Χιλιοτραγουδισμένη και λατρεμένη όσο λίγες πόλεις, με τη φινέτσα και το στυλ μιας γνήσιας βορειοελλαδίτισσας, η μοναδική Θεσσαλονίκη, η διάσημη Νύμφη του Βορρά συντηρεί το μύθο της και εξελίσσεται δυναμικά σε βασίλισσα του Βορρά.

Προσφέροντας απεριόριστες επιλογές διαμονής, από πολυτελή καταλύματα, όπως το The Met Hotel, που με το μοναδικό συνδυασμό υψηλών υπηρεσιών και άνετων χώρων, εγγυάται μια απολαυστική διαμονή, αλλά και budget, όπως το Colors Rooms and Apartments, μια πολύχρωμη και άνετη πρόταση για ψαγμένους ταξιδιώτες, που αναζητούν το στυλ και την χαλαρή διαμονή, η Θεσσαλονίκη καλύπτει και τους πιο απαιτητικούς επισκέπτες.

Χιλιάδες εικόνες, χρώματα και μυρωδιές θα κατακλύσουν τις αισθήσεις σας από την πρώτη σας κιόλας βόλτα στο κέντρο της πόλης. Περπατώντας στην παραλιακή λεωφόρο Νίκης και ανακαλύπτοντας ένα προς ένα τα καφέ και τα μοντέρνα εστιατόρια της, θα γίνετε ένα με το ελεύθερο πνεύμα μιας πόλης που δεν κοιμάται ποτέ.

Η πλατεία Αριστοτέλους θα γίνει το ορμητήριο σας για τις «βεντέτες» της πόλης, τις οδούς Τσιμισκή, Μητροπόλεως και Προξένου Κορομηλά. Ο ευρωπαϊκός αέρας των καταστημάτων και η ευχάριστη βαβούρα της μεγαλούπολης θα σας οδηγήσουν σε πιο γοητευτικές γειτονιές, όπως οι αγορές Μοδιάνο, Καπάνι και Άθωνος, με την πολυκοσμία τους, τα χρώματα και τα αρώματα, μια εμπειρία που δεν πρέπει να χάσετε!

Αρχαία ερείπια, βυζαντινά μνημεία και μεγαλοπρεπείς εκκλησίες κάνουν την εμφάνιση τους σε κάθε σας βήμα, μαρτυρώντας το πλούσιο παρελθόν της Θεσσαλονίκης, ενώ τα προσεγμένα μουσεία της, δίνουν αφορμές για λίγη ακόμα ιστορική αναζήτηση. Ιστορικά και διατηρητέα κτίρια φιλοξενούν σήμερα σύγχρονους χώρους διασκέδασης και τα νέα στέκια κάνουν την εμφάνιση τους το ένα μετά το άλλο.

Ένα είναι το σίγουρο, από τον Λευκό Πύργο, έως τα Λαδάδικα και από τα μεζεδοπωλεία του Μπιτ Παζάρ έως την Άνω Πόλη, η Θεσσαλονίκη θα μονοπωλήσει το ενδιαφέρον σας για πολλές μέρες.

Φαγητό και ποτό στα πιο in νέα και διαχρονικά στέκια της πόλης

Ξεκινάμε λοιπόν για μία βόλτα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπου εύχεσαι να είχες πραγματικά πολλές ημέρες για να μείνεις, μόνο και μόνο για να πάρεις μέσα σου φεύγοντας την αίσθηση του τι είναι να ζεις σε αυτή την πόλη.

Όταν περπατάς στην παραλιακή οδό έχοντας ως σημείο αναφοράς τον Λευκό Πύργο, λες να πιω ένα καφεδάκι και δεν μπορείς να αποφασίσεις σε ποιο καφέ θα καθίσεις. Το να «τσιμπήσεις κάτι στα γρήγορα» μπορεί να αποτελέσει το καλύτερο γεύμα που είχες τελευταία και οι οδοί Τσιμισκή, Μητροπόλεως, Προξένου Κορομηλά, Παύλου Μελά, Παλαιών Πατρών Γερμανού, Αλεξάνδρου Σβώλου, Ικτίνου, Ζεύξιδος, Κούσκουρα, Αγίας Σοφίας, Καρόλου Ντηλ και Κομνηνών, μπορούν να αποτελέσουν το σύμπαν σου για ένα ολόκληρο 3ήμερο … τουλάχιστον!

