Μπορεί το Άμστερνταμ να έρχεται στο μυαλό των περισσότερων όταν σκέφτεται την Ολλανδία, ωστόσο στην Ουτρέχτη χτυπάει η καρδιά της χώρας.

Το μεσαιωνικό κέντρο της πόλης είναι αρκετά μικρό για να το εξερευνήσετε με τα πόδια αλλά αρκετά μεγάλο για να απολαύσετε τα φεστιβάλ, την ατμοσφαιρική αρχιτεκτονική και τα ενδιαφέροντα μουσεία.

Τα βασικά κανάλια που διασχίζουν την Ουτρέχτη είναι το Oudegracht (παλιό κανάλι) και το Nieuwegracht (νέο κανάλι) και είναι εξίσου εντυπωσιακά.

Μπορείτε να εξερευνήσετε την πόλη με μια 45λεπτη βόλτα με καραβάκι και να καθίσετε σε ένα από τα εστιατόρια ή τις καφετέριες, που έχουν τραπεζάκια δίπλα στο κανάλι Oudegracht.

Αξίζει να επισκεφθείτε τον Καθεδρικό Πύργο της Ουτρέχτης, το ψηλότερο στην Ολλανδία με 112.5 μέτρα ύψος. Μία επίσκεψη είναι απαραίτητη και στο μουσείο της πόλης το οποίο στεγάζεται σε ένα πρώην μεσαιωνικό μοναστήρι.

To παραμυθένιο κάστρο De Haar περιτριγυρίζεται από κήπους, λίμνες και ένα μεγάλο δάσος και κτίστηκε κατά την διάρκεια του 14ου αιώνα.

Το μουσείο της ιστορίας του ολλανδικού σιδηρόδρομου ιδρύθηκε το 1927 και από το 1954 στεγάζεται σε έναν πρώην σιδηροδρομικό σταθμό, τον «Maliebaan station» και είναι ιδανικό μέρος για να βολτάρετε αν σας ενθουσιάζουν τα τρένα.

Η πόλη είναι επίσης φημισμένη για το πανεπιστήμιο της που ιδρύθηκε το 1636 και είναι παγκοσμίως αναγνωρισμένο για την ποιότητα των σπουδών του.

Πληροφορίες

outrexti

Ουτρέχτη / Ολλανδία

Διαφορά ώρας: 1 ώρα πίσω

Νόμισμα: Ευρώ

ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΟΥΤΡΕΧΤΗ ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΟΥΤΡΕΧΤΗ ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΟΥΤΡΕΧΤΗ ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΟΥΤΡΕΧΤΗ ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΟΥΤΡΕΧΤΗ ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΟΥΤΡΕΧΤΗ

ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΟΥΤΡΕΧΤΗ