Απίστευτο κι όμως πέρα για πέρα αληθινό! Το όνειρο τριών Νορβηγών φίλων έγινε πραγματικότητα και κατάφεραν να σπάσουν το παγκόσμιο ρεκόρ στο μεγαλύτερο αριθμό χωρών, τις οποίες μπορεί να επισκεφθεί κανείς σε μια μέρα.

Το απίστευτο ταξίδι ξεκίνησε από την Ελλάδα, τα μεσάνυχτα της 22 Σεπτεμβρίου, με την ομάδα των τριών να ταξιδεύει βορειοδυτικά, να περνά από την Βουλγαρία, τα Σκόπια, το Κόσοβο, τη Σερβία, την Κροατία, τη Βοσνία, τη Σλοβενία​​, την Αυστρία, την Ουγγαρία, τη Σλοβακία, την Τσεχία, τη Γερμανία, την Ολλανδία, το Βέλγιο, το Λουξεμβούργο, τη Γαλλία και την Ελβετία και να καταλήγει στο Λιχτενστάιν λίγο πριν λήξει το χρονικό περιθώριο των 24 ωρών.

Ο 39χρονος Gunnar Garfors, ο 42χρονος Tay-young Pak και ο 38χρονος Oyvind Djupvik κατέρριψαν το προηγούμενο ρεκόρ των 17 χωρών σε μία ημέρα.

«Ήταν ένα φανταστικό ταξίδι. Καταρρίψαμε το παλιό ρεκόρ και είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με τους εαυτούς μας. Είχαμε ακόμα χρόνο να διαθέσουμε, αλλά οι καιρικές συνθήκες ήταν πολύ κακές για να συνεχίσουμε στην 20η χώρα, την Ιταλία» δήλωσε ο Garfors.

Για να κάνουν τις μετακινήσεις τους πιο σύντομες χρησιμοποίησαν ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα, αλλά και πτήσεις από τα Σκόπια στο Βελιγράδι και από την Βιέννη στο Ντίσελντορφ.

Αυτή δεν ήταν η πρώτη προσπάθεια τους, αφού και τον περασμένο Μάιο επιχείρησαν να καταρρίψουν το ρεκόρ, αλλά το μόνο που κατάφεραν ήταν μια ισοπαλία με τους προηγούμενους κατόχους, μια ομάδα τεσσάρων φίλων που πέρασαν από 17 χώρες σε 24 ώρες το 2012.