Εκτός από τα αμέτρητα και πανέμορφα ελληνικά νησιά με τις ιδιαίτερες και φημισμένες παραλίες τους, η ηπειρωτική Ελλάδα «καυχιέται» κι αυτή για τα δικά της διαμαντάκια που, ομολογουμένως, προκαλούν εντυπώσεις και κερδίζουν το κοινό που τις επισκέπτονται.

Εξωτικά σκηνικά που θα μπορούσε να συναντήσει κανείς σε μακρινούς, ονειρικούς προορισμούς κι όμως βρίσκονται στην Ελλάδα και μάλιστα την ηπειρωτική.

Μπέλλα Βράκα

Η Μπέλλα Βράκα, στο νησάκι Μουρτεμένο, είναι μία από τις πιο ονειρικές παραλίες στα Σύβοτα, την οποία μπορεί κανείς να προσεγγίσει με τα πόδια καθώς τα νερά είναι αβαθή.

Από τα πιο χαρακτηριστικά της σημεία το ροζ χρώμα της αμμουδιάς, το οποίο οφείλεται στο έντονο κοκκινόχωμα της περιοχής, αλλά και το γεγονός ότι το βάθος της θάλασσας δεν περνάει τους 40 πόντους, κάτι που ευνοεί ιδιαιτέρως την πεζή προσέγγιση της ακρογιαλιάς.

Βοϊδοκοιλιά

Σε απόσταση 10 χλμ. βόρεια της Πύλου, στο δυτικό τμήμα της Μεσσηνίας και δίπλα ακριβώς στη λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας, συναντάται η εντυπωσιακότερη παραλία της Μεσσηνίας, και όχι μόνο, και η πιο φημισμένη και πολυφωτογραφημένη του νομού.

Η Βοϊδοκοιλιά με σχήμα μισοφέγγαρου, ψιλή, λευκή σαν πούδρα αμμουδιά και τιρκουάζ, κρυστάλλινα νερά είναι ένας φυσικός κόλπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την απόλυτη φυσική ομορφιά που συγκεντρώνει όλους τους επισκέπτες του νομού.

Αμμόλοφοι

Οι Αμμόλοφοι, όνομα και πράγμα, σε απόσταση 20 χλμ. από την πόλη της Καβάλας και 2 χλμ. από το καλοκαιρινό θέρετρο της Νέας Περάμου, αποτελούν πραγματικό στολίδι για τον δήμο Παγγαίου, όπου και υπάγεται η παραλία.

Πρόκειται για τρεις διαδοχικούς, ονειρικούς κόλπους που φέρνουν στο νου εικόνες από κάποιον μαγικό, εξωτικό προορισμό με ψιλή, χρυσαφένια άμμο και σαν πισίνας διάφανα νερά.

Η παραλία είναι οργανωμένη με beach bars, ενώ διαθέτει και επιλογές για τους λάτρεις των θαλάσσιων σπορ. Για όσους αναζητούν πιο ήρεμες και ήσυχες γωνιές θα βρουν το δικό τους ησυχαστήριο στους ονειρικούς Αμμόλοφους.

Μυλοπόταμος

Πανέμορφο φυσικό τοπίο, σε μία από τις πιο φημισμένες παραλίες του Πηλίου. Ο Μυλοπόταμος, βρίσκεται από την πλευρά του Αιγαίου, διαθέτει χρυσαφένια αμμουδιά, λευκό βοτσαλάκι και τιρκουάζ νερά, χαρακτηριστιά που την καθιστούν σε μία από τις πιο διάσημες ακρογιαλιές του προορισμού. Μόλις αντικρίσετε την ακτή του Μυλοποτάμου, το βλέμμα σας θα πέσει στον επιβλητικό βράχο στο μέσον της παραλίας, ο οποίος τη χωρίζει στα δύο.

Καρύδι

Κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά, που παραπέμπουν στις εξωτικές παραλίες της Καραϊβικής, αμμώδης ακρογιαλιά με ολόλευκη ψιλή άμμο και φυσική σκιά από τα πεύκα που φτάνουν, σχεδόν, μέχρι τη θάλασσα, συνθέτουν το ονειρικό σκηνικό στην παραλία Καρύδι στην Βουρβουρού, στη χερσόνησο της Σιθωνίας (δεύτερο «πόδι») στη Χαλκιδική.

Πρόκειται για έναν υπέροχο κόλπο που αγκαλιάζεται από λευκούς και εντυπωσιακούς βραχώδεις σχηματισμούς και από τις δύο πλευρές του. Ζεστά και αρκετά ρηχά νερά ενδείκνυνται για ατελείωτο κολύμπι και παιχνίδια στη θάλασσα, κάτω από τον καλοκαιρινό ήλιο.