπης, της Κίνας και της Μέσης Ανατολής. Δείτε όλα τα θέματα του Weekend