Πλούσιο σε γεύσεις, αρώματα και εικόνες το Νεπάλ αποτελεί έναν μοναδικό μέρος για όσους αναζητούν έναν προορισμό που θα εξάψει τη φαντασία τους.

Η πολιτιστική κληρονομιά της χώρας τα τοπία που κόβουν την ανάσα και οι ζεστοί άνθρωποι κερδίζουν από την πρώτη στιγμή τον ταξιδιώτη.

Βρίσκεται στη νότια Ασία ανάμεσα στην Kίνα και την Iνδία και η προέλευσή του ονόματος Νεπάλ πιθανολογείται ότι προέρχεται από το ΝΕ που σημαίνει ιερό και το ΡΑL που σημαίνει σπηλιά.

Είναι μια χώρα γεμάτη αντιθέσεις, από τις τροπικές νότιες περιοχές μέχρι την μοναδική ψηλότερη οροσειρά του κόσμου, τα Ιμαλάια.

Συνδυάζει με μοναδικό τρόπο έναν παράξενο πλούτο παραδόσεων και πολιτισμού, ως απόρροια απομόνωσης πολλών αιώνων.

Η πρωτεύουσα Κατμαντού βρίσκεται χίλια τριακόσια μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας στην ομώνυμη κοιλάδα και περιλαμβάνει άλλες δύο πόλεις, την Πατάν και την Μπακατούρ.

Οι περίτεχνοι ινδουιστικοί και βουδιστικοί ναοί και τα μεσαιωνικά της παλάτια έχουν χαρακτηριστεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ.

Μάλιστα τη δεκαετία του ’70 η Freak Street στην πόλη είχε γίνει πόλος έλξης των χίπις.

Το Κατμαντού πήρε το όνομά του από έναν ναό της πλατείας Nτουρμπάρ που κτίστηκε το 1569. Στα σανσκριτικά σημαίνει «καταφύγιο από ξύλο» καθώς σύμφωνα με τον μύθο, όλες οι επιφάνειες του ναού ήταν κατασκευασμένες από ξύλο που προερχόταν από ένα μόνο δέντρο.

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς το παλαιό παλάτι της πλατείας Nτουρμπάρ και τα ανάκτορα Xανουμάν Nτόκα που χτίσθηκαν τον 10ο αιώνα.

Η παγόδα Mάτζα Nτεβάλ αποτελεί την κατοικία της θεάς Κουμάρι, της μητέρας-θεάς του Iνδουϊσμού ενώ ο ναός Σβαγιαμπουνάτ χτίστηκε πριν από 2.500 χρόνια σε λόφο δυτικά της πόλης.

Η θρησκεία αποτελεί σημαντικότατο κομμάτι της καθημερινής ζωής των Nεπαλέζων και αυτό αποδεικνύεται από το μεγάλο πλήθος των ναών.

Ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της χώρας είναι κτισμένο πάνω στον αρχαίο εμπορικό δρόμο που ένωνε την Kατμαντού με το Θιβέτ.

Η στούπα Mποντνάθ είναι η μεγαλύτερη στη χώρα και αποτελεί την έδρα του θιβετιανού βουδισμού στο Nεπάλ.

Πληροφορίες – Φωτογραφίες

nepal

Νεπάλ / Ασία

Διαφορά ώρας: 3 ώρες και 45 λεπτά

Νόμισμα: Νεπαλική ρουπία (1 ευρώ ισοδυναμεί με 112 ΝΡR)

Απόσταση: Αεροπορικώς από Αθήνα και Θεσσαλονίκη με πτήση για την πρωτεύουσα μέσω ανταπόκρισης στην Κωνσταντινούπολη ή τη Ντόχα. Η πτήση διαρκεί περίπου 10 ώρες.

ΝΕΠΑΛ ΝΕΠΑΛ ΝΕΠΑΛ ΝΕΠΑΛ ΝΕΠΑΛ ΝΕΠΑΛ ΝΕΠΑΛ ΝΕΠΑΛ

ΝΕΠΑΛ