Θετικά είναι τα μηνύματα για τον τουρισμό της Κρήτης από τη Γερμανία, τόσο από την έκθεση του Βερολίνου όσο και από την άφιξη των πρώτων τουριστών για το 2015 που ήρθαν στην Κρήτη με τσάρτερ, από την Στουτγάρδη, εγκαινιάζοντας χθες το απόγευμα την νέα τουριστική περίοδο για το νησί.

Πρόκειται για την πρώτη οργανωμένη πτήση τσάρτερ στο νησί με από την αεροπορική εταιρεία «Germanwings» που ανήκει στον όμιλο της Lufthansa που μετέφερε 120 Γερμανούς τουρίστες.

Τους τουρίστες καλωσόρισαν στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» στελέχη της Περιφέρειας Κρήτης που οργάνωσαν μια μικρή εκδήλωση κατά την οποία, προσφέρθηκαν παραδοσιακά γλυκίσματα και τσικουδιά από κορίτσια του Λυκείου Ελληνίδων Ηρακλείου που ήταν ντυμένα με κρητικές παραδοσιακές φορεσιές.

Τους τουρίστες της πρώτης οργανωμένης πτήσης στην Κρήτη συνόδευσαν από την Στουτγάρδη στο Ηράκλειο, ο Αντιπεριφερειάρχης Ευριπίδης Κουκιαδάκης, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος τουρισμού Μιχάλης Βαμιεδάκης, ο Εκτελεστικός Γραμματέας Περιφέρειας Κρήτης Νίκος Ραπτάκης, ο αερολιμενάρχης Ηρακλείου Γιώργος Πλιάκας, ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΗ Γιάννης Μπράς, οι οποίοι συμμετείχαν στη διεθνή τουριστική έκθεση στο Βερολίνο.

Στις δηλώσεις τους στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης», οι κ. Κουκιαδάκης και Βαμιεδάκης εξέφρασαν τη χαρά τους για το πρόωρο ξεκίνημα της φετινής τουριστικής περιόδου, τονίζοντας ότι το γεγονός αυτό αποτελεί ένα θετικό βήμα στο στόχο που υλοποιεί η Περιφέρεια με τους φορείς για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, δηλαδή 9 μήνες τουρισμό στο νησί. Παράλληλα αναφέρθηκαν στα θετικά μηνύματα από την κορυφαία τουριστική διεθνή έκθεση στο Βερολίνο όπου η Περιφέρεια είχε δυναμική παρουσία προβάλλοντας σε δικό της περίπτερο την Κρήτη, τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα, με έμφαση στον πολιτισμό, στη παράδοση στο περιβάλλον, στη φιλοξενία, και ότι είναι ένας ασφαλής και ιδανικός προορισμός. Παράλληλα στην έκθεση υπήρξαν στοχευμένες επαφές-συναντήσεις με κορυφαίους παράγοντες του τουρισμού και μεγάλα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης.

Οι Γερμανοί τουρίστες κατά την άφιξή τους ευχαρίστησαν τα στελέχη της Περιφέρειας Κρήτης για τη θερμή υποδοχή που τους επιφυλάχθηκε στο αεροδρόμιο Ηρακλείου, δηλώνοντας ότι τους αρέσει η Κρήτη, είναι φίλοι του νησιού και θα έρχονται για διακοπές γιατί όπως ανέφεραν είναι από τους αγαπημένους τους προορισμούς.