Φανταστείτε πώς θα ήταν να επιστρέφατε ένα πρωί Δευτέρας στη δουλειά σας και να μπορούσατε να απαντήσετε στην ερώτηση «Πώς τα πέρασες το σαββατοκύριακο;» ως εξής: «Πετάχτηκα μέχρι την Ανταρκτική!».

Όσο κι αν ακούγεται απίστευτο, αυτό ακριβώς μπορούν να κάνουν όσοι τυχεροί έχουν την οικονομική άνεση να επιλέξουν μια σύντομη απόδραση στο Νότιο Πόλο της Γης… αρκεί βέβαια να μένουν στην Αυστραλία για αρχή!

Όπως αναφέρει δημοσίευμα στη στήλη Travel του CNN, ο Phil Asker είναι ο ιδρυτής της εταιρείας Antarctica Sightseeing Flights, η οποία λειτουργεί από το 1994, προσφέροντας μια εντελώς ξεχωριστή εμπειρία στους πελάτες της… μια πτήση με τσάρτερ πολυτελείας επάνω από την Ανταρκτική.

Η Antarctica Sightseeing Flights εκτελεί 19 διαφορετικά δρομολόγια από πέντε πόλεις της Αυστραλίας (Σύδνεϋ, Μελβούρνη, Περθ, Αδελαΐδα και Μπρίσμπεϊν). Το ταξίδι διαρκεί περίπου 12-13 ώρες και η πτήση εκτελείται με αεροσκάφος της Qantas 747-400ER.

Τρεις ώρες μετά από την απογείωση οι επιβάτες παίρνουν την πρώτη γεύση της παγωμένης ηπείρου, ενώ το αεροσκάφος συνεχίζει για τέσσερις περίπου ώρες ακόμη χωρίς να ακουμπήσει στο έδαφος.

Οι δύο πιλότοι κάθε δρομολογίου αποφασίζουν για την καλύτερη διαδρομή, που θα προσφέρει την καλύτερη θέα στους επιβάτες, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν κάθε εποχή, σύμφωνα με εικόνες που λαμβάνουν από δορυφόρους.

Σε κάθε δρομολόγιο υπάρχουν και ειδικοί, οι οποίοι περιγράφουν κι εξηγούν στους επιβάτες τι βλέπουν, ενώ προσφέρονται δύο γεύματα, σνακ και ποτά.

Μήπως να το έχετε υπόψη για το επόμενο ταξίδι σας στην Αυστραλία;