Περιδιαβαίνοντας στην παραλιακή λεωφόρο Νίκης, με τον Θερμαϊκό στα πόδια σας και τον επιβλητικό Λευκό Πύργο να δεσπόζει, μια chic περιοχή του κέντρου είναι αναμφισβήτητα η παράλληλο οδός, Προξένου Κορομηλά. Στον αριθμό 4 θα βρείτε το καλύτερο και ακριβότερο εστιατόριο του κέντρου. Ιδανικό για μια ρομαντική βραδιά, το «Clochard» ( τηλ. 2310 239805) είναι ένα δίκαια πολυβραβευμένο, τα τελευταία 5 χρόνια με χρυσό σκούφο, εστιατόριο, με αξιόλογη λίστα κρασιών και γεύσεις απλές και όχι μπερδεμένες. Οι τιμές ξεκινούν από 40 ευρώ το άτομο και ο κατάλογος περιλαμβάνει επιλογές από ελληνική και διεθνή κουζίνα, με γεύσεις για κάθε ουρανίσκο, σοφά επιλεγμένες, με ιδιαίτερη προσοχή στην πρώτη ύλη.

Λίγο πιο πάνω, στην Δημητρίου Γούναρη, κάθετη στην Τσιμισκή, και συγκεκριμένα στον αριθμό 7, ένας άνετος και φιλικός χώρος, βιομηχανικού στυλ φιλοξενεί το «Canteen» ( τηλ. 2310 228520). Με χαλαρωτική ατμόσφαιρα, διαθέτει έναν έξυπνο τρόπο στησίματος τραπεζοκαθισμάτων, με ποικιλία και εναλλαγές, ενώ λειτουργεί και σαν μπαρ με υπέροχα cocktails, με αρκετούς πειραματισμούς και φρέσκες προτάσεις. Τα must του μαγαζιού είναι το ριζότο μαύρης τρούφας, το συκώτι σχάρας και η πίτσα με πανσέτα. Η εξαιρετική του wine list, παραπέμπει σε wine bar, ενώ στα συν του συγκαταλέγεται το φιλικό προσωπικό και οι πολύ καλές μουσικές επιλογές. Οι τιμές ξεκινούν από 20 ευρώ.

Κάποια στενά πιο πάνω, κάντε μια στάση για μεσημεριανό φαγητό στη «Λόλα» (τηλ. 2310 276201), στην οδό Αγαπηνού 10. Ιδιοκτήτες είναι δυο αδέρφια, ο Γιάννης, στο σερβίρισμα και η Λόλα στην κουζίνα. Το μαγαζί είναι μικρό, με απλή, θαλασσινή διακόσμηση και σερβίρει εξαιρετικές νοστιμιές, από μεζέδες μέχρι ψαρικά, που τις συνοδεύει με κρασί χύμα, καλό τσίπουρο και ούζο. Οι τιμές ξεκινούν από 20 ευρώ και όλοι στο τέλος περιμένουν το γλυκό κέρασμα.

Μια από τις καινούριες γευστικές προτάσεις στην πόλη, που έχει ήδη καθιερωθεί ως σημείο με άποψη στις γεύσεις είναι το «Local Espresso Bar» (τηλ. 2310 223307) στην Παλαιών Πατρών Γερμανού, στον αριθμό 17. Εκτείνεται σε δύο επίπεδα, στο πάνω είναι το μπαρ και στο κάτω μέρος το μαγειρείο. Τα πιάτα είναι λίγα και πολύ προσεγμένα, με ιδιαίτερες γεύσεις, με βάση τη μεσογειακή κουζίνα και το στυλ του εξελιγμένου κάποτε κλασικού ουζομεζέ. Επιλέξτε γαρίδες με αυγοτάραχο και λευκά φασόλια, ψητές πιπεριές Φλωρίνης με κάπαρη και μαριναρισμένο γαύρο ή ριζότο με σπαράγγια, ανοιξιάτικο σκόρδο και μαύρη τρούφα, με 20 ευρώ το άτομο.

