Πάνω από 200 εκατ. ευρώ για τον τουρισμό την επόμενη διετία

Η χρονιά θα κλείσει με 1,5 εκατομμύριο επιπλέον επισκέπτες από την περασμένη


ΤΑΞΙΔΙΝΕΑ
19:45
05/12/2016
Πάνω από 200 εκατ. ευρώ για τον τουρισμό την επόμενη διετία
4
loading

Στη σημερινή συνέντευξη που έδωσε η αρμόδια υπουργός Έλενα Κουντουρά, μαζί με τον γενικό γραμματέα, Γιώργο Τζιάλλα, τονίστηκε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η στρατηγική του υπουργείου στο σκέλος των επενδύσεων. Κονδύλια που θα ξεπεράσουν τα 220 εκατομμύρια ευρώ, θα διατεθούν για τουριστικές επενδύσεις την επόμενη διετία, σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης. Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, έχουν υποβληθεί 140 και πλέον προτάσεις, που κάποιες έχουν πάρει ήδη αδειοδότηση.

Από την πλευρά της, η κ. Κουντουρά εξέφρασε την ικανοποίησή της για την εξέλιξη της τουριστικής χρονιάς. Όπως τόνισε, η χρονιά θα κλείσει με 1,5 εκατομμύριο επιπλέον τουρίστες (27,5 εκατομμύρια συνολικά) σε σχέση με πέρυσι και μένει να συλλεχθούν και τα τελευταία στοιχεία, για να γίνει σαφές που θα «κάτσει» η μπίλια των εσόδων.

Στο σημείο αυτό, η κ. Κουντουρά σημείωσε, ότι χρήζει ιδιαίτερης προσοχής και μελέτης πως με 1,5 εκατομμύριο περισσότερους τουρίστες τα έσοδα μπορεί να είναι οριακά αρνητικά, σημειώνοντας ότι θα πρέπει να ολοκληρωθεί η συλλογή των στοιχείων για να δοθεί σαφής απάντηση πώς θα κλείσουν τα έσοδα. Η κ. Κουντουρά τόνισε ότι φέτος, με βάση έρευνες, την Ελλάδα επισκέφτηκαν υψηλής οικονομικής στάθμης τουρίστες και την ίδια στιγμή η χώρα μας δεν συγκαταλέγονταν στους «φτηνούς» προορισμούς, ώστε να δικαιολογείται έτσι τυχόν πτώση στα έσοδα συνολικά. Ζήτημα ωστόσο παραμένει σε τι επίπεδα μετράται η μέση κατά κεφαλήν δαπάνη των ξένων επισκεπτών. Άλλο να υπολογίζεται στα 565 ευρώ ανά τουρίστα και άλλο στα 545 ευρώ, σημείωσε η κ. Κουντουρά.

Σε έναν απολογισμό που έκανε η υπουργός, ανέφερε ότι η φετινή χρονιά επέκτεινε την τουριστική της περίοδο, από τον Απρίλιο μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου, ενώ οι μήνες Σεπτέμβριος και Οκτώβριος ήταν οι καλύτεροι όλων των εποχών, με πληρότητες που άγγιξαν το 100% σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Έμφαση δόθηκε στο θεματικό τουρισμό, ενώ οι αγορές που «άνοιξε» το υπουργείο, όπως είπε η υπουργός, έφεραν τουρισμό υψηλής οικονομικής στάθμης.

Το υπουργείο, όπως είπε η υπουργός, έδωσε απαντήσεις σε χρόνια προβλήματα του κλάδου, όπως αυτό της αδειοδότησης των τουριστικών γραφείων, της εκμίσθωσης επιβατικών αυτοκινήτων με οδηγό, της υιοθέτησης της καρτέλας του πελάτη στα καταλύματα και της αναγνώρισης των ιαματικών πηγών κλπ. Την ίδια στιγμή, στην τελική ευθεία είναι η υλοποίηση του δορυφόρου λογαριασμού, η κωδικοποίηση της τουριστικής νομοθεσίας, όπως και η ενεργοποίηση εκ νέου της επιτροπής για το παρατηρητήριο του τουρισμού, με στόχο την αξιοποίηση των τουριστικών οικονομικών μεγεθών.

Δίνοντας το στίγμα της στρατηγικής του υπουργείου σε τρέχοντα θέματα της τουριστικής ατζέντας, η κ. Κουντουρά εκτίμησε ότι δεν θα εφαρμοστεί το τέλος διανυκτέρευσης το 2018 και στάθηκε και στις ρυθμίσεις που αφορούν τις ενοικιάσεις κατοικιών, στο πλαίσιο της οικονομίας του διαμοιρασμού. Όπως είπε, το υπουργείο τουρισμού έχει προτείνει τη διαμόρφωση ενός πλαισίου όπου θα επιτρέπονται, ανά ΑΦΜ, δυο καταλύματα προς ενοικίαση, όπως επίσης και ενοικίαση δυο ταχυτήτων (60 ή 90 μέρες) ανάλογα την περιοχή (νησιωτικές ή ηπειρωτικές περιοχές). Για το ΦΠΑ τονίστηκε το όριο των 12 ευρώ για εξαίρεση.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
  1. avatar NIK PAP

    ΡΕ ΚΟΠΕΛΑ ΜΟΥ ΔΕ ΜΕΤΡΑΝΕ ΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΛΛΑ ΤΑ ΦΡΑΓΚΑ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ, ΚΑΙ Σ ΑΥΤΟ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΙΟΝ ΟΠΩΣ ΣΟΥ ΛΕΝΕ ΤΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑ ,Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ. ΤΗ ΧΑΖΗ ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΙΣ Ή ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ?

  2. avatar nikolaos

    enamisi myrio epipleon ;;ksana kymisou tha dhs pio oraio oneiro.

  3. ΕΙΝΑΙ ΠΑΤΑΓΩΔΗΣ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΝΑ ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΜΟΝΟ ΚΑΤΑ 1,5 ΕΚ. Η ΑΥΞΗΣΗ ΚΑΤΑ 5% ΟΤΑΝ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ ΕΧΑΣΕ 30 ΕΚ. ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ -ΤΗΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ -ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ. ΤΟ 2014 Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΜΑΣ ΑΥΞΗΘΗΚΕ ΚΑΤΑ 33% ΚΑΙ ΤΟ 2015 ΚΑΙ 2016 ΠΕΣΑΜΕ ΣΕ ΜΟΝΟΨΗΦΙΟ ΝΟΥΜΕΡΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΩΣ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΙΚΑ ΝΟΥΜΕΡΑ .ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΤΩΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΩΝ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ .ΑΣΧΕΤΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ =ΚΑΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ .

  4. avatar ΑΝΕΛΕΝΙΟΣ

    ΜΠΡΑΒΟ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ, ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ!!ΜΙΑ ΙΔΕΑ ΜΟΝΟ, ΤΩΡΑ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΤΕ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΣΕΜΗΝΑΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΥΣ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ, ΣΕ ΚΑΘΕ ΔΗΜΟ ΠΟΙΟΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ !!!!Ο ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΠΡΕΣΒΕΥΤΗΣ ΜΑΣ!!!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει