Πώς θα σας φαινόταν αν σας έλεγε κάποιος ότι σε κοντινή απόσταση από την Αττική υπάρχει ένα «δάσος» με αμέτρητους κάκτους; Σίγουρα βγαλμένο από σενάριο ταινίας φαντασίας, καθώς στον ελλαδικό χώρο δεν είμαστε συνηθισμένοι σε τέτοιες εικόνες.

Κι όμως αυτό το δάσος συναντάται σε μία από τις πιο όμορφες και γραφικές πόλεις της Ελλάδας, έναν δημοφιλή προορισμό για τις εξορμήσεις του Σαββατοκύριακου από την Αττική.

Ο λόγος για το υπέροχο Ναύπλιο, όπου πάνω ακριβώς από το λόφο της Αρβανιτιάς, εκεί όπου η φύση έχει δημιουργήσει ένα απίστευτο σκηνικό, βρίσκεται αυτό το περίεργο φυσικό τοπίο για τα ελληνικά δεδομένα.

Αμέτρητες φραγκοσυκιές σε απόκρημνους βράχους που κρέμονται σχεδόν κάθετα αγγίζοντας τη θάλασσα, μέσα στο κάστρο της Ακροναυπλίας μεταφέρουν έστω και νοητά σε… ερήμους πολύ μακριά από τη χώρα μας.

Στο επίπεδο της θάλασσας -όπως φαίνεται και από τα πλάνα του youtuber Haanity– υπάρχει ένας καταπληκτικός περίπατος, ο λεγόμενος «Γύρος της Αρβανιτιάς», που οι επισκέπτες περπατούν σε ένα πλακόστρωτο μονοπάτι δίπλα στη θάλασσα υπό την σκιά αυτού του ιδιότυπου δάσους από κάκτους.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι, μάλιστα, που έχουν αφήσει το σημάδι τους πάνω στους κάκτους, χαράσσοντας τα ονόματά τους, καθώς και την ημερομηνία της επίσκεψής τους.