Συναντήσεις με την υγεσία του ρωσικού τουρισμού είχε ο Χάρης Θεοχάρης. Ο Έλληνας υπουργός Τουρισμού πραγματοποιεί τετραήμερη επίσκεψη στη Μόσχα, έχοντας ως στόχο να προσελκύσει το προσεχές διάστημα κόσμο που θα επισκεφθεί φέτος τη χώρα μας.

«Η Ρωσία και η Ελλάδα συνδέονται με μακρές, στενές και φιλικές σχέσεις, πράγμα, που επιβεβαιώνεται από τις δραστήριες και στενές οικονομικές και ανθρωπιστικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών», δήλωσε η Ζαρίνα Ντογκούζοβα, επικεφαλής του ρωσικού Ομοσπονδιακού Οργανισμού για τον Τουρισμό, υποδεχόμενη τον κ. Θεοχάρη.

Κεντρικό θέμα στην ημερήσια διάταξη των συναντήσεων και συνομιλιών με τη ρωσική πλευρά είναι η ομαλή επανέναρξη των τουριστικών ροών, καθώς -όπως σημείωσε σε δηλώσεις προς τους δημοσιογράφους ο Έλληνας υπουργός- «η χώρα μας έχει ανακοινώσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για το άνοιγμα του τουρισμού και σ’ αυτό το σχέδιο περιλαμβάνεται το άνοιγμα προς συγκεκριμένες χώρες -στόχους και η Ρωσία φυσικά είναι μέσα στις χώρες αυτές».

«Είχαμε μια πολύ καλή συνεργασία με την κ. Ντογκούζοβα και θέσαμε όλη τη βεντάλια του ασφαλούς ανοίγματος, πώς ακριβώς θα γίνει, τα δικά μας συστήματα, τα αντίστοιχα συστήματα της Ρωσικής Ομοσπονδίας και θεωρώ ότι μπορούμε να δημιουργήσουμε με εντατική δουλειά το επόμενο διάστημα τις συνθήκες εκείνες, που θα επιτρέψουν το ασφαλές άνοιγμα και γιατί όχι ροές, που δεν είχαμε τη δυνατότητα να υπάρξουν πέρυσι», τόνισε ο κ. Θεοχάρης σύμφωνα με την ανταπόκριση του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο ίδιος συνέχισε: «Πράγματι έχουμε ήδη ανακοινώσει ότι η χώρα μας ανοίγει τις πύλες της στον τουρισμό από τις 14 Μαΐου και μετά. Το σύστημά μας έχει αρκετά σημεία, τα οποία έχουν περιγραφεί ήδη, τις λεγόμενες πέντε γραμμές άμυνας και συνεπώς είμαστε πεπεισμένοι ότι θα δημιουργήσει τις συνθήκες εκείνες, που το άνοιγμα θα είναι ασφαλές και για όσους φιλοξενούμε, αλλά φυσικά και για τους Έλληνες πολίτες. Δεν βλέπουμε κάτι, το οποίο να μας οδηγεί σε διαφορετικά συμπεράσματα, παρ’ όλα αυτά, πάντοτε είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τους λοιμωξιολόγους, με τις υπόλοιπες υπηρεσίες για να σιγουρέψουμε ότι οι συνθήκες εκείνες είναι τέτοιες, που θα επιτρέψουν να το υλοποιήσουμε με ασφάλεια».

Η επικεφαλής του ρωσικού τουρισμού επισήμανε από την πλευρά της ότι «συμφωνήσαμε σταδιακά και με βήματα, συνυπολογίζοντας την ασφάλεια των τουριστών μας να προχωρήσουμε στο ζήτημα της περαιτέρω διεύρυνσης των τουριστικών ροών» και διαβεβαίωσε πως «ενδιαφερόμαστε για τη σταδιακή, ασφαλή και άνετη αποκατάσταση του τουρισμού μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας. Υπολογίζουμε ότι θα έχουμε στενές επαφές με την ελληνική πλευρά με σταθερή ανταλλαγή πληροφοριών, ώστε να κατοχυρωθεί η ασφάλεια των πολιτών μας».

Ο υπουργός Τουρισμού πραγματοποιεί τώρα διαδοχικές συναντήσεις με τους κορυφαίους τουριστικούς πράκτορες της Ρωσίας και του ελληνορωσικού τουρισμού και θα συναντηθεί απόψε με τον κυβερνήτη της Γιακουτίας, τον επιφανή φιλέλληνα Αϊσέν Νικολάεφ, ο οποίος είχε πρωταγωνιστήσει ως Δήμαρχος Γιακούτσκ στην αδελφοποίηση της πρωτεύουσας της Γιακουτίας με τον Δήμο της Αρχαίας Ολυμπίας.

Αύριο ο Χάρης Θεοχάρης θα συνεχίσει τις επαφές του στη Μόσχα με την ηγεσία του ρωσικού υπουργείου Μεταφορών και την αρμόδια για τις τουριστικές πτήσεις ρωσική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast.gr. Ακολουθήστε το Newsbeast.gr σε Instagram, Facebook και Twitter.