Αν ένας προορισμός της ηπειρωτικής Ελλάδας φημίζεται για τις ονειρικές παραλίες που μεταφέρουν τον επισκέπτη σε μέρη εξωτικά, αυτός είναι σίγουρα τα Σύβοτα.

Πρόκειται για έναν από τους δημοφιλέστερους παραθαλάσσιους προορισμούς της Ηπείρου, που προσελκύουν πλήθη τουριστών για τις υπέροχες ακρογιαλιές τους.

Περιτριγυρισμένα από καταπράσινους λόφους και χτισμένα μέσα σε όρμο, αποτελούν ιδανικό προορισμό για καλοκαιρινές διακοπές, και μάλιστα για όσους ταξιδεύουν με την οικογένειά τους.

Στα Σύβοτα,  λοιπόν, συναντάται και μία από τις πιο εξωτικές παραλίες της Ηπείρου, η οποία νοητά ταξιδεύει σε μέρη μακρινά και ονειρεμένα. Ο λόγος για την Μπέλλα Βράκα, στο νησάκι Μουρτεμένο, την οποία μπορεί κανείς να προσεγγίσει με τα πόδια καθώς τα νερά είναι αβαθή.

Από τα πιο χαρακτηριστικά σημεία της ακτής το ροζ χρώμα της αμμουδιάς, το οποίο οφείλεται στο έντονο κοκκινόχωμα της περιοχής, αλλά και το γεγονός ότι το βάθος της θάλασσας δεν περνάει τους 40 πόντους, κάτι που ευνοεί ιδιαιτέρως την πεζή προσέγγιση της ακρογιαλιάς.