Οδηγός Μύκονος Η παραδοσιακή νησιωτική κουζίνα μετατρέπεται σε δημιουργική υψηλού επιπέδου γαστρονομική εμπειρία στην ολοκαίνουρια πρόταση που ακούει στο όνομα Nesaea και βρίσκεται στην παραλία Αγίας Άννας στον Καλαφάτη, στο σημείο που παραδοσιακά βρίσκαμε το εστιατόριο Ανεπλώρα. Γράφει η Νάντια Μασσαχού Πρόκειται για μία από τις πιο ενδιαφέρουσες αφίξεις γαστρονομικά, το Nesaea στον Καλαφάτη, έδωσε ένα στίγμα στο μυκονιάτικο γαστρονομικό χάρτη, που έλειπε. Μια κυκλαδίτικη πρόταση, μέσα από μια σύγχρονη νεωτεριστική κι άκρως δημιουργική ματιά. DSC_2811_okΤο όνομα του νέου εστιατορίου είναι εμπνευσμένο από τη Νηρηίδα, προστάτιδα των ελληνικών νησιών, η κουζίνα αποτελεί ύπνο στη κυκλαδίτικη γαστρονομία, ενώ η θέα στην παραλία και το απέραντο γαλάζιο θα σας συναρπάσει. DSC_2803_ok Η ομάδα του γνωστού και επιτυχημένου Nice n’ Easy βρίσκεται στο τιμόνι αυτού του project που ήδη από το ξεκίνημά του έχει λάβει τις καλύτερες κριτικές, κυρίως γιατί προσέδωσε στο γαστρονομικό χάρτη του νησιού κάτι που (του) έλειπε: δημιουργική κυκλαδίτικη κουζίνα που ξεφεύγει από το παραδοσιακό χωρίς να το αποποιείται. 13344674_573202449516027_543917101916500130_n Σε αυτό το σημείο να αναφερθεί πως ο executive chef Χρήστος Αθανασιάδης εμπνευσμένος από τοπικά προϊόντα, αλλά και παραδοσιακές συνταγές των ελληνικών νησιών κατάφερε να συνθέσει έναν κατάλογο που προκαλεί θαυμασμό από τον σεβασμό στην κουλτούρα και παράλληλα τους επιτυχημένους νεωτερισμούς, ενώ αξίζουν συγχαρητήρια στον chef Δανιήλ Παπατριανταφύλλου που εκτελεί άψογα και αναδεικνύει όλες τις προτάσεις του καταλόγου μέσα από την ταλαντούχα του μαγειρική οπτική. 13344628_573202402849365_1053027324124670627_n Κορυφαίες προτάσεις αποτελούν η παντζαροσαλάτα, η ψαρόσουπα που σερβίρεται σε ένα εντυπωσιακό μπουκάλι και η άκρως δημιουργική εκδοχή αρνιού. Τα επιδόρπια είναι όλα high level με τον μπακλαβά να κερδίζει τις εντυπώσεις. 13227429_566833490152923_8103305878804816878_o Πληροφορίες Παραλία Αγία Άννα, Καλαφάτης, Μύκονος τηλ. 22890 72130DSC_2856_okDSC_2872_ok