Τα οικογενειακά ταξίδια μπορούν να προσφέρουν αξέχαστες στιγμές που θα θυμούνται μικροί και μεγάλοι για πάντα, όμως ανάλογα με την ηλικία και το χαρακτήρα των παιδιών, μερικές φορές –αν οι γονείς δεν είναι κατάλληλα προετοιμασμένοι- μπορεί να καταλήξουν… σε αποτυχία!

Οι γονείς θα πρέπει να φροντίσουν ώστε το ταξίδι -ειδικά αν διαρκεί αρκετές ώρες- να είναι διασκεδαστικό από μόνο του για τα παιδιά (όχι μόνο ο προορισμός), καθώς μπορεί να βαρεθούν και να κουραστούν κατά τη διάρκειά του, με αποτέλεσμα… γκρίνιες, φωνές και κλάματα, που στη συνέχεια… κουράζουν τους ίδιους!

Δείτε παρακάτω μερικά έξυπνα δώρα (αν δεν έχετε καταλήξει ακόμη στο τι θα τους πάρετε για τις γιορτές) που θα αρέσουν στα παιδιά και θα τα κρατήσουν απασχολημένα, ή θα καθησυχάσουν τους φόβους τους, κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού, που προτείνει το usatoday.com.

Διώξτε τη βαρεμάρα: Tablets για παιδιά
 

Polaroid Kids Tablet 2: Η δεύτερη γενιά Polaroid Kids Tablet προσφέρει μεγαλύτερες ταχύτητες, δύο κάμερες (μπροστά και πίσω) και πολύ περισσότερα παιχνίδια. Οι ειδικοί «προφυλακτήρες» προσφέρουν επιπλέον αντοχή και η ανάλυση 1024 x 600 της οθόνης 7 ιντσών προσφέρει μεγαλύτερη… απόλαυση!

Η ταμπλέτα είναι εφοδιασμένη με περισσότερα από 70 βιβλία, εφαρμογές, παιχνίδια και βίντεο από τα Cartoon Network, Marvel και Disney.

Nabi Jr: Κατάλληλο για παιδιά προσχολικής ηλικίας. Διαθέτει οθόνη 5 ιντσών με ανάλυση 800 x 480, η οποία μπορεί να μην είναι τόσο καλή όσο σε άλλες ταμπλέτες, όμως για τους μικρούς φίλους είναι ικανοποιητική.

Έχει ακόμη κάμερα και χώρο όπου αποθηκεύονται οι φωτογραφίες, ενώ τα παιδιά μπορούν να επιλέξουν να ακούσουν την εξιστόρηση μιας ιστορίας από τον MeeGenius, ή να κάνουν απλές ασκήσεις, να διαβάσουν κάτι παρέα με τους γονείς τους ή να παίξουν κάποιο παιχνίδι, επιλέγοντας ανάμεσα από 30 εφαρμογές.

Μπορούν ακόμη να ζωγραφίσουν, να φτιάξουν παζλ με δεινόσαυρους και να κατεβάσουν πολλές ακόμη εφαρμογές μέσω Wi-fi.

Ενισχύστε τη δημιουργικότητα

Sensu Portable Artist Brush & Stylus: Το ψηφιακό αυτό πινέλο μοιάζει με πραγματικό και κινείται προς όλες τις κατευθύνσεις στην οθόνη ενός tablet ή ενός smartphone… σαν να ζωγραφίζει κανείς στην πραγματικότητα.

Φυσικά, κανείς μπορεί να ζωγραφίσει χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά του, όμως με το Sensu brush μπορεί να κάνει περισσότερες λεπτομέρειες και να φαίνεται σαν να έχει δημιουργήσει… πινελιές, στο ψηφιακό μουσαμά του.

Φωτίστε το… φόβο τους

Light My Way Nightlight: Το κατάλληλο δώρο για τα παιδιά που δε νιώθουν άνετα να κοιμούνται σε ξένους χώρους, όπως το δωμάτιο ενός ξενοδοχείου, ή το σπίτι ενός συγγενικού προσώπου που δεν επισκέπτονται συχνά.

Πολλά παιδιά φοβούνται τα «τέρατα» που βγαίνουν τις νύχτες και τα καταδιώκουν στα όνειρά τους. Με το φωτιστικό-κουκουβάγια μπορείτε να τα καθησυχάσετε ότι τίποτε δε θα τους συμβεί.

Διαθέτει χερούλι και λειτουργεί με μπαταρίες, έτσι το παιδί μπορεί να το πάρει μαζί του τη νύχτα, αν σηκωθεί για παράδειγμα από το κρεβάτι του για να πάει στην τουαλέτα.

Λειτουργεί με χρονοδιακόπτη, σβήνοντας το φως μετά από 20 λεπτά, όμως αυτό μπορεί να αλλάξει ανάλογα με τις ανάγκες σας.

Προληπτικά «ταμπελάκια» για… παν ενδεχόμενο

SafetyTat:
Είναι ο εφιάλτης κάθε γονιού που είτε πηγαίνει βόλτα το παιδί του σε ένα πάρκο, μουσείο, λούνα παρκ, εμπορικό κέντρο, είτε –ακόμη χειρότερα- ταξιδεύει στο εξωτερικό μαζί του: όταν τα παιδιά είναι ακόμη μικρά για να μιλούν και να επικοινωνούν με κάποιον τρίτο που να καταλαβαίνει αυτά που λένε και να θυμούνται το τηλέφωνο ή τη διεύθυνση του σπιτιού τους.

Τα SafetyTats είναι «προσωρινά τατουάζ» που δημιούργησε μια μητέρα, η οποία είχε τους ίδιους φόβους: τι θα έκανε αν κάποια στιγμή έχανε το παιδί της σε ένα δημόσιο χώρο;

Το προσωρινό τατουάζ που κολλάει επάνω στο χέρι των παιδιών, αναφέρει το κινητό σας τηλέφωνο, προκειμένου όποιος το βρει να μπορεί να επικοινωνήσει μαζί σας.

Μπορείτε είτε να παραγγείλετε τα δικά σας «έτοιμα τατουάζ» με τις πληροφορίες που θέλετε και να το «κολλήσετε» χρησιμοποιώντας λίγο νερό στο χέρι των παιδιών σας, είτε να επιλέξετε την εκδοχή «τραυμαπλάστ» με ένα ειδικό στυλό για να γράψετε επάνω τα στοιχεία επικοινωνίας που θέλετε.