Το Πάπιγκο από ψηλά, εντυπωσιάζει

Υπέροχες εικόνες ενός όμορφου τοπίου – Δείτε τις φωτογραφίες


ΤΑΞΙΔΙΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ
10:13
24/03/2020
Το Πάπιγκο από ψηλά, εντυπωσιάζει
1
loading

Είναι από πιο διάσημα χωριά του Ζαγορίου, που εντυπωσιάζει με το φυσικό του κάλλος όλες τις εποχές του χρόνου. Ο λόγος για το Πάπιγκο το οποίο ανταμείβει τον επισκέπτη με τις εικόνες που απλώνονται μπροστά του.

Το Μεγάλο και το Μικρό Πάπιγκο, τα δύο διάσημα «αδελφάκια», είναι δυο παραδοσιακοί οικισμοί στα Ζαγοροχώρια που συνδυάζουν μοναδικά το φυσικό κάλλος με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική. Άλλωστε, το Πάπιγκο αποτελεί ένα από τα πιο χαρακτηριστικά δείγματα Ζαγορίτικης αρχιτεκτονικής.

Το Μεγάλο Πάπιγκο μαζί με το γειτονικό, το Μικρό Πάπιγκο (πολλοί τα αναφέρουν ως ένα. Άλλοι, τα αναφέρουν ως δύο μαχαλάδες, αφού η μεταξύ τους απόσταση είναι μόλις 2χλμ.) στέκονται στα 1.000 περίπου μέτρα υψόμετρο, στις πλαγιές της Τύμφης. Βρίσκεται πολύ κοντά στο φαράγγι του Βίκου και εντός του Εθνικού Δρυμού Βίκου - Αώου γεγονός το οποίο κάνει κατανοητό, ακόμη και σε όποιον δεν το έχει επισκεφτεί, το λόγο για τον οποίο ξεχωρίζει.

Ωστόσο, εκτός από το φυσικό τοπίο, το Πάπιγκο μπορεί να καμαρώνει και για τα παραδοσιακά πετρόχτιστα σπίτια με τις πέτρινες σκεπές, τα καλοδιατηρημένα καλντερίμια και τις όμορφες πέτρινες βρύσες.. Τα περισσότερα από τα παλιά σπίτια είναι χτισμένα τον 18ο και 19ο αιώνα.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Λούλης

    Υπέροχη Ελλάδα!!! Έχω προχωρήσει το μεγάλο και μικρό Πάπιγκο και είναι καταπληκτικά και τα δύο, όπως και το Ρογκοβο ενδιάμεσα!!! Μήν το χάσετε!!!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει