Αθηνά, Διομήδης, Ελπίδα, Φίλιππος… Όχι, δεν πρόκειται για μία λίστα των φίλων μας ή των καλεσμένων μας, αλλά για τα έντονα καιρικά φαινόμενα που μας “επισκέφθηκαν” τους προηγούμενους μήνες. Η αλήθεια είναι, ότι το τελευταίο διάστημα, ο καιρός είχε αρκετά σκαμπανεβάσματα, ωστόσο όλα αυτά είναι παρελθόν, διότι η ώρα άλλαξε και μαζί της άλλαξε ο καιρός και η διάθεση μας. Οι μέρες είναι πιο ηλιόλουστες και ζεστές, γεγονός που αποτελεί αφορμή για μικρές και κοντινές αποδράσεις, ώστε να πάρουμε το αίμα μας πίσω για το έντονο κρύο που “φάγαμε” την προηγούμενη περίοδο.

Η χώρα μας, αν και μικρή, είναι υπέροχη και προσφέρει πολλές και εναλλακτικές προτάσεις για ολιγοήμερες αποδράσεις. Ένα ακόμη θετικό είναι ότι φέτος έχουμε πολλά τριήμερα. Παρακάτω θα βρείτε μερικές προτάσεις, για να αξιοποιήσετε κάθε ημέρα με ήλιο και να περάσετε όμορφα με την παρέα σας και την οικογένεια σας.

Θα ξεκινήσουμε, λοιπόν, με παραθαλάσσιους προορισμούς, μίας και τέτοια εποχή είναι ιδιαίτερα αγαπητοί. Ναύπλιο, Χαλκίδα, Λουτράκι, Σούνιο αλλά και Χαλκιδική, Βόλος και Πιερία για τους βόρειους κατοίκους, αποτελούν μερικούς από τους αμέτρητους προορισμούς. Σε όποιο σημείο της Ελλάδας και να βρίσκεται κανείς, σίγουρα θα υπάρχει κάποιος κοντινός παραθαλάσσιος προορισμός.

Και αν το νερό είναι ακόμη αρκετά κρύο για να βουτήξετε, μπορείτε πολύ απλά να περπατήσετε κατά μήκος της ακτής και φυσικά να καθίσετε σε κάποιο από τα χιλιάδες παραδοσιακά ταβερνάκια και να απολαύστε θαλασσινούς μεζέδες και ούζο Πλωμαρίου. Ο ήχος του κύματος που σκάει στην ακτή, η αίσθηση της αμμουδιάς στα πόδια σας και η μυρωδιά των θαλασσινών και του ούζου θα σας θυμίσουν το επερχόμενο καλοκαίρι και θα σας κάνουν να ξεχάσετε όλους σας τους προβληματισμούς.

Το εντυπωσιακό σκηνικό στα Μετέωρα

Φυσικά, στον αντίποδα των παραθαλάσσιων προορισμών βρίσκονται οι ορεινοί. Και από αυτούς η χώρα μας έχει αμέτρητους. Αράχοβα, Όλυμπος, Καρπενήσι, Μετέωρα, Μέτσοβο αλλά και τα εκατοντάδες χωριά που έχει η Ελλάδα αποτελούν άριστες επιλογές για μονοήμερες ή και μεγαλύτερες αποδράσεις.

Γραφικά σοκάκια, παλαιά αρχοντικά και όμορφες πλατείες είναι μόνο μερικοί από τους λόγους για να επισκεφτεί κανείς τους παραπάνω προορισμούς. Το καταπράσινο τοπίο, η ηρεμία της φύσης και η δροσιά του βουνού αποτελούν το τέλειο σκηνικό χαλάρωσης μετά από μία δύσκολη εβδομάδα.

Όταν τα πόδια σας δε θα σας βαστούν άλλο απλά καθίστε σ’ ένα από τα πολλά παραδοσιακά ταβερνάκια και απολαύστε τοπικές λιχουδιές και ούζο.

Τέλος, γι’ αυτούς που θέλουν πραγματικά να νιώσουν καλοκαίρι μπορούν να επισκεφθούν κάποιο από τα πολύ κοντινά νησάκια. Τζιά, Αίγινα, Λαγονήσι, Σκιάθος βρίσκονται περίπου μία ώρα μακριά από την ηπειρωτική χώρα. Να πάρετε μαζί το μαγιό σας και απολαύστε την απολαυστική πορεία, καθώς το γαλάζιο της θάλασσας και το έντονο ανάγλυφο των νησιών κάνουν την περιήγηση ακόμα πιο ενδιαφέρουσα.

Απολαύσετε τη βόλτα σας στην παραλία, πιείτε τον καφέ σας και τσιμπήσετε λαχταριστούς μεζέδες με ούζο Πλωμαρίου. Είτε πρόκειται για μονοήμερη είτε για περισσότερες μέρες, όταν επιστρέψετε θα νιώθετε αναζωογονημένοι και γεμάτοι ενέργεια.

Αν βέβαια, δεν θέλετε να βγείτε από την πόλη μην ανησυχείτε. Αξιοποιήστε κάθε μέρα με ήλιο και κανονίστε έξοδο με την παρέα για μεζεδάκια και ούζο σε κάποια από τις πανέμορφες αυλές της πόλης.

Αδράξτε την ευκαιρία που προσφέρει κάθε ηλιόλουστη μέρα και επισκεφθείτε πανέμορφα μέρη, θαυμάσετε τη φύση, και γευτείτε παραδοσιακούς μεζέδες που θα συνοδεύσετε με καλή παρέα και φυσικά ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου.