Η πρώτη επίσημη παραλία γυμνιστών στη Νότια Αφρική εγκαινιάστηκε με… όλες τις τιμές αυτό το σαββατοκύριακο, με εκατοντάδες ανθρώπους να πετούν τα ρούχα τους και να βουτούν στη θάλασσα όπως τους γέννησε η μαμά τους!

Η παραλία Mpenjati στην επαρχία KwaZulu-Natal της Νοτίου Αφρικής πήρε επίσημη άδεια από τις τοπικές αρχές και πλέον αποτελεί την πρώτη παραλία του «είδους της» στη χώρα.

Για την ακρίβεια, όπως αναφέρει η MailOnline, η άδεια είχε δοθεί από τον περασμένο Νοέμβρη, ωστόσο το τολμηρό εγχείρημα συνάντησε την αντίδραση από ομάδες πολιτών με αποτέλεσμα τα εγκαίνια να καθυστερήσουν μερικούς μήνες.
Από την άλλη, η ομάδα που πίεσε προς την κατεύθυνση αυτή ελπίζει ότι η παραλία –μετά την αναγνώριση αυτή- θα προσελκύσει ανθρώπους απ’ όλον τον κόσμο.

«Βρισκόμαστε εδώ νόμιμα. Υπάρχει αρκετή συγκίνηση. Οι άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν ότι οι φυσιολάτρες (γυμνιστές) θέλουν να γίνουν ένα με τη Φύση. Δεν υπάρχει κάτι σεξουαλικό πίσω από αυτό» ανέφερε ο επικεφαλής της ένωσης South African Naturists Association (Sanna), Serge Pavlovic, μιλώντας στην ιστοσελίδα timeslive.co.za.

«Είμαστε η μοναδική παραλία γυμνιστών στον κόσμο με κώδικα συμπεριφοράς, που αναμένεται όλοι να ακολουθήσουν. Είμαστε πολύ περήφανοι. Πρόκειται για μια φανταστική παραλία και θέλουμε να την προωθήσουμε για να τη γνωρίσουν γυμνιστές απ’ όλον τον κόσμο» πρόσθεσε ο ίδιος.

Καλές βουτιές!

(Φωτογραφία αρχείου)