Προχωρώντας προς την Πύλη Αξιού, στην οδό Φράγκων 2, μπροστά στα απομεινάρια του νοτιοδυτικού τείχους της Θεσσαλονίκης βρίσκεται το «Σέμπρικο» (τηλ. 2310 558513), ένα στέκι για όλες τις ώρες της ημέρας, από μια δυνατή ομάδα, που εδώ και ενάμιση χρόνο κρατά το ενδιαφέρον των Θεσσαλονικέων αμείωτο. Η πολύ απλή του διακόσμηση, αφήνει στα πιάτα το ρόλο της θαλπωρής. Δοκιμάστε τη σπαλομπριζόλα και τα ψαγμένα τυριά από διάφορα σημεία της Ελλάδας. Με τιμές που ξεκινούν από 15 ευρώ, απολαύστε κρασί χύμα, χωρίς ποτήρι κρασιού! Αν θέλετε πάρτε από το σπίτι σας ένα!

Στο κέντρο της πόλης χτυπά η καρδιά της νυχτερινής ζωής της Θεσσαλονίκης. Μπαράκια και wine bars ανοίγουν το ένα μετά το άλλο, βάζοντας φωτιά στις νύχτες της συμπρωτεύουσας.

Τα new entries είναι το «Boulevard» 23 (τηλ. 2313 03733) στην παραλιακή λεωφόρο Νίκης και το «Salto», στην Καρόλου Ντηλ 6, πλασαρισμένα με τον «αέρα» των wine bars. Με φρέσκο αέρα αισθητικής και νέο στάιλινγκ, το «Boulevard» έχει ήδη κάνει αίσθηση με τη λίστα κρασιών που διαθέτει και το «Salto» ξεχωρίζει με το στυλ και την διαφορετικότητα του.

Το μεγάλο φετινό hit είναι το καφε – μπαρ «Sinatra Espresso Bar» στη συμβολή των οδών Μητροπόλεως και Κομνηνών. Το καφέ αξίζει να φέρει τον τίτλο του wine bar, τόσο λόγω του σεβασμού, από πλευράς μαγαζιού, στο κρασί, όσο και από την εντυπωσιακή προτίμηση του κοινού σε αυτό. Ο Βασίλης Γαλανός επιμελείται τη λίστα κρασιού και ότι έχει να κάνει με το κρασί, με ειδικό κλιματιζόμενο χώρο-κάβα, dispensers για τη σωστή διαχείριση των ετικετών και λίγα συνοδευτικά πιάτα. Μάλιστα, διοργανώνονται ειδικές βραδιές για προώθηση οινοπαραγωγών-ετικέτας-εσοδείας.

Το all time classic «Ολύμπιον» και «Ολύμπιον Coctail Bar» (τηλ. 2310 278920) στην γωνία της Μητροπόλεως με την πλατεία Αριστοτέλους λειτουργεί από το 1951 και παρόλα αυτά έχει την ικανότητα να εξελίσσεται στον χρόνο και τις απαιτήσεις, πρωτοπορώντας στις νέες τάσεις. Η διακόσμηση και η αισθητική του θα σας μεταφέρουν σε μια άλλη εποχή, ενώ θα χαλαρώνετε στις φαρδιές του πολυθρόνες, απολαμβάνοντας μια πραγματικά lounge κατάσταση.

Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε το ναό της μπύρας «Beer Store» (τηλ. 2310 233438) στον πεζόδρομο της οδού Καλαποθάκη 6. Αμέτρητες ετικέτες και μια πολύ καλά ενημερωμένη λίστα με τα απαραίτητα συνοδευτικά, όπως λουκάνικα, ποικιλίες τυριών και αλλαντικών το έχουν μετατρέψει στο αγαπημένο στέκι όσων αγαπούν τη μπύρα. Ο χώρος έχει λιτή διακόσμηση και το ξύλο που κυριαρχεί παραπέμπει σε μπυραρία.

