Κύμα τουριστών πέρασε το σταθμό του Προμαχώνα

Ο αυξημένος αριθμός τους δε γέμισε τα ταμεία των καταστηματαρχών στις Σέρρες


ΤΑΞΙΔΙΝΕΑ
17:32
04/05/2015
Κύμα τουριστών πέρασε το σταθμό του Προμαχώνα
loading

Αυξημένη κατά 60%-70% ήταν η κίνηση στο μεθοριακό σταθμό του Προμαχώνα το τριήμερο της Πρωτομαγιάς, με πολλούς τουρίστες, από τη γειτονική Βουλγαρία, αλλά και από την Ουκρανία, να περνούν τα ελληνικά σύνορα για μια σύντομη απόδραση

Οι περισσότεροι θα παραμείνουν στην Ελλάδα για διάστημα μεγαλύτερο των έξι ημερών, αφού συνδύασαν την Πρωτομαγιά με την γιορτή του Αγίου Γεωργίου (βάσει του Παλαιού Ημερολογίου).

Ωστόσο, το κύμα τουριστών που πέρασε τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα από τον σταθμό του Προμαχώνα, δεν γέμισε τα ταμεία των καταστηματαρχών στις Σέρρες, αφού οι περισσότεροι τουρίστες από τα Βαλκάνια επιλέγουν κυρίως παραθαλάσσιες περιοχές για τις διακοπές τους. Μάλιστα, αρκετοί είναι αυτοί -κυρίως Βούλγαροι- που είναι πλέον ιδιοκτήτες παραθαλάσσιων σπιτιών στον Στρυμονικό Κόλπο και στα παράλια της Καβάλας.

«Παρότι οι περισσότεροι τουρίστες από τις βαλκανικές χώρες διασχίζουν τον μεθοριακό σταθμό του Προμαχώνα, οι Σέρρες δεν αποτελούν εμπορικό σταθμό των τουριστών, γιατί η χάραξη της Εγνατίας Οδού είναι μακριά από την πόλη» δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Σερρών Γιάννης Μπαλίτης.

Εξήγησε δε, ότι ο Εμπορικός Σύλλογος Σερρών σχεδιάζει να πραγματοποιήσει διαφορές δράσεις και εκδηλώσεις πάνω στην εθνική οδό Σερρών - Προμαχώνα και μία από τις σκέψεις είναι να χαρίζουν το κόστος των διοδίων σε όποιον τουρίστα επισκεφθεί κάποιο κατάστημα της πόλης των Σερρών. «Θα τους δίνουμε πίσω το αντίτιμο των διοδίων αρκεί να κάνουν αγορές από τα καταστήματα της πόλης» σημείωσε ο κ. Μπαλίτης.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει