Αναρτήθηκαν την Πέμπτη 29 Ιουνίου 2023, οι οριστικοί πίνακες Δικαιούχων – Ωφελουμένων και Αποκλειομένων του Προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού 2023-2024 της ΔΥΠΑ στον ιστότοπο www.dypa.gov.gr. Οι ωφελούμενοι θα είναι 300.000, ενώ έγιναν πολλαπλάσιες αιτήσεις και συγκεκριμένα 579.580.

Η επιταγή (voucher) είναι ένας μοναδικός αριθμός για κάθε δικαιούχο και κάθε ωφελούμενο ξεχωριστά. Κατά την άφιξή τους στο τουριστικό κατάλυμα, οι πάροχοι ενεργοποιούν τις επιταγές μέσω ηλεκτρονικών υπηρεσιών (e- services). Αξίζει να σημειωθεί πως οι τιμές επιδότησης παραμένουν αυξημένες κατά 20% για τον μήνα αιχμής Αύγουστο, όπως και πέρυσι, ενώ για πρώτη φορά προσαυξάνονται κατά 20% και κατά τις περιόδους των Χριστουγέννων (15.12.2023 έως 14.01.2024) και του Πάσχα (26.04.2024 έως 12.05.2024). 

Οι δικαιούχοι-ωφελούμενοι μπορούν να πραγματοποιήσουν έως 6 διανυκτερεύσεις σε κατάλυμα που επιλέγουν από το Μητρώο Παρόχων, κατόπιν απευθείας συνεννόησής τους με τον πάροχο, με μικρή ιδιωτική συμμετοχή.

Αναρτήθηκαν οι προσωρινοί πίνακες με τα αποτελέσματα Κοινωνικού Τουρισμού 2023 από τη ΔΥΠΑ. Οι δυνητικά δικαιούχοι μπορούν να δουν αν θα κάνουν οικονομικές διακοπές μπαίνοντας με τους κωδικούς τους ΕΔΩ.

Μπαίνοντας, ο ενδιαφερόμενος πατά πάνω δεξιά εκεί που λέει «αιτήσεις», βλέπει την αίτηση για τον Κοινωνικό Τουρισμό, πατά αριστερά το σύμβολο του φακού και βλέπει εάν έχει επιλεγεί στο πρόγραμμα ή όχι.

Δείτε ΕΔΩ τον «χάρτη» των επιδοτήσεων  

Σε Λέρο, Λέσβο, Χίο, Κω και στον νομό Έβρου μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 10 διανυκτερεύσεις με μηδενική ιδιωτική συμμετοχή, ενώ στους Δήμους Ιστιαίας- Αιδηψού και Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας της Β. Εύβοιας και της Σάμου μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 12 διανυκτερεύσεις εντελώς δωρεάν.

Τι ισχύει για τα ακτοπλοϊκά

Για τις ακτοπλοϊκές μετακινήσεις, οι δικαιούχοι-ωφελούμενοι εκτυπώνουν από τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες (e-services) της ΔΥΠΑ την Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού και προσέρχονται στα ταξιδιωτικά γραφεία ή πρακτορεία έκδοσης εισιτηρίων ή εκδοτήρια ηλεκτρονικών εισιτηρίων των παρόχων, επιδεικνύουν την εκτυπωμένη Επιταγή τους και ζητούν την έκδοση Εισιτηρίου Κοινωνικού Τουρισμού της κατηγορίας στην οποία εντάσσονται.

Υπενθυμίζεται ότι οι δικαιούχοι του περσινού προγράμματος που δεν έχουν ενεργοποιήσει ακόμα τις επιταγές μπορούν να κάνουν διακοπές μέχρι τις 31 Ιουλίου 2023.

Για περισσότερες πληροφορίες https://www.dypa.gov.gr/koinonikos-toyrismos