Διαμονή


Colors Rooms and Apartments, Βαλαωρίτου 21

Η τελευταία προσθήκη στις επιλογές διαμονής στη Θεσσαλονίκη είναι τα COLORS, που έχουν ξεκινήσει από το 2012 παρέχοντας value-for-money διαμονή σε κεντρικά σημεία της Θεσσαλονίκης. Συγκεκριμένα, στην οδό Βαλαωρίτου 21 μπορείτε να βρείτε το COLORS Rooms&Apartments, το οποίο διαφέρει καθώς προσφέρει design δωμάτια και διαμερίσματα, για οικογένειες, παρέες και ζευγάρια.

Τον Ιούλιο του 2013 ξεκίνησε την λειτουργιά του και το COLORS Central. Βρίσκεται στα Λαδάδικα, την πιο όμορφή περιοχή της πόλης, ανάμεσα στα καλύτερα εστιατόρια της Θεσσαλονίκης. Προσφέρει 12 design δωμάτια, ολοκαίνουρια και με έξυπνες add-ons υπηρεσίες. Οι τιμές στα COLORS κυμαίνονται από 45 έως 75 ευρώ.

Σε απόσταση μόλις 10 λεπτών με τα πόδια από την κεντρική πλατεία Αριστοτέλους, το Colors Rooms&Apartments αποτελεί την ιδανική επιλογή για μια οικονομική απόδραση στη συμπρωτεύουσα.

Με στόχο να καλύπτει όλες τις ανάγκες του σύγχρονου πολίτη του κόσμου, η φιλοσοφία του ξενοδοχείου είναι να προσφέρει μια πραγματικά μοναδική εμπειρία, στη χαμηλότερη τιμή.

Με σύγχρονη και παράλληλα προσιτή πολυτέλεια, που καλύπτει πλήρως όλες τις ανάγκες των επισκεπτών του, το Colors Rooms & Apartments δίνει την απάντηση στους ψαγμένους ταξιδιώτες, που επιθυμούν να πληρώνουν μόνο ότι επιλέγουν, ενώ παράλληλα χρωματίζει τη διαμονή στην πόλη, προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία διαμονής.

Με τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες, που καλύπτουν τις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες του κάθε πελάτη ξεχωριστά και με δυναμισμό και συνέπεια, το ξενοδοχείο θέτει ως στόχο να αποτελέσει θετική δύναμη στην κοινωνία της Θεσσαλονίκης.

Στο Colors Rooms & Apartments Θεσσαλονίκη η φιλοσοφία είναι απλή. Πληρώνετε μια χαμηλή τιμή για το δωμάτιο που επιλέγετε και στην συνέχεια προσθέτετε ότι χρειάζεστε. Έτσι, έχετε τη διαμονή που σας ταιριάζει.

Ανακαλύψτε τη Θεσσαλονίκη με ένα από τα ποδήλατα, που θα βρείτε στο ξενοδοχείο, απολαύστε μασάζ και πρωινό στο δωμάτιο σας, νοικιάστε μια κονσόλα Wii, σερφάρετε ελεύθερα.

Επιλέξτε μεταξύ των πέντε τύπων δωματίων, Business Superior Δωμάτιο, City Break Executive Διαμέρισμα, XL Διαμέρισμα με κουζινάκι, Οικογενειακό Δωμάτιο και Σουίτα με ιδιωτική Βεράντα και χαλαρώστε σε άνετους χώρους, με μοντέρνα αισθητική. Όλα τα δωμάτια είναι εξοπλισμένα με Schaub Lorenz mp3 dock players ώστε να απολαύσετε τις αγαπημένες σας μουσικές.

Το Bistro σχεδιάστηκε, ώστε να γίνει ο παράδεισος του φιλοξενούμενου. Ένας ιδανικός χώρος για να γνωριστείς και με άλλους ταξιδιώτες ή να καθίσεις μόνος σου με γωνίες για διάβασμα, ξεκούραση και ενημέρωση, ταξιδιωτική βιβλιοθήκη, free press, πρόσβαση στο internet, εκτυπώσεις, σημείο book-crossing και εκπλήξεις. Στο όμορφο lounge του Colors Rooms & Apartments θα βρείτε ποικιλία σνακ, αναψυκτικών, ροφημάτων και ποτών.

