Ποιος μπορεί να αντισταθεί στη λάμψη ενός ακριβού κοσμήματος; Γυναίκες και άνδρες εντυπωσιάζονται από την ομορφιά και τα ευφάνταστα σχέδια παγκοσμίου φήμης σχεδιαστών, οι οποίοι κάθε χρόνο παρουσιάζουν ολοένα και πιο θεαματικά αποτελέσματα.

Αυτό το μήνα θα έχετε την ευκαιρία να τα θαυμάσετε από κοντά σε δυο μοναδικές εκθέσεις, στο Grand Palais στο Παρίσι, αλλά και στο Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης της Νέας Υόρκης.

Grand Palais, Παρίσι

Ο διάσημος οίκος Cartier παρουσιάζει την μαγευτική συλλογή του σε μια έκθεση, στο εντυπωσιακό κτίριο του Grand Palais στο Παρίσι. Περισσότερα από 600 αντικείμενα, όπως κοσμήματα, ρολόγια και σπάνια κομμάτια εκτίθενται τοποθετημένα σε χρονολογική σειρά και άψογα συνδυασμένα με έργα τέχνης, έπιπλα και φωτογραφίες. Πέρα από τη δική του προσωπική συλλογή, ο οίκος Cartier έχει συμπεριλάβει κοσμήματα από ιδιωτικές συλλογές. Μερικά από τα highlights της έκθεσης περιλαμβάνουν κοσμήματα που ανήκουν σε βασιλικές οικογένειες, αλλά και διάσημες προσωπικότητες, όπως η Elizabeth Taylor και η Gloria Swanson.

Info

Διάρκεια έκθεσης: έως 16 Φεβρουαρίου 2014
Περισσότερα με ένα κλικ εδώ

Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης της Νέας Υόρκης

Ο κοσμηματοπώλης Joel A Rosenthal, γνωστός ως JAR, δεν έχει κάνει ποτέ του διαφημιστική καμπάνια και δεν έχει δανείσει κοσμήματα του σε διασημότητες. Το μόνο του “όπλο” είναι το μικρό κατάστημα του στην Place Vendôme, στο Παρίσι. Για τους αμύητους, ο JAR εξακολουθεί να είναι σχετικά άγνωστος, αλλά η μοναδική αισθητική του και οι εντυπωσιακές πέτρες που χρησιμοποιεί τον καθιστούν έναν από τους πιο σημαντικούς εκπροσώπους της αισθητικής contemporary jewellery. Στην έκθεση, που παρουσιάζεται στο Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης της Νέας Υόρκης, οι επισκέπτες θα θαυμάσουν από κοντά περισσότερα από 400 κοσμήματα.

Info
Διάρκεια έκθεσης: έως 9 Μαρτίου 2014
Περισσότερα με ένα κλικ εδώ