Το ότι είναι Σεπτέμβρης δεν σημαίνει ότι ξεχάσαμε το καλοκαίρι και τις στιγμές που απολαμβάναμε στην παραλία. Μην ξεχνάτε ότι δεν είναι λίγοι εκείνοι που προτιμούν να απολαμβάνουν τις διακοπές τους τώρα, αλλά και εκείνοι που δεν χάνουν ευκαιρία να οργανώνουν ακόμη και ημερήσιες αποδράσεις για απολαυστικές βουτιές σε σχετικά κοντινή απόσταση από την Αττική. Αν κι εσείς ανήκετε σε αυτήν την κατηγορία, πρέπει να γνωρίζετε ότι η Κορινθία διαθέτει εκπληκτικές παραλίες, κι όλες περίπου μιάμιση ώρα από το κέντρο της Αθήνας.

Μυλοκοπή

Παραδεισένια ακτή που περιβάλλεται από ένα πλούσιο και καταπράσινο πευκόδασος, λίγο πριν τη διασταύρωση που οδηγεί στη Λίμνη Βουλιαγμένης Κορινθίας. Η διπλή παραλία Μυλοκοπή δημιουργήθηκε κατά την διάρκεια σεισμού κατά τους αρχαίους χρόνους, με τη μία πλευρά της να ξεχωρίζει για την σκουρόχρωμη χρυσαφένια αμμουδιά της, και την άλλη, που είναι και η πιο ιδιαίτερη, για τις εντυπωσιακές ρηγματώδεις πλάκες, που έχουν σπάσει από την έντονη σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή.

Η ακρογιαλιά διατηρεί τα παρθένα χαρακτηριστικά της μέχρι σήμερα και δεν διαθέτει καμία οργάνωση, γι’ αυτό άλλωστε και δεν είναι ευρέως γνωστή στο κοινό.

Ηραίο

Πολύ κοντά στην Αθήνα και δίπλα, σχεδόν, στο Λουτράκι βρίσκεται μία μυστική παραλία την οποία αξίζει να ανακαλύψετε για την μοναδική εμπειρία που προσφέρει. Πρόκειται για το Ηραίο Περαχώρας, όπου απολαμβάνετε τις βουτιές σας δίπλα ακριβώς από τον αρχαιολογικό χώρο της περιοχής, ο οποίος βρίσκεται πάνω στην ακροθαλασσιά.

Ο χώρος είναι αφιερωμένος στη θεά Ήρα Ακραία και αποτελείται από δύο τμήματα, με το ένα από αυτό που βρίσκεται στο ακρωτήριό του να έχει αναγνωριστεί ως αρχαιολογικός χώρος.

Λίμνη Βουλιαγμένης

Σε απόσταση 15 χλμ. από το Λουτράκι, στην περιοχή της Περαχώρας, συναντάται η ονειρική παραλία της Λίμνης Βουλιαγμένης. Στην ουσία πρόκειται για μια λιμνοθάλασσα, το βάθος της οποίας δεν ξεπερνά τα 40 μέτρα, το μήκος της τα 2 χλμ. και το πλάτος το ένα χλμ.

Διαθέτει αμμώδη ακρογιαλιά και ένα στενό κανάλι, με την βοήθεια του οποίου τα νερά της επικοινωνούν με εκείνα του Κορινθιακού κόλπου. Από το συγκεκριμένο άνοιγμα, που δεν ξεπερνά τα έξι μέτρα, η θάλασσα κατηφορίζει στα νερά της λίμνης δημιουργώντας δίνες.

Τα νερά της λίμνης είναι πολύ αλμυρότερα από αυτά της θάλασσας και ανανεώνονται κάθε έξι περίπου ώρες με το φαινόμενο της παλίρροιας και της άμπωτης. Η πιο όμορφη παραλία, στρωμένη με λευκή, ψιλή άμμο συναντάται στις δυτικές όχθες της, ενώ τα νερά της που θεωρούνται ιδιαιτέρως ζεστά επιτρέπουν το κολύμπι μέχρι και το φθινόπωρο.