Ανακαλύψτε την πόλη, αποκτήστε πρόσβαση σε χάρτες, νοικιάστε ένα ποδήλατο φορέστε το χαμόγελο σας και βγείτε έξω! Η Θεσσαλονίκη σας περιμένει και το Colors Rooms & Apartments, Θεσσαλονίκη είναι ο ξεναγός σας.

Στις επιπλέον παροχές περιλαμβάνεται μασάζ και ειδικές θεραπείες στο δωμάτιο σας, παιχνιδοκονσόλες Wii για χρήση στα δωμάτια, το Stay Fit- Pack, το ειδικό πακέτο γυμναστικής του Colors, στο οποίο συμπεριλαμβάνεται στρώμα για γιόγκα, βαράκια και λάστιχα για να γυμναστείτε ελεύθερα στο δωμάτιό σας.

Τέλος, το Colors Rooms & Apartments στην Θεσσαλονίκη ακολουθεί ενεργά μια στρατηγική φιλική προς το περιβάλλον, μέσω των δραστηριοτήτων και των εγκαταστάσεων του.

Περισσότερα με ένα κλικ εδώ

The Met Hotel, 26ης Οκτωβρίου 48

Κοντά στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης και σε μικρή απόσταση από το κέντρο της πόλης, το Τhe ΜΕΤ Hotel προσφέρει ένα ευχάριστο περιβάλλον και μοναδικές ανέσεις σε όλους τους επισκέπτες, για όποιο σκοπό κι αν ταξιδεύουν.

Διαθέτοντας μοντέρνο ντεκόρ με έμφαση στα έργα τέχνης, αλλά και προσωπική φροντίδα σε κάθε λεπτομέρεια, όλοι οι χώροι του ξενοδοχείου έχουν φτιαχτεί για τη δική σας άνεση και χαλάρωση.

Προσφέροντας μοναδική θέα στην πόλη και στο λιμάνι, τα 212 δωμάτια και σουίτες θα σας καλωσορίσουν σε έναν μοναδικό συνδυασμό υψηλής αισθητικής και προηγμένης τεχνολογίας, διακριτικής πολυτέλειας και αληθινής χαλάρωσης.

Λειτουργικός σχεδιασμός, άριστα υλικά κατασκευής και έμφαση στις λεπτομέρειες, όπως τα ξύλινα δάπεδα wenge και τα λουτρά από corian ή μάρμαρο, κάνουν τον επισκέπτη να αισθάνεται ξεχωριστός.

Χαρίστε στον εαυτό σας μια μοναδική εμπειρία θεραπείας σώματος στο full-service M’SPA. Βουτήξτε στην εξωτερική πισίνα με την εκπληκτική 360° θέα στην πόλη και στη θάλασσα και απολαύστε απόλυτη ηρεμία και χαλάρωση ή φροντίστε τη φόρμα σας στο πλήρως οργανωμένο γυμναστήριό μας, υπό την καθοδήγηση του επαγγελματία γυμναστή.

Στο The Met Hotel, οι επισκέπτες μυούνται ιδανικά στις γεύσεις της διεθνούς και σύγχρονης Ασιατικής κουζίνας. Η καλαίσθητη και χαλαρή ατμόσφαιρα δένει αρμονικά με τους ρυθμούς της νυχτερινής ζωής της πόλης, προσφέροντας μια αξέχαστη γευστική εμπειρία. Κατά την διάρκεια του χειμώνα, κάθε Κυριακή, Δευτέρα και Τρίτη το Avenue 48 θα φιλοξενεί το Chan Bar Restaurant και κάθε Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο το Chan θα φιλοξενεί το Avenue 48 στον δικό του χώρο.

Παράλληλα, στο Chan Bar Restaurant θα έχετε τη δυνατότητα να χαλαρώσετε σε μια κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα με μουσική hip.

Το ξενοδοχείο σας προσφέρει επίσης, διώροφο υπόγειο παρκινγκ 200 θέσεων, εμπνευσμένο από τη Φόρμουλα 1, δωρεάν μεταφορά από και προς το κέντρο της πόλης και φυσικά δωρεάν wifi σύνδεση internet στους κοινόχρηστους χώρους.

Περισσότερα με ένα κλικ εδώ