Ένα από τα πιο δημοφιλή κρουαζιερόπλοια του κόσμου, το Queen Mary 2, έχει φιλοξενήσει στα ταξίδια του από διασημότητες, αρχηγούς κρατών και ηγέτες έως κάθε λογής ταξιδιώτες, από το παρθενικό του ταξίδι το Μάιο του 2004.

Γιορτάζοντας την 10η επέτειο του, το Conde Nast Traveler μας παρουσιάζει εντυπωσιακές φωτογραφίες από τα ταξίδια του και τις υψηλού επιπέδου ανέσεις του!

Ο Kevin Oprey, πλοίαρχος του Queen Mary 2, ερευνά τη θάλασσα κατά τη διάρκεια της κρουαζιέρας του 2014 ανοικτά των ακτών του Μπαλί. Ο ίδιος κατάφερε να ισορροπήσει στην πλώρη του πλοίου, καθώς ο φωτογράφος James Morgan τράβηξε αυτή την απίστευτη εικόνα, που αποδεικνύει την επιδεικτική ομορφιά του πλοίου.

Με περισσότερα από 419 δρομολόγια και 200 ​​διελεύσεις του Ατλαντικού, που ισοδυναμεί με τρία ταξίδια στο φεγγάρι και πίσω, το Queen Mary 2 έχει ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο. Μερικές από τις πόλεις που οργάνωσαν ένα φαντασμαγορικό καλωσόρισμα ήταν το Σαν Φρανσίσκο και το Σίδνεϊ.

Το άγαμα της Ελευεθρίας καλωσόρισε και τα τρία υπερωκεάνια της Cunard, το Queen Mary 2 , το Queen Victoria και το Queen Elizabeth, στο Μανχάταν για ένα ιστορικό ραντεβού στις 13 Ιανουαρίου του 2011. Το τρίο ενώθηκε και πάλι στις 9 Μαΐου στο Σαουθάμπτον της Αγγλίας, όπου γιορτάστηκε η 10η επέτειος του QM2.

Το Queen Mary 2 γιόρτασε πρόσφατα ένα ακόμα ορόσημο στη Νέα Υόρκη. Στις 6 Ιουλίου του 2013, το πλοίο ξεκίνησε το 200ο υπερατλαντικό ταξίδι του από το το Red Hook του Μπρούκλιν προς το Σαουθάμπτον.

Η Carly Simon και ο James Taylor είναι μεταξύ των καλλιτεχνών που έχουν συμμετάσχει σε συναυλίες στο πλοίο. Άλλες διασημότητες, συμπεριλαμβανομένης της Ούμα Θέρμαν, του Ράσελ Κρόου, του Ρίτσαρντ Ντρέιφους, του John Cleese και της Angela Bassett, έχουν επίσης ταξιδέψει με το πλοίο.

Δεν έχουν ταξιδέψει μόνο διάσημοι με το Queen Mary 2. Τον Ιούλιο του 2005,. το πρώτο υπογεγραμμένο από την συγγραφέα αντίγραφο της JK Ρόουλινγκ “Ο Χάρι Πότερ και ο Ημίαιμος Πρίγκιπας” διέσχισε τον Ατλαντικό στο πλοίο σε ένα ειδικά διαμορφωμένο μπαούλο.

Ακόμα κι αν δεν είστε αρχηγός κράτους ή διάσημος, θα νιώσετε σαν βασιλιάδες στο κρουαζιερόπλοιο. Μια από τις πολυτελείς επιλογές διαμονής είναι και το Queens Grill Double, που προσφέρει τις ανέσεις ενός σπιτιού. Οι υπηρεσίες του περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων, υπηρεσία μπάτλερ και προτεραιότητα στην επιβίβαση.

Το Queen Mary 2 προσφέρει μερικές από τις πιο πολυτελείς ανέσεις, που είναι διαθέσιμες στα σύγχρονα κρουαζιερόπλοια και μιλάμε απλά για γυμναστήριο ή ζωντανή μουσική. Οι ταξιδιώτες του QM2 μπορούν να επισκεφθούν το πλανητάριο του πλοίου, να επιλέξουν ένα από τα 8.000 βιβλία της βιβλιοθήκης του ή ακόμα και να κάνουν μαθήματα υποκριτικής, κατά τη διάρκεια της κρουαζιέρας.

Το πρώτο Canyon Ranch SpaClub στη θάλασσα δημιουργήθηκε στο Queen Mary 2. Ο χώρος του σπα εκτείνεται σε δύο καταστρώματα και 20.000 τετραγωνικά πόδια. Οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν μασάζ και θεραπείες περιποίησης και επίσης έχουν πρόσβαση στο Κέντρο Θεραπείας Aqua. Γιορτάζοντας την 10η επέτειο του κρουαζιερόπλοιου, οι υπεύθυνοι του σπα προσφέρουν νέες θεραπείες, όπως περιποίηση προσώπου με προϊόντα που περιέχουν διαμάντι.

Παρόλο που ο παγκόσμιος γαστρονομικός πρεσβευτής της Cunard, Jean – Marie Zimmermann, είναι υπεύθυνος για τα μενού στο κεντρικό εστιατόριο του Queen Mary 2, υπάρχει επίσης ένα μεσογειακό εστιατόριο εμπνευσμένο από τον Todd English. Οι ταξιδιώτες μπορούν επίσης να απολαύσουν το τσάι τους στο Queens Room.