Πολλοί είναι οι επιβάτες οι οποίοι βρίσκονται στο αεροδρόμιο του Μιλάνου και δεν μπορούν να επιβιβαστούν στα αεροπλάνα με προορισμό την Ελλάδα, διότι δεν ζήτησαν εγκαίρως τον ηλεκτρονικό κωδικό Qrcode, αναφέρει η εφημερίδα Corriere della Sera.

Σε άρθρο της που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα (19/7) η ιταλική εφημερίδα επισημαίνει ότι υπάρχουν πολλοί τουρίστες οι οποίοι το τελευταίο εικοσιτετράωρο έμειναν εκτός αεροσκάφους, λόγω του ότι ξέχασαν να συμπληρώσουν και να αποστείλουν το Plf (Passenger Location Form).

«Όπως ο έμπειρος σκίπερ Βάλτερ Πέρι, ο οποίος κανονικά έπρεπε να σαλπάρει μαζί με φίλους του από την Κω σήμερα το απόγευμα. Θα τον περιμένουν άλλες εικοσιτέσσερις ώρες και θα αγοράσει καινούριο εισιτήριο, για να φτάσει στην Αθήνα αύριο το πρωί, μαζί με την γυναίκα του» σημειώνει.

«Ξέχασαν να ζητήσουν εγκαίρως το Qrcode και η Ελεονόρα με τον Αντρέα. Πήραν τρία τραίνα για να φτάσουν στο Μιλάνο και είδαν τις διακοπές τους να γίνονται ξαφνικά οπτασία και μόνον, όταν στο τσεκ ιν τους ζήτησαν τον αναγκαίο ηλεκτρονικό κωδικό για την επιβίβαση» αναφέρει η εφημερίδα όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η δε Κλεμάνς, η οποία έφτασε στο Μιλάνο από το Παρίσι, ήθελε να επισκεφθεί την Σαντορίνη με μια φίλη της. «Συμπληρώσαμε το Plf με μια ώρα καθυστέρηση. Τώρα, δυστυχώς, θα μείνουμε στο αεροδρόμιο του Μιλάνου, χωρίς θάλασσα», δήλωσε στην Corriere.

Tα ιταλικά μέσα ενημέρωσης υπενθυμίζουν και πάλι στους επιβάτες ότι, για να εξασφαλίσουν όσο γίνεται ασφαλέστερες και ήσυχες διακοπές, πριν από την αναχώρησή τους πρέπει να κάνουν μια μικρή «γραφειοκρατική θυσία», η οποία απαιτείται από την πραγματικότητα που ζούμε, εν καιρώ πανδημίας.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.