Η καρδιά όλης της εγχώριας τουριστικής βιομηχανίας θα χτυπά για 4 ημέρες στο Metropolitan Expo! Το μεγαλύτερο εκθεσιακό κέντρο της χώρας μας θα φιλοξενήσει από τις 7 έως τις 10 Φεβρουαρίου τη μεγαλύτερη έκθεση στην Ελλάδα, με 525 εκθέτες και 45.000 τ.μ. εκθεσιακή επιφάνεια!

Κανένας επαγγελματίας των ξενοδοχείων και της μαζικής εστίασης δεν πρέπει να χάσει την ευκαιρία να ζήσει το κορυφαίο γεγονός του κλάδου του, που θα τον φέρει σε επαφή με όλες τις εξελίξεις που τον αφορούν.

Χορηγός επικοινωνίας της HORECA 2014 είναι το newsbeast.gr.

Η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη θα εγκαινιάσει την έκθεση

Την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου και ώρα 19:00 θα τελεστούν τα επίσημα εγκαίνια της 9ης ΗΟRECA. Tην έκθεση θα εγκαινιάσει η υπουργός Τουρισμού κ. Όλγα Κεφαλογιάννη και θα παραστούν εκπρόσωποι όλων των φορέων του τουρισμού και της γαστρονομίας.

Η υπουργός σε μήνυμά της σχετικά με την έκθεση αναφέρει μεταξύ άλλων: «Η HORECA, αποτελεί πλέον θεσμό στο χώρο της εστίασης και του ξενοδοχειακού εξοπλισμού και συνιστά μια δυναμική παρουσία στο χώρο του ελληνικού τουρισμού. Με το δημιουργικό της ρόλο, προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες στο χώρο που δραστηριοποιείται, συμβάλλοντας στην ενημέρωση των επιχειρηματιών και στον εκσυγχρονισμό των υποδομών, σε μια εποχή που κύριο ζητούμενο για τον ελληνικό τουρισμό είναι η βελτίωση της ποιότητας και η ταχύτατη προσαρμογή στις διαρκώς οξυνόμενες συνθήκες του διεθνούς ανταγωνισμού. Ο εκσυγχρονισμός των υποδομών και η παροχή ποιοτικών υπηρεσιών, είναι κρίσιμα στοιχεία, πάνω στα οποία πρέπει να βασισθεί η ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού τα επόμενα χρόνια».

Η 3η ετήσια γενική συνέλευση του ΞΕΕ στη HORECA

Τη HORECA επέλεξε για άλλη μια χρονιά το Δ.Σ. του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας, για να πραγματοποιήσει την 3η ετήσια γενική συνέλευση των μελών του. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 7 Φεβρουαρίου και ώρα 17:00 στο Hall 2 του Metropolitan Expo με κεντρικό θέμα: «Μαζί για τον Τουρισμό, Μαζί για την Ανάπτυξη». Τα μέλη του ΞΕΕ θα εξετάσουν την αναβάθμιση της εικόνας και της διεισδυτικότητας του ελληνικού τουρισμού και συγχρόνως την καθιέρωσή του ως υψηλή προτεραιότητα στην πολιτική και οικονομική ατζέντα της χώρας.

Κατά τη διάρκεια της ετήσιας γενικής συνέλευσης πραγματοποιείται οικονομικός απολογισμός της προηγούμενης χρονιάς και απολογισμός των δράσεων του ΞΕΕ. Επίσης, παρουσιάζονται οι τάσεις και επιδόσεις των ελληνικών ξενοδοχείων για τη χρονιά που ολοκληρώνεται, ενημερώνονται οι ξενοδόχοι για τις εξελίξεις και τα προβλήματα στο χώρο του τουρισμού και της οικονομίας, ενώ γίνεται και αναφορά στις εξελίξεις και τάσεις της διεθνούς τουριστικής αγοράς.

Πολλές και ενδιαφέρουσες θεματικές εκδηλώσεις

Στα πλαίσια της 9ης HORECA 2014 θα πραγματοποιηθούν επίσης αμέτρητα events που άπτονται του ενδιαφέροντος κάθε επαγγελματία της μαζικής εστίασης και του ξενοδοχειακού κλάδου και έχουν εξασφαλίσει από την πρώτη στιγμή τη στήριξη και τη συμμετοχή όλων των θεσμικών φορέων του τουρισμού και της γαστρονομίας.

GReat Kouzina στο Forum Γαστρονομίας

Κεντρικό γεγονός στο 7ο Forum Γαστρονομίας που διοργανώνεται από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδας θα αποτελέσει η προώθηση του σήματος GReat Kouzina, με τη συμμετοχή εκπροσώπων θεσμικών και κρατικών φορέων του τουρισμού, πανεπιστημιακών και γιατρών. Στόχος του συνεδρίου και των εκδηλώσεων που θα το πλαισιώνουν, είναι η παρουσίαση της νέας ταυτότητας της ελληνικής γαστρονομίας.

Το Φόρουμ Γαστρονομίας περιλαμβάνει επίσης, ζωντανούς διαγωνισμούς, επιδείξεις κ.λπ.

Ελληνικό πρωινό από το ΞΕΕ

Το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος παρουσιάζει την εκδοχή της Κρήτης, της Μακεδονίας, της Θράκης και της Κέρκυρας για το «Ελληνικό Πρωινό». Οι συγκεκριμένες περιοχές που έχουν προχωρήσει σε τοπικά σύμφωνα, αγκαλιάζοντας το πρόγραμμα του ΞΕΕ, έχουν την ευκαιρία να εκθέσουν τα τοπικά παραδοσιακά τους προϊόντα και να παρουσιάσουν τις προτάσεις τους για ένα αυθεντικό «Ελληνικό Πρωινό» όπως θα πρέπει να σερβίρεται σε όλα τα ξενοδοχεία.

Τα τοπικά πρωινά 4 περιοχών της χώρας, θα παρουσιαστούν σε 4 ξεχωριστά περίπτερα του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος:

Ελληνικό Πρωινό – Ανατολική Μακεδονία & Θράκη: HALL 2/C31
Ελληνικό Πρωινό – Δυτική Μακεδονία: HALL 2/C32
Ελληνικό Πρωινό – Κρήτη: HALL 2/B35
Ελληνικό Πρωινό – Κέρκυρα: HALL 2/B36

Future Hotel on the web: Αυξήστε τις κρατήσεις σας από το διαδίκτυο

Όλες οι τελευταίες εξελίξεις για τις διαδικτυακές τεχνολογίες και τα εργαλεία που προσφέρονται στο σύγχρονο ξενοδόχο με σκοπό την αύξηση των ιντερνετικών του πωλήσεων, θα παρουσιαστούν σε μία πρωτοποριακή εκδήλωση!

Στο Future Hotel on the Web περισσότερες από 20 εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο e-hotel marketing θα παρουσιάσουν σειρά εισηγήσεων, διαδραστικών ομιλιών, workshops και επιτυχημένων case studies. Η εκδήλωση αφορά κάθε ξενοδόχο.

HORECA Beer & Spirits με την αιγίδα της Ένωσης Μπάρμεν Ελλάδας

Ένα φαντασμαγορικό, αλλά και εκπαιδευτικό Beer & Spirits Show διοργανώνεται με την αιγίδα της Ένωσης Μπάρμεν Ελλάδας. Τα πανελλήνια πρωταθλήματα Cocktail, Flairtending, Ελληνικό Cocktail, Draft Master και Beer Bottle Speed Opening, πλαισιώνονται από εισηγήσεις και εκπαιδευτικά σεμινάρια από καταξιωμένους bartenders και beer bartenders παγκόσμιας εμβέλειας.

Θεαματική θα είναι η επίδειξη σκαλίσματος σε πάγο από τονδιάσημο ιάπωνα πρωταθλητή, Hidetsugu Ueno, ενώ θα παρουσιαστούν και ειδικά σεμινάρια food pairing.

