Στην Αμερική όλα μπορούν να συμβούν. Αυτό άλλωστε αποτελεί και τον κορμό του λεγόμενου «αμερικανικού ονείρου», της πεποίθησης δηλαδή ότι στις Ηνωμένες Πολιτείες ο καθένας μπορεί με σκληρή δουλειά να κατορθώσει να έχει μια καλύτερη ζωή, η οποία μετριέται συνήθως με τα υλικά αγαθά.

Στην Αμερική λοιπόν, όπου όλα μπορούν να συμβούν, ένας εστιάτορας παροτρύνει τους επίδοξους πελάτες του να… τον αποφεύγουν γιατί το φαγητό που σερβίρει κάνει κακό στην υγεία!

«Ίσως είμαι ο μόνος ιδιοκτήτης εστιατορίου σε ολόκληρο τον κόσμο που λέω στους πελάτες μου ότι το φαγητό μου είναι κακό για εκείνους και ίσως θα έπρεπε να το αποφύγουν» είπε πρόσφατα ο Jon Basso που διατηρεί το κατάστημα «Heart Attack Grill’s» στο Λας Βέγκας, αφότου ένας τακτικός πελάτης του υπέφερε… (ναι, σωστά το μαντέψατε!) από καρδιακή προσβολή, ενώ επέστρεφε σπίτι του, σύμφωνα με τον David Farley από το travelandleisure.com.

Το εστιατόριο της «καρδιακής προσβολής» όμως δεν είναι το μοναδικό περίεργο στις ΗΠΑ.

Ορισμένα σερβίρουν το φαγητό τους μέσα σε τουαλέτες, άλλα με τη βοήθεια… τρένου, νίντζα ή καμαριέρων και άλλα μέσα σε αεροσκάφη.

Δείτε παρακάτω μερικά από τα πιο παράξενα εστιατόρια που μπορεί να βρει κανείς στις ΗΠΑ:

The Cave, Richland, Μιζούρι

Αν αναρωτιόσασταν πώς είναι να δειπνεί κανείς μέσα σε μια σπηλιά, μπορείτε να ικανοποιήσετε τις ορέξεις σας σε αυτό το κλασικό αμερικάνικο εστιατόριο του Μιζούρι.

Ninja, Νέα Υόρκη

Ένα ταξίδι στην μακρινή Ιαπωνία, χωρίς να το κουνήσετε ρούπι από το… Μανχάταν, με επίδοξους νίντζα να ικανοποιούν κάθε σας όρεξη για σούσι, σάκε και μπριζόλες.

Harvey Washbangers, College Station, Τέξας

Έχετε ένα σωρό άπλυτα που πρέπει να πλύνετε, αλλά σας έχει πιάσει και πείνα; Μην ανησυχείτε, γιατί στο Harvey Washbangers μπορείτε να τα κάνετε και τα δύο ταυτόχρονα. Να βάλετε στον κάδο πλύσης τη μπουγάδα σας και να λερώσετε τα ρούχα σας, πέφτοντας με τα μούτρα σε χάμπουργκερ, φτερούγες κοτόπουλου, λουκάνικα και διάφορες σάλτσες.

Fritz’s Railroad Restaurant, Κάνσας

Απευθύνετε κυρίως σε παιδιά, τα οποία σίγουρα θα ενθουσιαστούν από την ιδέα ότι το φαγητό τους θα τους σερβίρει ένα… παιδικό τρενάκι, που λειτουργεί από το 1954.

Maid Café, Νέα Υόρκη

Βρίσκεται στην Chinatown, όμως δε σερβίρει κλασικό κινέζικο φαγητό. Η μόνη αναφορά στην άλλη άκρη της Γης είναι στις… περίεργες στολές που φορά το προσωπικό του. Στην προκειμένη περίπτωση οι σερβιτόρες είναι ντυμένες καμαριέρες.

Heart Attack Grill, Λας Βέγκας

Στην κουζίνα αυτού του εστιατορίου τα τριγλυκερίδια χτυπάνε κόκκινο! Το κρασί σερβίρεται σε σακουλάκια ορού, ενώ όποιος δεν καταφέρει να τελειώσει το πιάτο του απειλείται με δημόσιο… spanking!

(Για καλό και για κακό… κάντε μια εξέταση αίματος μετά).

Magic Restroom Café, Λος Άντζελες

Φανταζόμαστε ότι το φαγητό που σερβίρεται σε αυτό το εστιατόριο, δεν έχει καμία σχέση με τη… διακόσμησή του. Οι πελάτες κάθονται αναπαυτικά επάνω σε λεκάνες τουαλέτας (που ευτυχώς δε λειτουργούν!) ενώ τα φαγητά σερβίρονται σε μικρά κεραμικά μπολάκια… ανάλογου σχήματος.

The Airplane Restaurant, Κολοράντο

Οι ιδιοκτήτες του συγκεκριμένου εστιατορίου είδαν το όνειρό τους να αποκτά σάρκα και οστά σε ένα παροπλισμένο στρατιωτικό Boeing KC-97 του 1953.

Mammy’s Cupboard, Μισισίπι

Χτίστηκε το 1940 και το ύψος του φτάνει σχεδόν τα 9 μέτρα. Η κυρία με τη μεγάλη φούστα σερβίρει πολλά πιάτα του αμερικανικού νότου, όπως κοτόπιτα, ρύζι με κόκκινα φασόλια και λεμονόπιτα με μαρέγκα.

Opaque

Το εστιατόριο «στα τυφλά» σερβίρει τα πιάτα του στο Σαν Φρανσίσκο, τη Σάντα Μόνικα, το Ντάλας, το Σαν Ντιέγκο και τη Νέα Υόρκη. Οι πελάτες του καλούνται να δοκιμάσουν τις λιχουδιές του χωρίς να μπορούν να δουν… ούτε τη μύτη τους. Οι ιθύνοντες υποστηρίζουν ότι χωρίς την αίσθηση της όρασης, μπορεί κανείς να εκτιμήσει καλύτερα το φαγητό με τις υπόλοιπες αισθήσεις του.

…Αρκεί να μη φοβάται το σκοτάδι!