Οι πιλότοι της Lufthansa άρχισαν σήμερα τριήμερη απεργία, με το γερμανικό αερομεταφορέα να ακυρώνει 3.800 πτήσεις της, παραλύοντας την εναέρια κυκλοφορία σε μια κινητοποίηση που αναμένεται να είναι η μεγαλύτερη στα χρονικά της αεροπορικής εταιρίας.

Η διαμάχη για τις αποδοχές και τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης είναι οι λόγοι που το συνδικάτο Cockpit, το οποίο εκπροσωπεί 5.400 πιλότους, κάλεσε σε απεργία από σήμερα στις 01.00 έως τις 00.59 του Σαββάτου, θέλοντας να υπογραμμίσει το αίτημά του να διατηρηθεί ένα καθεστώς πρόωρης συνταξιοδότησης.

Η Lufthansa κάλεσε σε νέες συνομιλίες. Η κινητοποίηση επηρεάζει τις επιβατικές πτήσεις της Lufthansa, της θυγατρικής της Germanwings και τις εμπορευματικές πτήσεις της Cargo.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της εταιρίας, 425.000 ταξιδιώτες θα επηρεαστούν έως την πρώτη πρωινή του Σαββάτου.

Η Lufthansa για να αποφευχθεί αναστάτωση, ενημέρωσε τους ενδιαφερόμενους με e-mails προτείνοντάς τους να πετάξουν με άλλες αεροπορικές εταιρίες. Από χθες, περί τις 60 πτήσεις έχουν ακυρωθεί ώστε οι διερχόμενοι επιβάτες να μην εγκλωβιστούν στη Γερμανία.

“Η επιθυμία μας είναι να επαναλάβουμε τις συνομιλίες το συντομότερο δυνατό, ακόμα και κατά τη διάρκεια της απεργίας, γιατί πιστεύω ότι μπορούμε να βρούμε μια καλή λύση”, δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπος της Lufthansa Μπάρμπαρα Σέντλερ.

Η κατάσταση στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης, το τρίτο μεγαλύτερο κέντρο της Ευρώπης, και στου Μονάχου ήταν ήρεμη το πρωί, δήλωσε εκπρόσωπος, δεδομένου ότι οι επιβάτες είχαν ενημερωθεί αρκετά έγκαιρα για τις ακυρώσεις των πτήσεων.

Ο γερμανός υπουργός Μεταφορών Αλεξάντερ Ντόμπριντ κάλεσε τη Lufthansa και το συνδικάτο να επιζητήσουν γρήγορα λύση για το καλό των ταξιδιωτών. «Κάθε ημέρα απεργίας περιορίζει τη μετακίνηση εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων», δήλωσε σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Bild.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.