Επίσης, στα πλαίσια του show θα φιλοξενηθούν θεωρητικές εισηγήσεις και πρακτικές επιδείξεις από σημαντικές προσωπικότητες της Ελλάδας και του εξωτερικού, όπως ο Fernando Castellon (ο άνθρωπος που ξέρει καλύτερα από τον καθένα την ιστορία των cocktails), αλλά και ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Μπάρμεν Βουλγαρίας.

Αντίστοιχα στο κομμάτι της μπίρας, δυναμικό «παρών» εκτός των beer bartenders, θα δώσουν και οι Πολ Εμμανουηλίδης, σύμβουλος σε θέματα ζυθοποίησης (Master Cicerone) και Γιάννης Στανίτσας, γνωστός και καταξιωμένος chef.

Τα πανελλήνια πρωταθλήματα για τον καφέ από τον SCAE Ελλάδος

Οι καλύτεροι baristi της χώρας θα διαγωνιστούν για τον τίτλο του πρωταθλητή στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Καφέ που θα πραγματοποιηθούν από τον SCAE Hellas. Συγκεκριμένα, θα διεξαχθούν οι διαγωνισμοί «Coffee in Good Spirits», «Latte Art», «Cup Taster’s Cup», το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Barista, καθώς και το «Brewer’s Cup».

Δείτε από κοντά τους έλληνες baristi που θα διεκδικήσουν το μετάλλιο που θα τους οδηγήσει στα παγκόσμια πρωταθλήματα του SCAE, στη Μελβούρνη το Μάιο και στο Ρίμινι τον Ιούνιο του 2014.

Σημαντικό συνέδριο: «Η θερμική ηλιακή ενέργεια στα ξενοδοχεία»

Η Ένωση Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας, που εκπροσωπεί τον δυναμικό κλάδο των βιομηχανιών κατασκευής θερμικών ηλιακών συστημάτων στην Ελλάδα, διοργανώνει συνέδριο με στόχο την ενημέρωση του ξενοδοχειακού κλάδου για τις δυνατότητες εκμετάλλευσης της άφθονης δωρεάν ενέργειας από τον ήλιο για ζεστό νερό χρήσης. Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 8 Φεβρουαρίου, στο συνεδριακό χώρο C1 του Metropolitan Expo, κατά τις ώρες 11:00 – 14:00, σε συνεργασία με το ΚΑΠΕ και υπό την αιγίδα του ΞΕΕ.

«HORECA Wine» τα πάντα για το επώνυμο κρασί σε μια μοναδική εκδήλωση

Όλες οι νέες τάσεις που αφορούν το επώνυμο κρασί, το σερβίρισμα και την προώθησή του στον καταναλωτή θα αναλυθούν στα πλαίσια του 2ου HORECA Wine.

Κορυφαίοι οινολόγοι και sommeliers θα προβάλλουν τις εγχώριες -και όχι μόνο- επώνυμες ετικέτες οίνου, πραγματοποιώντας συγχρόνως γευσιγνωσίες ελληνικών ποικιλιών, αφρώδων οίνων και διάφορων τύπων κρασιού με στόχο την επιμόρφωση κάθε επαγγελματία της εστίασης.

Εκδήλωση ΣΕΤΕ: Η γαστρονομία στο μάρκετινγκ του ελληνικού τουρισμού

Ο ΣΕΤΕ διοργανώνει μια εποικοδομητική ανοικτή συζήτηση το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου, με στόχο να συνθέσει τις απόψεις ειδικών από τους κλάδους του τουρισμού και της γαστρονομίας γύρω από το τι κάνει την ελληνική γαστρονομία τόσο μοναδική. Παράλληλα, οι εμπλεκόμενοι στο χώρο θα κληθούν να απαντήσουν σε ερωτήματα όπως: Πώς ορίζεται η γαστρονομία για έναν επισκέπτη; Τι ενδιαφέρει τον επισκέπτη κατά την επίσκεψη;

Περισσότερα για την έκθεση με ένα κλικ εδώ.